Football Manager 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Invader
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ми е одбрано мала база на податоци ама Живковиќ ми го дава без проблем, памтам на една од минатите верзии исто неможев да најдам еден играч ама после дознав дека било до тоа што ја неам одбрано лигата.
Португалска неам баш сеа ќе пуштам пак да видам дали ќе го најде кај мене.
го наоѓа 100% и јас немам селектирано ама го позајмував Санчес, затоа знам :)

Начин на избегнување рано пензионирање. Не мора да значи дека 100% функционира.
Ако не ве мрзи пробајте, може ќе ви се потрефи. Ова е за апдејтот .2
Ако некој проба, нека сподели и за останатите. :D
Found something really interesting...now first let me say that I have no idea if this is just an isolated case or there is something to it...it worked for me so maybe it`ll be the same for some of you...

now I had the retirment bug like I have wrote in previous comments,but I seem to have found the trigger for it...

now I followed the instalation like it is written in description but still the bug was well and alive for me (went on holiday for 2 years in multiple tests) and the players retired at 32...

now here is were it gets interesting...I`d set up a new game,create the manager and choose a club which I wanted to play with...now at this point I would save and either retire and add a new manager (proxy) or resign and then simulate the 2 seasons to check if the players would retire...which happened without fail...why I do it like this is simple...I`m lazy and don`t want to start the setup from the start so if I see it works I just load and start playing...

now the thing I did different this time is that I went on holliday for 2 years with a proxy manager from the start (started unenployed) and it worked no retirment...then I tried again with a fully set up profile (choosen club) and it worked again...checked all the players that retired in previous attempts and all are there (evec terry at 37(legend indeed))...

now obviously I have no idea how or why or even if it possible,but it seemes that either retiring/resining/adding a new manager triggers the retirment bug...at least that is the conclusion I came to since I did everything else the same in my previous failed attempts except this...

so those of you who like me had retirment problems try it out...might work...

Мене не ми смета пензионирањево нека тераат до 32 и онака јас играч постар од 32 не примам во екипа .:D

ja nisto ne svativ, izivni : ))))

И кај мене го наоѓа, башка и цел тим на Бенфика ми го покажува а не ми се селектирани.

ja nisto ne svativ, izivni : ))))
Според типов, имало некој тригер што го генерира багот да се пензионираат рано играчите. Овој успеал да го избегне со додавање на прокси менаџери. (знаеш, правиш еден ама не играш со него туку го праќаш во пензија и правиш друг менаџер на истиот сејв. Е овој вториот менаџер кога го направил тестирал (со фаст форвард т.е. оди на одмор две години да провери дали пак се пензионирале) и повеќе проблемот го немало. Тогаш не зачувуваш туку го покреваш сејвот (LOAD) и си играш нормално понатаму. Капиш? :D

Едит: го прескокнав делот каде што ја зачувуваш играта кога ќе го избришиш првиот. За да можеш да ја покрениш од тој момент ако проблемот ти е решен.

Почнав со Партизан и Живкович не сака да го продолжи договорот....

И ја се искурназив дека сум Мурињо, ме избркаа од Лацио.

Ех Лотито мајку да ти ебам а ќе ти освоев титула следната сезона племе ти ебам.
Сеа за инат Рома ќе ги зеам ти ебам тоа вепарот гнасен!
Јас отказот го јадов од Болоња, Инглоштад имаја срање играчи за маалце не ги спасив ете ме сега во Џенова ја провам ова тактикава шо ти ја пратив погоре. Супер е, грешка сум правел јас, требало само кај тренинзите т.е. кај тактиката да наметиш OI а не и во утакмицата и само кој играч да го маркира десниот напаѓач плус има филтери за играчи ама не ги користам јас. Се на се партал прај тактикава досега а немам посебни играчи Серија Б сум баш е повеќе од одлична :)

Излезе и финалниот крак за 16.3 од mkdev ќе го пратам по пп на првиот после вие препраќајте си го,за инфо при инсталација прочитајте си го final.info документот.

daa gleam i kaj skidrow, preeska na ovoj dzontra papakov mu rekov deka go ima, ama ne e dovolno testiran od juzeri sto komentiraat, samo eden pisal deka e ok. |
kako i da e, prakaj, valjda ke mi se sredat frkive so penziive i ostali i konecno raat ke ja igram.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom