Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Волкот е многу послаб филм од Big Short според мене.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442
се прочитав уште ова фалеше:ROFLMAO: Волкот е подобар од сите овогодинешни филмови номинирани за оскар на купче да ги ставиш не вредат колку него.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Јас малку каснам изглеа, ама бемлига..
Само што го гледав Ex Machina, и нема да се задржам сега толку на плотот и реализацијата, туку ме интересира нешто од технички аспект.
Ex Machina зема Оскар за Visual Effects во конкуренција со Fury Road и The Force Awakens, филмови што годинава беа асоцијација за визуелни ефекти, да напоменам само дека уште не сум стасана до нив со гледање и не зборувам од лични впечатоци.
Додека ги гледав Оскарите, очекував некои од горенаведениве да ја лапне статуетката и на мое големо изненадување истата ја зема Ex Machina.
Кога го пуштив филмот очекував да ме разнесе со визуелни ефекти.
Не го направи тоа.... и да скратиме.

Ќе ми каже некој на која основа Ex Machina зема оскар за Visual Effects?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Еве едни сценарио од мене за Рон, по кое ќе се попали :D Најдете режисер уште нека го сними и то е то.

Били е сираче во дом за деца без родители. Сите му маваат рафалчиња од децата, клоци, го тегнат за уши. Во јадењето има црвчиња, јогуртот е со поминат рок и ги тера децата на серка, готвачките се со влакна на рацете недепилирани. Чуварките идат пијани секој ден и ги тепаат децата, оти слабо им оди сексуалниот живот, а мажите им се фрлени по швалерај и млади пичиња, па така овие мора негде бесот да го трошат и ги скапуваат сите деца, а најмногу Били. После то во домот случајно иди една згодна nurse и го запознава Билиов, па онака од сомилост го зема да го чува, пошто сама, пошто вдовица демек. После истава организира балови, па идат видни луѓе, па го земаат били во виоските кругови, па братов станува менаџер, па извршен директор, па клеца се живо и диво, па се полни со пари како титаник пред тргнување ова потонување, па се мава на кока, па пробува и хероин, па решава да се самоубија оти се живо и диво ќе вкуси. И таман си ја купува јамката да се обеси оти страв му е да се фрли од високо или под воз, го наоѓаат мафијаши и му ги сечат рацете. После си оди дома, џабе јамката ко не можи да ја врзи без раце. Па некако со јазикот и ѕвони на пријателка една плава ко од Волкот она, ова иди и и вели, земи парине од шкафот, сите за домот да ги дајш оти таму пораснав. Исто че му викниш инспекција, милијарди се во прашање, тип топ да го средиш со најдобри воспитувачи и се се нај. И така прај мајчинава, ок го слуша, и овој собира храброст и скока од зграда и умира.

По 50 години го кажуваат домов, прекраснотија, со градини со цветчиња, со кременадли, стек, мелено месо, грашок, кашкавал и најуба храна место црви, со свежо млеко место јогуртот расипан........И сите среќни и весели, со до моментот кога една вечер се појавува во домот Духот на Били и ги вознемирува децата оти биле мн распрдени. Тука некаде завршува филмот и се отвора можност за продолжение двојка, овој пат со повеќе хорор елементи.

Кецот се вика Како били стана мајкојебач џоа Едип, а двојката ќе се вика, Во здраво тело здрав Били.

Били

п.с изгледав два пре преглупи филма, и не ги препорачувам, можи ќе се заебите некогаш ко мене и ќе си го барате времето назад :D

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Па шо читаш ебаго? Ти не си Рон, за Рон е пишуваното, подарок од мене до него. . Плус ко волкот да биди нешто слично. Eeee толку па љубопитни суштества......

Еден од утнатите филмови.
https://www.youtube.com/watch?v=VXBnC4i6W4w Вампири, плус тепачки и карате.
Не пуштајте никогаш. Се залажив по Peter Cushing.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Јас малку каснам изглеа, ама бемлига..
Само што го гледав Ex Machina, и нема да се задржам сега толку на плотот и реализацијата, туку ме интересира нешто од технички аспект.
Ex Machina зема Оскар за Visual Effects во конкуренција со Fury Road и The Force Awakens, филмови што годинава беа асоцијација за визуелни ефекти, да напоменам само дека уште не сум стасана до нив со гледање и не зборувам од лични впечатоци.
Додека ги гледав Оскарите, очекував некои од горенаведениве да ја лапне статуетката и на мое големо изненадување истата ја зема Ex Machina.
Кога го пуштив филмот очекував да ме разнесе со визуелни ефекти.
Не го направи тоа.... и да скратиме.

Ќе ми каже некој на која основа Ex Machina зема оскар за Visual Effects?
http://www.indiewire.com/article/oscars-2016-visual-effects-ex-machina-20160301[DOUBLEPOST=1457568875][/DOUBLEPOST]Неповрзано со ефектите, онака ми текна: не знам дали знаете дека режисерот на Ex Machina е исто така и писател, автор на романот „The Beach” (го имам дома, прочитан одамна), според кој беше направен и истоимениот филм со Леонардо ди Каприо во главна улога. Подоцна станува сценарист, автор на сценариото на мојот омилен филм, „Never Let Me Go”, според романот на Казуо Ишигуро, и „28 Days Later”.„Ex Machina” е неговото режисерско деби.

Се восхитувам на мултиталентирани личности. :cuc:

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
The Last of the Mohicans не до толку добар како што се прави? Oсвен добро изработени битки, добриот саундтрак, не видов некој детали што би го издвоиле како ремек дело. Ми изгледа како просечна адаптација на една новела.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442
Па шо читаш ебаго? Ти не си Рон, за Рон е пишуваното, подарок од мене до него. . Плус ко волкот да биди нешто слично. Eeee толку па љубопитни суштества......

Еден од утнатите филмови.
https://www.youtube.com/watch?v=VXBnC4i6W4w Вампири, плус тепачки и карате.
Не пуштајте никогаш. Се залажив по Peter Cushing.
Ти че бидиш Били а јас ќе го режирам, Блонди ќе биди плавушата. Имаме сигурен оскар за оригинална приказна, а сигурно и за режија ја ќе земам ти не знам како че се покажиш само да не бидеш како дикаприо сто пати да те номинираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom