Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сепак тоа никако не може да го оспори фактот дека Тоти е фудбалска величина и поим за играч каков што италијанците нема да имаат уште едно 80 години.
Тоти е институција што се однесува на фудбалот во Италија, еден од најдобрите (според мене најдобар) италијан/ец/ци што играле фудбал.
Карактерот што го има никако не може да му ги оспори фудбалските квалитети кои се вонсериски.
Не си ги гледал сите италјанци за да кажеш дека според тебе е најдобар италјанец што играл фудбал. Така да тоа паѓа во вода одма од старт. Тоти меѓу другото има фудбалски квалитети кои не ги негирам очигледно. Еве најди ми реченица каде што велам дека Тоти не поседува (голем) фудбалски квалитет. Така да и тој дел од цитатот ти е апсолутно небитен со она што јас го напишав. Да кажеш дека Тоти е институција во Италија би било во ред само доколку ги наброиш и другите играчи кои се институции на фудбалот во Италија (а ги има во солиден број). Вака само Тоти изгледа премногу субјективно и потценувачки во однос на другите.

Со твојот пост не аргументираш против мене туку кажуваш работи за Тоти неповрзани со она што јас го напишав. А јас напишав дека Тоти во текот на кариерата има покажано дека односот на теренот не му доликува на фудбалската легенда каква што е и дека не знае ниту пораз да поднесе, ниту пак да победи без да се искурчи.

Чим јувенташите на форумов велат дека Тоти не е легенда тогаш не е, заебете што вика целиот фудбалски свет. Џабе водите дискусија секоја сезона за него :)
Толку комплекси ви има набиено Тоти што секакви ситници и видеа ќе извадите за да се оправдате ама факт е дека Тоти ќе остане запаметен како легенда во италианскиот фудбал сакале вие или не. Кис4е :love:
1401591662.jpg

Некој играч не може да е легенда, ако нема играно за Јувентус. [emoji14]

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Тоти има нешто што се нарекува Римски темперамент.Прати ги сите играчи од Рим, и нивните испади, па потоа зборете.И да, како да ги наречеме навивачите на Јувентус, чиј што врв на досетки против навивачите на Торино, е авионската несреќа во 1949 кога загина легендарниот тим на Торино, според многумина можеби и најдобриот кој играл во Италија.Затоа ве молам не палумедете за однесување, кога вие го немате.Како рече Земан : Титулите се купуваат, но домашната култура не се купува. :D:D

Еден срдечен поздрав до @Клипче и @Марли . :smirce: :smirce:

Во право бевте, јас тако зван ванаби експерт не знам ништо за Серие А и Милан. Не требаше да прогнозирам дека ќе се испосери Милан против Емполи зошто навивам за мизерен Јунајтед. И вие најдобро си го знаете тимот. :)
Ете, покрај убивањето у поим на Фиорентина минатата недела сега ги убивте и Емполи у поим и најбитно се доближивте на 5 бода до Виола. (y)

Ајде сине лапај лајкчиња од јузерите на вуки, и од стефан и џонтра !!
Милан вчера не доби добиена утакмица, али ај да не ви го кршам ќејфот, Емполи им ја дупна глата !
Ај сеа фудбалски екпсерту кажи ми наредната утакмица што ќе напрае Милан да стаемо кладилница.
И кој си туе кажи ми жити све како тоа Манчестер ќе игра ЛШ догодина :icon_lol:

Не си ги гледал сите италјанци за да кажеш дека според тебе е најдобар италјанец што играл фудбал. Така да тоа паѓа во вода одма од старт. Тоти меѓу другото има фудбалски квалитети кои не ги негирам очигледно. Еве најди ми реченица каде што велам дека Тоти не поседува (голем) фудбалски квалитет. Така да и тој дел од цитатот ти е апсолутно небитен со она што јас го напишав. Да кажеш дека Тоти е институција во Италија би било во ред само доколку ги наброиш и другите играчи кои се институции на фудбалот во Италија (а ги има во солиден број). Вака само Тоти изгледа премногу субјективно и потценувачки во однос на другите.

Со твојот пост не аргументираш против мене туку кажуваш работи за Тоти неповрзани со она што јас го напишав. А јас напишав дека Тоти во текот на кариерата има покажано дека односот на теренот не му доликува на фудбалската легенда каква што е и дека не знае ниту пораз да поднесе, ниту пак да победи без да се искурчи.

Напротив, Џонтрата ептен на место му е постот, што и да се спомне Тоти сите од далеку се браните и го вртите муабетот кон тоа каков карактер бил, чист пример беше еден дечко од пред некој ден, на кого му зборував за фудбалски знаења, а тој отиде на карактерот на Тоти, буквално секогаш така правите.

Ти никогаш не си пишал реченица, каде велиш дека Тоти нема голем фудбалски квалитет, но затоа сто пати имаш пишано дека не е достоинствен како што му доликува, дури и кога се дискутира за фудбалски квалитети, кога е во прашање Тоти му се суди на карактер.

Затоа Џонтра убаво пиша, зошто секогаш се браните од далеку и ја превтувате темата, од фудбалски знаења на карактер ;)

А кога се во прашање фудбалските знаења можам да влезам во дискусија со било кој јувенташ, во детална анализа да му докажам дека фудбалски Тоти е поголем од Дел Пиеро, Занети и Малдини нема потреба да ги спомнувам.

Тоти има нешто што се нарекува Римски темперамент.Прати ги сите играчи од Рим, и нивните испади, па потоа зборете.И да, како да ги наречеме навивачите на Јувентус, чиј што врв на досетки против навивачите на Торино, е авионската несреќа во 1949 кога загина легендарниот тим на Торино, според многумина можеби и најдобриот кој играл во Италија.Затоа ве молам не палумедете за однесување, кога вие го немате.Како рече Земан : Титулите се купуваат, но домашната култура не се купува. :D:D
Сус вие пароли за Хејсел вадевте и луѓе колите низ улици таја е културата ваша?

И не генерализирајте ве мољим :D

Напротив, Џонтрата ептен на место му е постот, што и да се спомне Тоти сите од далеку се браните и го вртите муабетот кон тоа каков карактер бил, чист пример беше еден дечко од пред некој ден, на кого му зборував за фудбалски знаења, а тој отиде на карактерот на Тоти, буквално секогаш така правите.

Ти никогаш не си пишал реченица, каде велиш дека Тоти нема голем фудбалски квалитет, но затоа сто пати имаш пишано дека не е достоинствен како што му доликува, дури и кога се дискутира за фудбалски квалитети, кога е во прашање Тоти му се суди на карактер.

Затоа Џонтра убаво пиша, зошто секогаш се браните од далеку и ја превтувате темата, од фудбалски знаења на карактер ;)

А кога се во прашање фудбалските знаења можам да влезам во дискусија со било кој јувенташ, во детална анализа да му докажам дека фудбалски Тоти е поголем од Дел Пиеро, Занети и Малдини нема потреба да ги спомнувам.
Страшно ме интересира како ќе докажеш дека е поголем фудбалски од Занети и Малдини кога они се дефанзвици. Пишав и ја фудбалските квалитети никој не може да му ги оспори на Тоти. Само некој што стварно не разбира фудбал може да го каже тоа.

За клоцата на балотели историјата покажа дека му било малку, туку требало со стап да се тепа додека не офни.

точно така а тоти нема ни едно ни друго

Имате бе брат имате, зошто секогаш Тоти беше пред вашиот идол, зошто сите тренери го форсираа и ја градеа играта врз Тоти пред Дел Пиеро во репрезентацијата, единствено на европското 2000 година Дел Пиеро беше пред Тоти и ја носеше десетката бидејќи Тоти беше помлад(21год.) и прв пат земен на голем настан, сепак во текот на европското се повреди тогаш одличниот Виери, Тоти не само што влета на негово место туку му го зеде приматот на Дел Пиеро како клучен играч и лидер во репрезентацијата, веќе во полуфиналето изведе фрики паненка во победата над Холандија и беше избран за играч на натпреварот, а исто така во финалето беше играч на натпреварот што беше реткост играч на натпреварот да биде од поразената страна. Али тоа беше така бидејќи Тоти искина на таа утакмица, прво ја имаше онаа луда пета при постигнување на голот на ДелВекио каде исфрли пола одбрана на Франција, а при водство на Дел Пиеро лично му намести три зицери кои тој не ги погоди и за многу фудбалски аналитичари тој е кривецот што Италија не ја завери победата и не стана европски шампион, радо тие три зицери, Тоти таа година заврши трет по гласови за златната топка, доколку освоеше Италија големи беа шансите и да го изгласаат, а Дел Пиеро беше вистински трагичар и од тогаш, не ја ни намириса 10ката и секогаш ради Тоти беше во втор план кај селеекторите.
Во 2006 година кога во март-април ги скина лигаментите, никој не веруваше дека ќе се врати бидејќи целата рехабилитација трае 6 месеци, цела Италија не велеа 'го имаме Дел Пиеро' туку се молеа Тоти да се врати, селекторот Липи буквално го натера да се врати, а тој со метални плочки во зглобот повторно беше пред Дел Пиеро и успеа да биде најдобар асистент и бо тимот на турнирот. Наредната година стана најдобар стрелец во Европа, златна копачка иако сите му предвидуваа дека на таа возраст и со таа повреда никогаш нема да биде стариот Тоти, во иднина и Липи и Прандели го молеа за враќање во репрезентација.

Е тука на вас Тоти од секад ви боде очи, и затоа кога се спомне кој е појак ви зборите за карактер и понашање, ајде позфрав ;)[DOUBLEPOST=1453637848][/DOUBLEPOST]
Страшно ме интересира како ќе докажеш дека е поголем фудбалски од Занети и Малдини кога они се дефанзвици. Пишав и ја фудбалските квалитети никој не може да му ги оспори на Тоти. Само некој што стварно не разбира фудбал може да го каже тоа.
Ти значи стварно не ја тумачиш работата, ЧИТАЈ бе пишав Занети и Малдини да не ги спомнувам оти се дефанзивци, што има тука нејасно??
Нормално е офанзивец да има поголеми фудбалски знаења од дефанзивец

Папапа почнал @Џонтра Волта да ги зима до грло за лајкови - земал ќе објаснува сеа кој и што е Тоти и каков карактер имал :ROFLMAO: Ти ебам тоа Пабло Бустамантето

Тоти може е најдобар итаљански фудбалер ама НАЈГОЛЕМ сељак и најПРЉАВ играч е и тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom