- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.690
@macalavica Pak ne mi e jasno
lani toa za radijatorite i kotelot muabetot...za istiot prostor(kukja) se odnesuvase (koj sega e renoviran) ili taa kukja od lani e sosema druga i nema vrska so ovoj prostor sega ?
Ovaa klima Gree Hansol sto Vanlok ja posoci se vodi kako 3,5ka no vsusnost e so mokjnost 5,5ka(so vgaden kompresor od 5,5KW) pa moze (ako e potrebno) da povlece struja i da izvadi i do 5Kw toplina, i da dade sigurni 3KW na -15(-20)...znaci ne i opagja kapacitetot so padot na nadvoresnite temperaturi. Vo potoplite denovi nema da trosi tolku kako sto bi trosela 5,5ka (pogolema minimalna potrosuvacka) pa tuka e kompromisot zasto ne klasicna 5,5ka. Da bese stan, taa kvadratura od 35m2 ke ja zagreese bilo koj inverter so cena okolu 30000den, ama bidejki se raboti za kukja i nepoznato e kolku toplinski zagubi ke ima, podobro da imate klima sto moze i povekje od 3KW da izvadi toplina. Do 31januar ima popust na taa klima vo Greemak.
lani toa za radijatorite i kotelot muabetot...za istiot prostor(kukja) se odnesuvase (koj sega e renoviran) ili taa kukja od lani e sosema druga i nema vrska so ovoj prostor sega ?Ovaa klima Gree Hansol sto Vanlok ja posoci se vodi kako 3,5ka no vsusnost e so mokjnost 5,5ka(so vgaden kompresor od 5,5KW) pa moze (ako e potrebno) da povlece struja i da izvadi i do 5Kw toplina, i da dade sigurni 3KW na -15(-20)...znaci ne i opagja kapacitetot so padot na nadvoresnite temperaturi. Vo potoplite denovi nema da trosi tolku kako sto bi trosela 5,5ka (pogolema minimalna potrosuvacka) pa tuka e kompromisot zasto ne klasicna 5,5ka. Da bese stan, taa kvadratura od 35m2 ke ja zagreese bilo koj inverter so cena okolu 30000den, ama bidejki se raboti za kukja i nepoznato e kolku toplinski zagubi ke ima, podobro da imate klima sto moze i povekje od 3KW da izvadi toplina. Do 31januar ima popust na taa klima vo Greemak.

Ќе си знам за x-men у мај, евентуално Бетменов ако ми текне да го гледам во март.