Ubavo ti vika Vlade imas izbor, smeni kanal. Zasto nemase kukanje koga seuste rabotese A1? Zar oni izvestuvaa objektivno ili togas bese OK sega veke ne e? Sekoja TV si e pred se biznis i treba da ima pravo oni da si odlucat kakva programa ke imaat. Do tebe e da odlucis kogo ke gledas. Za MTV se slagame treba da ima podobar balans ama tuka zavrsuva prikaznata.
Не знам дали знаеш официјално зашто беше одземена лиценца на А2, чисто информативно
Откако на телевизијата претходно ѝ беа дадени рокови да ја усогласи својата програма со дозволата за работа, со 11 гласови „за" и четири „против" членовите на СРД одлучија да ѝ ја одземат дозволата на телевизијата. „Последниот мониторинг на програмскиот сервис на ТРД Телевизија А2 покажа дека овој радиодифузер
сериозно отстапува од претежно забавниот општ формат, што му е доделен. Наместо најмногу
65 отсто програми што исполнуваат забавна функција,
емитува 75,68 проценти, а повеќе од две третини се репризни изданија", информираат од СРД.
Во најмала рака постојат закон за радиодифузија и закон за граѓанска одговорност во врска со овие тв. Ако некој ограбува продавница а ти свртиш глава, грабежот сеуште ќе се случува, кој по закон мислам дека е казнив.