Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.843
Поени од реакции
36.895
му го кладеее :D Браво Корвус :bravobe:
Него како ме изнервира значи со премиерава на Дедпул. Три години го чекам филмот, цело време ја следам Синеплекс да видам кога ќе ги пуштат билетите, и на крај едвај две асални места најдов у задниве редови. Па пизда им матер на покондурениве што од вчера слушнаа за ликот. Ама најсериозно. :(
Резервираше?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Па пизда им матер на покондурениве што од вчера слушнаа за ликот. Ама најсериозно. :(
Јес да сум анти провинција ама Спенсер ти ли беше тој што можеше да види каква личност има резервирано карта за Синеплекс преку веб страната?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Резервираше?
Да, едвај. :(
Јес да сум анти провинција ама Спенсер ти ли беше тој што можеше да види каква личност има резервирано карта за Синеплекс преку веб страната?
Да, брат, ги гледам на графче.;) И не е само за Дедпул и за други ствари е така. Бетмен лајна јајт излезе од Кушкундалево со некои траги комични изјави и одма „рајата“ го следат, Ина Курветина излегува, ајде следбеници, Даниел Кајмакоски излезе, (леле срце еее), прават филм за Дедпул - такоџе. Само 20 посто од тие што имаат резервирано, знаат нешто за Дедпул подолго од 1 година, а 5 посто прочитале каков било стрип со ликот. Нема потреба да коментирам повеќе ко гледам некои мрсули на ФБ (читај покондурени сељаци) како споделуваат трејлери, сликици и што ли уште не од Дедпул пред 2, 3 дена, а прв пат пред некој ден слушнале за ликов. Разбирам да има гужви за Бетмен, за Супермен, али за лик што од вчера го слушнале толку да се напалуваат, не. И не сум хејтер или хипстер, ама ми смета таквата Македонштина, која ја има само кај нас. ;)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Те прашав зашто веќе не може да се резервира, па ако немаше резервирано, можев да ти купам карти веднаш. ;)
Го затворија резервирањето? :eek: Видоа подобрите редови отидоа, па сега првите само во живо ако отидеш ќе ги продаваат :D

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
1. Dark magic од сстрана на Odin.
2. Магично, пошто беше потребно за плотот.
3. Во вториот.
Во првиот дел (Ерик Бана), не можеше вооптшто да го контролира. Во вториот дел (Нортон), бараше начин да со помош на јога, медитирање, и такви глупости. Во Авенџерс и покрај тоа што првиот пат не успеа да го исконтролира, имал напредок од вториот дел и за тоа подоцна во филмот без броблем се трансформираше. И во Ејџ оф Ултрон без проблем се транформираше и во Хулк, и од Хулк во Банер.
за наредниве делови (Тор 3 и Авенџерс: Инфинити Вар), има шпекулации дека Хулк и Банер ќе бидат свесни еден за друг без обзир кој е на возачкото седиште и дека ќе Хулк ќе зборувал малце од малце...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.843
Поени од реакции
36.895
Во првиот дел (Ерик Бана), не можеше вооптшто да го контролира. Во вториот дел (Нортон), бараше начин да со помош на јога, медитирање, и такви глупости. Во Авенџерс и покрај тоа што првиот пат не успеа да го исконтролира, имал напредок од вториот дел и за тоа подоцна во филмот без броблем се трансформираше. И во Ејџ оф Ултрон без проблем се транформираше и во Хулк, и од Хулк во Банер.
за наредниве делови (Тор 3 и Авенџерс: Инфинити Вар), има шпекулации дека Хулк и Банер ќе бидат свесни еден за друг без обзир кој е на возачкото седиште и дека ќе Хулк ќе зборувал малце од малце...
Па зборна и во Avengers.[DOUBLEPOST=1453757694][/DOUBLEPOST]
Го затворија резервирањето? :eek: Видоа подобрите редови отидоа, па сега првите само во живо ако отидеш ќе ги продаваат :D
Секогаш така прават. Само некои 60-70% (моја проценка) од местата се слободни за резервирање. Ама ако не можеш да резервираш некогаш, само пиши ми, ако сум на работа - ќе средиме. ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Па зборна и во Avengers.[DOUBLEPOST=1453757694][/DOUBLEPOST]
Секогаш така прават. Само некои 60-70% (моја проценка) од местата се слободни за резервирање. Ама ако не можеш да резервираш некогаш, само пиши ми, ако сум на работа - ќе средиме. ;)
Во Синеплекс работиш? :confused:

H

HoT IcE

Гостин
Да, брат, ги гледам на графче.;) И не е само за Дедпул и за други ствари е така. Бетмен лајна јајт излезе од Кушкундалево со некои траги комични изјави и одма „рајата“ го следат, Ина Курветина излегува, ајде следбеници, Даниел Кајмакоски излезе, (леле срце еее), прават филм за Дедпул - такоџе. Само 20 посто од тие што имаат резервирано, знаат нешто за Дедпул подолго од 1 година, а 5 посто прочитале каков било стрип со ликот. Нема потреба да коментирам повеќе ко гледам некои мрсули на ФБ (читај покондурени сељаци) како споделуваат трејлери, сликици и што ли уште не од Дедпул пред 2, 3 дена, а прв пат пред некој ден слушнале за ликов. Разбирам да има гужви за Бетмен, за Супермен, али за лик што од вчера го слушнале толку да се напалуваат, не. И не сум хејтер или хипстер, ама ми смета таквата Македонштина, која ја има само кај нас. ;)
Ај да ги забраниме на сите што не читале стрипови или немаат општо познавање на суперхерои да гледаат филм. Ова е малце хипстеризам колку и да го негираш. Блокбастер е, нормално да има гужви, се иде за забава, акција и хумор а тоа блокбастерите на Марвел сите го нудат, најдобри се во тоа. Ја пример имам читано некои стрипови ама конкретно за Дедпул ниту еден дури и како помал, за него дознав преку играта за плејстејшн и ради ми стана еден од најомилени суперхерои, ако си ја играл знаеш дека нуди повеќе забава отколку било која друга игра. Значи не треба да идам да го гледам сега? Или да чекам дур прво стрип гиковиве не го изгледаат? Глупости.
Малце хејташ без врска ама неме везе, мене поубаво ми е да се ствара гужва за Дедпул и раја да го гледа бар ќе имам тема на разговор кога се работи за филмови отколку 50 нијанси сиво да ме замараат секој втор.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Ај да ги забраниме на сите што не читале стрипови или немаат општо познавање на суперхерои да гледаат филм. Ова е малце хипстеризам колку и да го негираш. Блокбастер е, нормално да има гужви, се иде за забава, акција и хумор а тоа блокбастерите на Марвел сите го нудат, најдобри се во тоа. Ја пример имам читано некои стрипови ама конкретно за Дедпул ниту еден дури и како помал, за него дознав преку играта за плејстејшн и ради ми стана еден од најомилени суперхерои, ако си ја играл знаеш дека нуди повеќе забава отколку било која друга игра. Значи не треба да идам да го гледам сега? Или да чекам дур прво стрип гиковиве не го изгледаат? Глупости.
Малце хејташ без врска ама неме везе, мене поубаво ми е да се ствара гужва за Дедпул и раја да го гледа бар ќе имам тема на разговор кога се работи за филмови отколку 50 нијанси сиво да ме замараат секој втор.
И ја го запознав ликот преку игра, али не за плејстејшн, туку за пц и после прочитав и некој стрип, али you miss the point. Значи сега ја и ти го знаеме ликов, and there's a bunch of guys што прв пат слушаат за него и почнуваат со постирање на се од ликов. Тоа за мене е хипстеризам, како сите рипаат од мостот, ајде и ја. И за Warcraft снимија филм и уреду е ко знам дечки што ја играле играта да се радуваат на филмот, али мене глупо ми е ко лик што никад не сум ја играл и не ме занима ништо со неа да почнувам да споделувам се живо и диво од неа. И другарите го гледаа 50 шејдс и Нимфоманијак заради баш тоа што сите гледаат, па ајде и ние, али ја уште не сум ги и не планирам зашто според содржината што ја имам прочитано ми се неинтересни. Ако сакам плескање, си пуштам комотно порниќ. Ме конташ? :)
Не. Во City Mall. ;)
Одлично тогаш, ќе знам кај кој да резервирам карта ако ми треба. :D

H

HoT IcE

Гостин
И ја го запознав ликот преку игра, али не за плејстејшн, туку за пц и после прочитав и некој стрип, али you miss the point. Значи сега ја и ти го знаеме ликов, and there's a bunch of guys што прв пат слушаат за него и почнуваат со постирање на се од ликов. Тоа за мене е хипстеризам, како сите рипаат од мостот, ајде и ја. И за Warcraft снимија филм и уреду е ко знам дечки што ја играле играта да се радуваат на филмот, али мене глупо ми е ко лик што никад не сум ја играл и не ме занима ништо со неа да почнувам да споделувам се живо и диво од неа. И другарите го гледаа 50 шејдс и Нимфоманијак заради баш тоа што сите гледаат, па ајде и ние, али ја уште не сум ги и не планирам зашто според содржината што ја имам прочитано ми се неинтересни. Ако сакам плескање, си пуштам комотно порниќ. Ме конташ?
Без разлика кој како го запознал ликот, моментот кога се објавува и хајпа за Дедпул е пред прикажување и во тек на проекција на филмот, не знам зошто тоа би ми сметало? Дојдовме од тоа дека брзо се резервирала салата до кој постирал. Глупости, се замараш со маса на луѓе на која не и гајле за тебе како индивидуалец, сите идат за забава и дружба. Бар во МКД ретки се оние гикови што веќе имаат изградени очекувања за Дедпул, пуни со бекграунд знаење за него и неговата приказна врз основа на стрипови па ќе влагаат со маички Chimichanga expert, мислиш нив гајле им е колку ќе е полна сала или за колку време? Ќе идат три пати да го гледаат филмот. На 11ти идеме да го гледаме филмот и да се смееме :D
A иначе за Дедпул не знам како не очекуваш гужва кога ја имаше една од најдобрите маркетинг кампањи, очекувам да распали низ светот буквално.

Kajgana Shop

На врв Bottom