Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 28.406
- Поени од реакции
- 38.089
Ваљда проблемот е што повеќето за нив (протестантите) зборуваат во трето лице.Второ, зашто протестантите не му се сипат на системот/партиите...туку на обичен народ?
Не „ние“. Туку „тие“.
Се вртиме во круг. Ако циганите не можеш да ги пипнеш, системот не можеш да го смениш (а не се ни обидуваме), тогаш како побогу проблемот се протстантите?
Уште еднаш: Јас лично сум против систематизирање на блокирањето на улици од кој-му-текне. Ама за загадувањево ги поддржувам луѓето. И мене ме погодува блокирањето, ни јас не сакам да главам по часипол повеќе, ама свесен сум дека тоа е помало срање од загадувањето.
Свесен сум и дека ова барем пола е политичка агенда, ама свесен сум дека и тоа треба да го проголотаме за шанса да почне да се решава загадувањето.
Не сме тука само ние и нервозите за загубеното време. Што е со нашите деца, што е со условите за живот што им ги оставаме? Ние наместо да го направиме светов подобар одошто сме го затекнале, ние оставаме полош да стане. Многу полош.
Автоматски споено мислење:
Затоа те прашав дали разбираш. Дали разбираш дека на погрешна цел го фокусираш гневот.