НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не лупaј глупoсти сеa и ти, тoј Гoлден Стејт oд финaлетo лaни немa врскa сo oвoј Гoлден Стејт денес, и oпштo сезoнaвa.
Како дај објасни ми,едино што е различно е што го нема Кер,и што замина Ли.Па истиот стил го играат бе,ок реално годинава се подобри,али и лани ќе ги млатнеа бе,може не вака,али ќе тепаа.

Додека не се најде екипа која ќе го запре ова, тешко некој ќе се справи со Warriors-и. Ова е тој Curry-Green пик енд рол за кој зборував и претходно. Кратко, јасно и прецизно објаснето во видеото преку натпреварот против Кливленд.

Ќе биде интересно да се види со каков одговор ќе се обиде Сан Антонио. Една од опциите кои сигурно ќе ја пробаат е со Leonard на Curry. Се разбира сето тоа ако Попович не одлучи да ја одмара цела екипа и да гледаме Бобан шоу 30тина минути :D

4 нерешени на 10 натрпевари :cuc: на овој специјален ден за американците.
Е сега некој шо не гледал одма ќе каже и дербито беше нерешено, така??? Какво нерешено бе друже ги однесе виорот Лебронита и другарчињата... :pos:

Прејаки се Голден Стејт нема збор, но има нешто што не ми се свиѓа кај нив, некоја арогантност не знам, чудно чувство... дали од самите играчи, фановите што се родија од еднаш. Знаеш онака нешто што е толку добро и само за него се збори ти ствара чувство на одбивност? Така во мојов случај, мада може и пошо Булси ми се втор тим па неќам оној рекорд да го нападнат..

Прејаки се Голден Стејт нема збор, но има нешто што не ми се свиѓа кај нив, некоја арогантност не знам, чудно чувство... дали од самите играчи, фановите што се родија од еднаш. Знаеш онака нешто што е толку добро и само за него се збори ти ствара чувство на одбивност? Така во мојов случај, мада може и пошо Булси ми се втор тим па неќам оној рекорд да го нападнат..

Мора да разбериш дека има разлика од фанови и симпатизери. Навивач сум на Булс ама уживам кога го гледам Голден Стејт, тоа не значи дека сум нивни фан.

Стварно не знам зошто го имаш тоа чувство. Јас пак имам чувство дека Голден Стејт се најнеарогантниот доминантен тим во историјата на НБА, со исклучок на Сан Антонио кои се надвор од конкуренција од тој аспект. Какви се не тимови и играчи имало... Среќа за нив што тогаш не биле развиени медиумите и пред се достапноста на информациите како сега што се инаку ќе беше хаос.

А инаку за тоа да не ги сакаш затоа што се доминантни тоа е ок, и јас скоро секогаш сум за underdogs. Ама не можам да негирам дека играат страшно добра кошарка и дека испишуваат историја...

Додека не се најде екипа која ќе го запре ова, тешко некој ќе се справи со Warriors-и. Ова е тој Curry-Green пик енд рол за кој зборував и претходно. Кратко, јасно и прецизно објаснето во видеото преку натпреварот против Кливленд.

Ќе биде интересно да се види со каков одговор ќе се обиде Сан Антонио. Една од опциите кои сигурно ќе ја пробаат е со Leonard на Curry. Се разбира сето тоа ако Попович не одлучи да ја одмара цела екипа и да гледаме Бобан шоу 30тина минути :D
Според мене намириса Поп крв и ќе се обиде да биде прв во лигата. Многу ќе значи домашниот терен покрај ваква сезона во At&T центар.

Го тепале Кливленд голем кур, кај бевте кога го лапнаа од Детроит 20 разлика ? :icon_lol:
Ебати циркузантите, научиле еден пик енд рол и ајде !!

Го тепале Кливленд голем кур, кај бевте кога го лапнаа од Детроит 20 разлика ? :icon_lol:
Ебати циркузантите, научиле еден пик енд рол и ајде !!

Чиста среќа. Врска немаат.

Чиста среќа. Врска немаат.

Што зборим ја више неколку месеца уназад, 80 % од играта им се базира на среќа, и 20 % пик енд рол !! :icon_lol:

Шала на страна сеа, глеав утакмицата вчера, и она беше око да ти се уплаши..
Уиграни са децата мајко мајко, што викате ќе го бара некој Волтонче за тренер догодина, пошто јес да е тимов од Кер, ама мислим дека и Волтон има голема улога годинава, пред се у тимската хемија !
Едвај чекам Поп да видим како ќе игра против ГС, пошто очигледно е више дека едино САС може да ги допре лудациве !!
Па да се ситим малце и ја на темава :kuracc:

Нема никаква ароганција кај ГСВ, мене ми е милина да ги гледам иако сум навивач на Никс, луѓето уживаат играјки ја оваа игра, не дивљаат увек бараат отворен шут, дозволено му е само на Кари да издивља неколку шута но потоа пак се враќат во системот. Права е милина да ги гледаш, воведоа нешто ново во кошарката и тоа е тоа...

Иначе за утакмицата, Леброн неможе против систем. Ги има Ирвинг и Лав кои се пред се индивидуалци, па тек тогаш тимски играчи, според мене тие најдобро би играле со петорка Дели - Микрофон - ТТ - Леброн - ЏР. Леброн да го чува Дремонд, Дели да го мава Кари а микрофонот Клеј. :D

Еве веќе денеска се спомнува траде за Маркиф Морис од Феникс. Морис знае да игра интезивна одбрана и да му помогне на Леброн - ако би го чувал Дрејмонд Грин. Им фали еден lockdown defender на Кавс и натаму, али очигледно дека Стеф не се чува...да видиме за 5 дена Грег што ке смисли.

Иначе еве каква рупа е љубовта во одбрана...:popce:
https://vine.co/v/iOLFbZHA60V

Роуз 7-8 шут 14 коша, другите 4-20 хот шит моментално. Против овие луди тројки на Кари тешка работа за пресврт, ама има шанса.

Па Кари нема нешто тројки сега за сега колку што гледам?

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom