И идеме, јас те ебам, јас те ебам, јас те ебам Србијоооооооооооо
Ако не елиминираше Џукиќ ќе си каснев од јајцава. Мрш пичка ти материна сељачка

Како му се настрви Ненадиќ кога провоцираше на крај, како не му ја бапна една шамарница. Ќе провоцирало типчето, се му ебам
Очоболна утакмица одигравме. Среќа Столе малку од малку проработе и крилата беа БЕСПРЕКОРНИ. Колку гола дадоа севкупно? 16?

Деки Бој ја реши на крај, се му ебам

Како сум го колнел за тоа што направи престап во прво полувреме, ми идеше да влезам во сала и да го задавам на лице место

Се разбирани Станичот се му ебам, какви клетви изеде он, па па па... Ама фатија клетвите на крај, топка не фати последните минути. И на Столе голот беше клучен, ако не ја следеше акцијата ќе отидевме у курац.
Ако ја изгубевме оваа утакмица, само на душа на Обрван ќе идешe. Прва грешка беше што го отупе со Борко на теренот. Смени го 5 минути, гледаш топка не фати. Значи прав канцер ни се овие шутевиве од далеку. Па подобро оставај ги нека одат на крила, оставај им ги сами крилата, сигурно повеќе одбрани ќе имаат нашиве голмани. Само да не ни шутираат од далеку противниците. Колкав процент на одбрани имаше Борко? Дали 17% имаше одбранети удари. Мислам дека само 5 интервенции имаше, од кои во последните 40 минути само 1 ебана интервенција.
И одбраната не штимаше, ама сепак, не може да те полнат од каде стигнат бе. И тоа им е втората постава на бекови, а камоли да играа играчи како Илиќ или Вујин, немаше да знаеме каде ни е главата. Втора работа беше што го отапе со Наумче. Згреши неколку топки по ред. Може Филипче целосно потфрли завчера, ама мислам дека овие ќе беа печен противник за него. Недостасуваат шутеви од далеку. Само Кире ни е шутер во екипата, само он има муда да се крене на шут. На Прибак не му одеше денес, Миркуловски проработи на крајот, а и Кире не беше најсјаен. Успеавме да победиме со многу лош ден за бековите, но за поздравување е што направивме еден куп добри акции за крилата. Додуша дел од головите од крила беа од лоши позиции, ама и Деки Бој и Гоце одлично си ја одработија задачата. Имаше неколку напади по ред каде што Нарко Маниќ ни фати неколку зицери, но за среќа тоа не не демотивираше. Мислам дека во второ полувреме игравме доста лесно во напад, иако во прво полувреме постигнавме сличен број на погодоци. Доста се мачевме во првите 30 минути, и голем дел од головите беа од лоши позиции постигнати. Во одбрана одигравме доста слабо, надополнето со очајниот ден на Борко. Не знам како победивме, ама мора да кажам дека поседуваме поголем квалитет од Србиве, кои освен бековите шутери не ни имаат нешто посебно во екипата. Па ниедна акција немаа на десно крило, а мислам дека ниту Никчевиќ не постигна гол од позиционен напад. Марсениќ прими едвај 2-3 топки и даде еден безвезен гол под фаул од Миркуловски. Голови кои Борко не смееше никако да ги дозволи. Обрван мораше многу порано да вине тајм-аут и многу подобро да ја постави играта во одбрана. Може делува смешно, ама навистина сметам дека ако гледаш дека имаш слаба одбрана на бековите и голманот не фаќа ниедна топка, удвои ги, и отвори им простор да додаваат на крилата, па сигурно повеќе шанса ќе има Борко да скине нешто

Шешум е добар шутер, ама не памтам кога имал 100% на погодени удари. Во првите 10 минути ни играа без Ненадиќ, после тоа не отвори дечкото. Со двајца играчи не скинаа во нападот. Рниќ и Зеленовиќ истотака имаа свој придонес.
Како факинг Италија сме, одиме понатаму без ниедна победа
Мора да потенцираме дека имаме ФАНТАСТИЧНО СУДЕЊЕ НА ОВА ЕП. Конечно...
Ова ќе делува психолошки добро на нас, па ќе видиме како ќе се снајдеме во втората фаза. Ќе имаме противници по мерка, целта ја остваривме па останува да се надигруваме пошто немаме што да загубиме.