Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Дечки ми треба совет, сакам да качам на маса 176 70кг сум , планирам да земам гејнер се двоумам меѓу hyper mass 5000 и olimp gain bolic 6000, кој е подобар или нешто што ќе препорачате.
Што се случува кога прасето прави куќа од трски, слама и јаженце? Доаѓа волкот и со едно дување е готов. Од друга страна го имаш прасето кое вложува труд и време и со малтер и тули прави феноменална куќа.

Поентата е - не се брзај во качување телесна тежина затоа што над некоја фиксна граница од ~1/1.5 кило месечно се ќе ти оди во сало. А за качување 1 кило месечно не ти треба гејнер, далеку од тоа. Ако ги имаш парите и сакаш да ги вложиш во себе, вложи во (поквалитетна) храна, едукација, купи нешто на понежниот пол од фамилијата за 8-ми, идеите се без крај.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
812
Поени од реакции
276
Здраво на сите. Од пред една недела почнав пак со теретана (по пауза од 2 години). До сега не сум земал ништо, и се решив сега за првпат земав додаток во исхраната- козја сурутка од Виталија. Па ме интересира кога би било најдобро да ја внесувам (дали пред или по тренингот) и во која количина?
И успат да прашам да не знаете дали има пакување од 1кг, или само од 100гр ?
Фала ви момци, поздрав !

Член од
3 февруари 2016
Мислења
133
Поени од реакции
38
Здраво на сите. Од пред една недела почнав пак со теретана (по пауза од 2 години). До сега не сум земал ништо, и се решив сега за првпат земав додаток во исхраната- козја сурутка од Виталија. Па ме интересира кога би било најдобро да ја внесувам (дали пред или по тренингот) и во која количина?
И успат да прашам да не знаете дали има пакување од 1кг, или само од 100гр ?
Фала ви момци, поздрав !
Досега не си земал витамин ц или мултивитамин во фоρма на апчиња?И тоа ти е додатоκ во исхρана.Инаκу по мене е глупост тоа κозја сиρутκа од виталија.Земи си Whey и шибај инаκу мислам се пие после тρенинг доста е еднаш аκо си почетниκ.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
812
Поени од реакции
276
Досега не си земал витамин ц или мултивитамин во фоρма на апчиња?И тоа ти е додатоκ во исхρана.Инаκу по мене е глупост тоа κозја сиρутκа од виталија.Земи си Whey и шибај инаκу мислам се пие после тρенинг доста е еднаш аκо си почетниκ.
Ништо не сум земал.. А козјата сирутка доста ми ја фалеа па затоа се решив да земам ( и плус дена е на природна база)

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Ништо не сум земал.. А козјата сирутка доста ми ја фалеа па затоа се решив да земам ( и плус дена е на природна база)
И кој ти фалеше таа козја сургутка? По која технологија се произведува тој /протеин/?
Јас ја гледав и само што убаво пакување и инфромација "увезено од Грција" ништо не сум нашол таму. Ништо не е познато што стават во таа козја сургутка таканаречена, има голема можност што си купуваш обично млеко во прав, кој ги знае овие од Виталиа.
Убаво ти викат овде земи си некој убав странски whey протеин кој е стопати проверен и потврден од врвни здравствени институти. А не ова скапо непознато нешто.

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
И кој ти фалеше таа козја сургутка? По која технологија се произведува тој /протеин/?
Јас ја гледав и само што убаво пакување и инфромација "увезено од Грција" ништо не сум нашол таму. Ништо не е познато што стават во таа козја сургутка таканаречена, има голема можност што си купуваш обично млеко во прав, кој ги знае овие од Виталиа.
Убаво ти викат овде земи си некој убав странски whey протеин кој е стопати проверен и потврден од врвни здравствени институти. А не ова скапо непознато нешто.
Протеин е сигурно и тоа ~75%, истата текстура и вкус ги има со некои од протеините од Амикс Нутришн, за ова тврдам. И странскиот веј што е тука, може да е препакуван во БГ и да му ставиле млеко во прав. Све за пари.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Протеин е сигурно и тоа ~75%, истата текстура и вкус ги има со некои од протеините од Амикс Нутришн, за ова тврдам. И странскиот веј што е тука, може да е препакуван во БГ и да му ставиле млеко во прав. Све за пари.
чим имаш такви вештини на вкус и текстура да определуваш колку % протеин има во мешавина тогаш сигурно можеш да провериш дали се препакувани во БГ или не

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
чим имаш такви вештини на вкус и текстура да определуваш колку % протеин има во мешавина тогаш сигурно можеш да провериш дали се препакувани во БГ или не
За првото зборам од искуство, а за второто ќе ми извиниш ама не сум Баба Ванѓа да предвидам.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
сигурно квалитетот на протеин купен во мк и во западна европа не е ист. па дури и на скап бренд. додека некој не направи лабараториски тест и да потврди дека е точно тоа што го пишува на кутијата, нема да знаеш каков протеин конзумираш и колку %.

за западните земји има еден куп сајтови на кои се објавуваат лаб тестови на протеини.

кај нас најверојатно се препакувани во бугарија, романија протеините. или можеби и таму произведени. не е 80% туку 50-60%, стави малце соја и прфитирај
важно е само профит да се праве.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
@L1quiD @marambo
Овие муабети ми наликуваат на некој Теории на заговор
Ако стварно имате доказ дека се препакуваат еве повелете во Државниот пазарен инспекторат. И да се забранат за продажба исто има секакви здруженија на потрошувачи кај што може најверојатно да се направи анализа.
Во странство има еден куп сајтови зашто некој ги направил и го мрднал гзот вака со седење у форуми и викање ова фалсификат она фалсификат ништо не праиме

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
@L1quiD @marambo
Овие муабети ми наликуваат на некој Теории на заговор
Ако стварно имате доказ дека се препакуваат еве повелете во Државниот пазарен инспекторат. И да се забранат за продажба исто има секакви здруженија на потрошувачи кај што може најверојатно да се направи анализа.
Во странство има еден куп сајтови зашто некој ги направил и го мрднал гзот вака со седење у форуми и викање ова фалсификат она фалсификат ништо не праиме
Sekoj moze da pakuva i prepakuva protein so razlicna ambalaza i da prodava pretstavuvajki gi deka se od vrvni proizvoditeli,Nemora da e vo sosednive zemji, istoto se raboti i kaj nas. Ima eden kaj mene vo malo prodava, i koga ke mu zakoci prodazbata odma menuva ambalaza i lepenki i pak nanovo. Ama vekje go naucija ljugeto. 100% protein prodava , a nikoj ne znae kolku ima tocno protein i od koja tocno firma e, vazno si melit parina. Istoto mozis i ti da go rabotas i jas i bilo koj. So edno pakovajne mozis da prepodavas i do 2/3 pakovcina sho avtomatski odis vo 100% profit. Se sho ti treba dobra reklama(sho preku fb lesno se postignuva) i primamliv izgled, na sodrzina pishi i 120% deka ima protein i shibajgo vo prodazva po pristojna cena sigurno toj so ke ti go kupi nema da pravi labaratoriski test.

Ubavo ti kazaja , deka protein kupen vo.Mk i protein kupen vo zapadna evropa ne e ist po kvalitet.

A toj stranski protein sho pisis mozi tamu da e 100pati ispitan , no ne i ovde i zemjite niz koj pominuva.

Последно уредено:
Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Sekoj moze da pakuva i prepakuva protein so razlicna ambalaza i da prodava pretstavuvajki gi deka se od vrvni proizvoditeli,Nemora da e vo sosednive zemji, istoto se raboti i kaj nas. Ima eden kaj mene vo malo prodava, i koga ke mu zakoci prodazbata odma menuva ambalaza i lepenki i pak nanovo. Ama vekje go naucija ljugeto. 100% protein prodava , a nikoj ne znae kolku ima tocno protein i od koja tocno firma e, vazno si melit parina. Istoto mozis i ti da go rabotas i jas i bilo koj. So edno pakovajne mozis da prepodavas i do 2/3 pakovcina sho avtomatski odis vo 100% profit. Se sho ti treba dobra reklama(sho preku fb lesno se postignuva) i primamliv izgled, na sodrzina pishi i 120% deka ima protein i shibajgo vo prodazva po pristojna cena sigurno toj so ke ti go kupi nema da pravi labaratoriski test.

Ubavo ti kazaja , deka protein kupen vo.Mk i protein kupen vo zapadna evropa ne e ist po kvalitet.

A toj stranski protein sho pisis mozi tamu da e 100pati ispitan , no ne i ovde i zemjite niz koj pominuva.
па не земај од некој петко трајко во маалово земи од официален дистрибјутер, ги имаш на официална страна на произведувач

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
па не земај од некој петко трајко во маалово земи од официален дистрибјутер, ги имаш на официална страна на произведувач
Drug mi bese muabetot. Sakam da ti kazam deka ne e ist kvalitetot na protein kaj nas uvezen, i protein kupen direktno od zapadna evropa.Toj mi bese muabetot.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
812
Поени од реакции
276
Mi ja falea drugari sto konzumiraat samo sirutka, plus rezultatite na niv se vidlivi

Член од
3 февруари 2016
Мислења
133
Поени од реакции
38
Mi ja falea drugari sto konzumiraat samo sirutka, plus rezultatite na niv se vidlivi
Нема вρсκа тоа може и без суплементи да се напρави истиот ρезлутат κаκо со суплементи(за изгледот), аκо мислиш да κоρистиш κозја сиρутκа и да јадеш хамбуρгеρ а да очеκуваш добρи ρезлутати забоρави на тоа, инаκу можеби κозјата сиρутκа ти е подобρа но пρобај и чиста сиρутκа од неκои познаѕи фиρми можеби подобρо κе ρеагиρа на твоето тело не значи на нив аκо и одговаρа κе ти одговаρа и тебе.Инаκу изгледот на твоите пρијатели не е од сиρутκата од хρаната и вежбајнето е.

Kajgana Shop

На врв Bottom