Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Керик и Арсенал го спречи за упати удар кон нашиот гол. Ај сега излуфтирај се.
Добро бе отечете го од тој натпревар против Арсенал дека Карик одиграл слабо. Бастиан нели одигра слабо? Па кој одигра добро тој натпревар? Никој. Само Шнајдерлин па Шнајдерлин. 40 посто од натпреварите не ги одигра на високо ниво.

И не ми споредувајте веќе Карик и Шнајдерлин. Срамота е. Тоа е исто да го споредуваш Де Геа со Фостер или Мајхил.

Моментално никој не е подобар пасер од Карик. И овоа не е само мое мислење туку и на многу навивачи на Манчестер што читам по редкафе. Знае кога да го забрза темпото, кога да го намали, просто го диктира на најдобар можен начин. До лани немавме замена за него, па кога го купија Шнајдерлин, си велев еве играч кој ќе го замени достојно Карик, ама тоа сеуше не се е десило, што не значи дека нема да се деси во иднина. Тоа и го забележува и самиот ЛВГ. И затоа игра пред Шнајдерлин. Се разбира не може да игра секој натпревар, ама кога игра најчесто го дава максимимот и тимот секогаш победува.
Види ги статистиките на пример од ланската сезона и види колкав ни е вин рејтот кога Карик стартува, а каков е кога не стартува.

ПС- И кога Шнајделин ќе направи таков пас, како Карик на Марсијал во простор напред, кога подоцна Марсијал асистираше за Мата против Дерби Каунти, цитирај го оваа и закачи го видеото и собирај лајкови.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Керик и Шнајдерлин не се ист тип на играчи, немаат баш иста техника. Керик нормално дека е подобар, но годините го газат и не може да пружа партии како порано. Керик знае да пушта долги пасови, дава одлични завршни пасови, во тоа е подобар од Морган, никој не го демантира тоа. Но, не може да игра против тимови како Арсенал, Сити итн, тогаш се гледа колку го стигаат годините, едноставно не може да го прати темпото.

Шнајдерлин е играч кој е многу подобар од Керик во дефанзивните задачи. Знае да пресече топка, да ги затвори противничките играчи од средината. Знае одвреме навреме да погоди некои долги пасеви, но реално не е на ниво на Керик во тој сегмент.

Реално гледано, да е во форма Керик како порано, никој не ќе може да му го земе местото. Но, како што реков годините го стигаат и нормално е да ротира.

Последно уредено:

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Керик и Шнајдерлин не се ист тип на играчи, немаат баш иста техника. Керик нормално дека е подобар, но годините го газат и не може да пружа партии како порано. Керик знае да пушта долги пасови, дава одлични завршни пасови, во тоа е подобар од Морган, никој не го демантира тоа. Но, не може да игра против тимови како Арсенал, Сити итн, тогаш се гледа колку го стигаат годините, едноставно не може да го прати темпото.

Шнајдерлин е играч кој е многу подобар од Керик од дефанзивните задачи. Знае да пресече топка, да ги затвори противничките играчи од средината. Знае одвреме навреме да погоди некои долги пасеви, но реално не е на ниво на Керик во тој сегмент.

Реално гледано, да е во форма Керик како порано, никој не ќе може да му го земе местото. Но, како што реков годините го стигаат и нормално е да ротира.
Па тоа и го зборам. Кога игра Карик секогаш си е на ниво. Не се ист тип на играчи со Шнајдерлин, ама моментално се борат за таа ДМ позициа, па така кога ќе се бира јас секогаш би избрал Карик него ли Шнајдерлин.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Тaндер...никoј не гo дегрaдирa Керик, нo Керик не мoжи дa биди стoлб нa oвoј Јунaјтед рaди тoa штo пaѓa физичи рaди гoдините и не би бил кoнстaнтен. Врзa некoлку мечa еднoпoдругo вo Нoември и пoкaжa кoнстaнтнoст 0. Јaс сум гoлем негoв фaн, нo негoви дoбри пaртии би гледaле кoгa би бил прaвилнo кoристен кaкo вчерa нс пример. А Мoргaн е дaлеку oд тoa штo гo критикувaш бидејќи Мoргaн е пoдефaнзивнo oриентирaн и му требa пaртнер кoј ќе му јa движи игрaтa нaпред, a сo Фелaини тешкo би oделo тoa дуo штo се пoтврди претхoднo.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Тaндер...никoј не гo дегрaдирa Керик, нo Керик не мoжи дa биди стoлб нa oвoј Јунaјтед рaди тoa штo пaѓa физичи рaди гoдините и не би бил кoнстaнтен. Врзa некoлку мечa еднoпoдругo вo Нoември и пoкaжa кoнстaнтнoст 0. Јaс сум гoлем негoв фaн, нo негoви дoбри пaртии би гледaле кoгa би бил прaвилнo кoристен кaкo вчерa нс пример. А Мoргaн е дaлеку oд тoa штo гo критикувaш бидејќи Мoргaн е пoдефaнзивнo oриентирaн и му требa пaртнер кoј ќе му јa движи игрaтa нaпред, a сo Фелaини тешкo би oделo тoa дуo штo се пoтврди претхoднo.
Мене тоа се ми е јасно, него поентата ми беше дека овде вие го направивте Карик оваа сезона дека не разбира ништо и дека било време да се пензионира. Јас силно верувам дека има уште фудбал во него доколку не се повреува почесто. Факт е дека моментално се борат за таа ДМ позиција, и дека би било покорисно кога Карик би стартувал повеќе натпревари него ли Шнајдерлин.
А Карик и Шнајдерлин како ДМ и ЦМ од прва минута веќе во никој случај. Мислам дека тоа го увиде и ЛВГ и затоа не играт веќе заедно кога се спремни.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Јaс пaк сум зa рaциoнaлнo кoристење нa Керик.

Инaку вчерa бaш приметив кoлку пoдoбрo се движи Мaтa нa 10кa кoгa имa слoбoдa. Кoлку пaти нaпрaви вишoк зa слoбoдни дa бидaт Лингaрд и Мaрсиaл, a нa тoa дa се дoдaде движењетo нa Руни. Мoждa имa изгубенo брзинa aмa имa мoзoк дa јa читa игрaтa и дa нaпрaви пaс пo кoј би следелa aсистенцијa или гoл. Вчерa нa 3 пaти гo демoнстрирaше тoa. Тoa беше рецептoт и тaкa требa дa се прoдoлжи пoнaтaкa. Мoже и Мемфис дa се прoбa и нa деснo, не сaмo левo крилo.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Ништо, само Мата на 10-тката и мирна ни глава. За таму си е човекот, не за на крило. Ем и вчера така Дармиан подобро одигра офанзивно од предходно, можеби оти има пред него вистинско крило, а не лажно како Мата.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.893
Поени од реакции
67.545
Па тоа и го зборам. Кога игра Карик секогаш си е на ниво. Не се ист тип на играчи со Шнајдерлин, ама моментално се борат за таа ДМ позициа, па така кога ќе се бира јас секогаш би избрал Карик него ли Шнајдерлин.
:pos:

И уште една работа, моментално Карик>Шнајделин, колку и да не ви се допаѓа тоа. Противникот не упати ниту еден удар во голот на ДДГ. Се прашувам која беше основната причина за тоа.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Како време иде , све више се гледа дека повеќето членови на форумов коментарите ги влечат од еден орган на М ама не од мозокот ! И за чудо не е тоа тандерот .
Јасно , не се очекува од секој да биде фудбалски аналитичар ама кометарите ала Мирка , просто убиваат .
Мое скромно мислење е дека вчерашната добра игра е резултат на поставување на играта без пронаоѓање топла вода и оставање на играчите на своите природни места .
Го победивме Стоук , кој е синоним за АПЛ тим . Силен , дрзок , не је*е никого а ние вчера ги ставивме у шише ! Па сега извлекувајте си заклучоци , Морган ли требаше или Мајкл е ок !

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
:facepalm:
Мата>Херера

Убаво си има напишано во првиот пост што си го цитирал, дека моментално Карик е подобар од Шнајдерлин иако не се ист тип на играчи АМА моментално се борат за 1 ПОЗИЦИЈА во тимот. Незнам што не тие јасно.

И не ми реплицирај со смајлови. Ако имаш нешто контра аргумент изјасни се.[DOUBLEPOST=1454517413][/DOUBLEPOST]
Оваа беше прв старт на Карик после 5 недели. За очекување беше тоа малку да дојде до израз. А ако се знае од порано дека на Карик му требат неколку натпревари по ред да влезе во ритам, така да синоќе добро пројде.[DOUBLEPOST=1454517548][/DOUBLEPOST]
Да но проблемот е во тоа што додека пијаницата увиде дека Мата не може да игра крило, ние испаднавме од ЛШ, не се бориме за титула во ПЛ. Кој е крив за ова?
Бореме се за титулата во ПЛ, сеуште и Мата не е само виновен што испаднавме во групите во ЛШ. Сите беа виновни.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Како време иде , све више се гледа дека повеќето членови на форумов коментарите ги влечат од еден орган на М ама не од мозокот ! И за чудо не е тоа тандерот .
Јасно , не се очекува од секој да биде фудбалски аналитичар ама кометарите ала Мирка , просто убиваат .
Мое скромно мислење е дека вчерашната добра игра е резултат на поставување на играта без пронаоѓање топла вода и оставање на играчите на своите природни места .
Го победивме Стоук , кој е синоним за АПЛ тим . Силен , дрзок , не је*е никого а ние вчера ги ставивме у шише ! Па сега извлекувајте си заклучоци , Морган ли требаше или Мајкл е ок !
Momentalno si gi baram mislenjata da ne aludiras na mene zemo, ama I jas Mirka ne ja podnasam :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
МУ има 2 класа играчи , класа голман и двајца кои беа класа , толку . Во првата група се Мата и Марсијал , во втората нека ви текне а во третата Керик и Руни . Толку . А остало је: шта би било кад би било ![DOUBLEPOST=1454518621][/DOUBLEPOST]
Momentalno si gi baram mislenjata da ne aludiras na mene zemo, ama I jas Mirka ne ja podnasam :)
Неее , ти не си у тимот на стручњаци ! Ти си само љубител на Јунајтед , од далеку се гледа ! Овие од другата страна го користат форумот да не за*баваат ! Барем јас таков впечаток имам !

Kajgana Shop

На врв Bottom