Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
Во последно време тестостероно ме загрижува, ако може некој што се разбира стварно да ми каже? Како до зголемен тестостерон? Кои се причините за намалување на тестостеронот? Што се случува со тестостеронот пред и после секс? Што се случува со него кога сте сексуално неактивни и други работи поврзани со ова!! Благодарам :) :D

Член од
13 јануари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
276
Ај мала помош, каде има Виталиа во близина на Ново Лисиче?

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
Добра ли е оваа исхрана?
7:30 - 300ml млеко + 1 лажица мед
10:00 Доручок- 500ml јогурт + Кифла или Бурек со сирење
Пред теретана: Јабука и Портокал
После теретана:
Банана + Соја(75г)/Сончуглед(100г) + Две Белки + Милк Шејк ( 300мл млеко + овесни снегулки + сурутка)
4:30 РУчок - 50грама сирење + стек риба зависи што има направено
7 - Вечера- Корнфлекс / Мед и млеко / Ајвар и јогурт/сирење
10 - Милк Шејк ( 300мл млеко + овесни снегулки + сурутка)
Во исхраната никако не користам бел леб, благо газирано и сл, а млекото излева по 1 литар некогап и повеке:)
Ај оценете или кажете што да сменам

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Добра ли е оваа исхрана?
После теретана:
Банана + Соја(75г)/Сончуглед(100г) + Две Белки + Милк Шејк ( 300мл млеко + овесни снегулки + сурутка)
Во исхраната никако не користам бел леб, благо газирано и сл, а млекото излева по 1 литар некогап и повеке:)
Ne mi se dopagja posle trening 2 belki isfrligi, isto proteinot sabajle bi go stail umesto vecerta. Za vecera bi jadel 5/6 belki. Sabajle bi stail protein/ovesni med. A bi gi odfrlil od vecerata. Vaka od prilika izgleda mojot rezim. rucek u posle trening ti se vo red. Salata ti fali.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.688
Поени од реакции
11.476
Добра ли е оваа исхрана?
После теретана:
Не е добра.
За добра исхрана разлистај ја темата, сигурно ќе најдеш. Твојата не е најлоша, ама е прилично лоша :D

Иначе исфрли кифли, бурек, сирење, ајвар, корнфлекс и додај урда, зеленчук, кафеав ориз, грав, грашок, варен компир, туна, сардини, телешко....

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
Како прво да се разберемо ја сам 16 години и не работам. Неможам секој ден да купувам риби стек овоа оноа како со има по youtube исхрана 7 оброка у секој оброк по 20-30 грама протени. Значи у неделата јадам барем 4-5 пати храна која е добар извор на протеини. Ако може да кажете друго што треба да сменам освен ручокот оти ручоко дома га прават за сите не е за мене само, а кога ке почнам да работам тогај друго.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Како прво да се разберемо ја сам 16 години и не работам. Неможам секој ден да купувам риби стек овоа оноа како со има по youtube исхрана 7 оброка у секој оброк по 20-30 грама протени. Значи у неделата јадам барем 4-5 пати храна која е добар извор на протеини. Ако може да кажете друго што треба да сменам освен ручокот оти ручоко дома га прават за сите не е за мене само, а кога ке почнам да работам тогај друго.
Ova ishrana so ja imas postirano te koshta mnogu poskapo od planska i mnogu podobro isplanirana programa.na ishrana.
Vidi na forumov se ti e objasneto. Sigurno nema nikoj da se nafati programi da ti pravi za ishrana..Taka da najubo ti e sam da se informiras i da citnis osnovnoto.

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
Ај прати да видам, незнам кај да тражам не се ногу разбирам

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.294
Поени од реакции
21.378
Кога ќе биде купот, и во кој град? Инфо нешто, таква работа!?

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
А прееска прашуваше за секс.
па си го мава, ти што правеше на 16 години
абе какви протеини на 16 години оди јади што мама ти дава не ги слушај овие ке ти напишат сеа диета...
Озбилно ти викам јади се што ти доага ако не си ептен некој дебелко, веруј ми ке дојде време кога не ке можеш да јадеш што сакаш
така што оди во теретана а со јадење не ти требат диета гледај само гладен да не бидеш

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Момци,како е можно,иста вага,на различни места од станов да ми покажува различна килажа ? на две места ми покажува 82.5,на едно место ми покажува 83.6,а на четврто место ми покажува 84.2 :D во теретана се измерив,ми покажа 82,со облека на мене,а дома се мерам по боксерици само.Не јаден и не пиен ништо во сите случаеви.Дигитална вага е и оваа дома што ја имам и таа во теретана.Му се десило на некој истово ?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Момци,како е можно,иста вага,на различни места од станов да ми покажува различна килажа ? на две места ми покажува 82.5,на едно место ми покажува 83.6,а на четврто место ми покажува 84.2 :D во теретана се измерив,ми покажа 82,со облека на мене,а дома се мерам по боксерици само.Не јаден и не пиен ништо во сите случаеви.Дигитална вага е и оваа дома што ја имам и таа во теретана.Му се десило на некој истово ?
Треба да ти биде поставена на идеално рамна површина за да ти покаже правилно, мала нерамнина може да влијае врз вредностите.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Drug mi bese muabetot. Sakam da ti kazam deka ne e ist kvalitetot na protein kaj nas uvezen, i protein kupen direktno od zapadna evropa.Toj mi bese muabetot.
Ова држи вода само ако се работи за бренд кој се произведува по лиценца во неколку различни држави и фабрики. Се друго е празен разговор.[DOUBLEPOST=1457455257][/DOUBLEPOST]
Кога ќе биде купот, и во кој град? Инфо нешто, таква работа!?
23 Април 2016, Борис Трајковски, Скопје

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom