Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ama jas veke zboram za vtoro gledanje, ne bi iznudil isto takvo jako cuvstvo.
Ај гледај го Labyrinth of Lies, германскиот кандидат за Оскар годинава, има убава снимка излезено, не е скринер, па ќе правиме пак муабет. Слична приказна е, можеби полошо направен од Spotlight, но на мене имаше поинакво дејство на прво гледање.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Tree story 2

You know what skives me out, Phoebe? What? That car down there has moved so much. Like, it was built in a factory, you know, on a production line. And then it was like, shipped here. And then, like, this guy drove it all over the place. Yeah, exactly. But all the time, like for years, or really for, like, decades really, this one tree has been sitting in this one place not doing anything until tonight when it, like, stopped the car. Yeah? Okay, so this car is always going. And that tree is always just, like, stopping. You know? Like, it's just been stopping there for years until tonight when it met something that it didn't want to keep going, and it was just like, "mmm-mmm! No! You're stopping, too" And then this tree that has never done anything is fucking, like, destroying this beautiful, really beautiful fast-moving thing. Why are you crying? Because, Phoebe, like... am I that tree? No. No! I think I'm that tree. And I think you're the car and I think I'm stopping you. You are not the tree. Okay. I love you.

The Revenant

Budget $135 million

Box office $1.3 million

Ола мухико ќе го јаде режисеров
Му дозволиле голема финасиска подршка и оп да не се лажеме ако мислите да тргнете со ставот сега е премиерата Не филмов нема да заработи повеќе од 5 милиони незнам која е причината ако расправаме околку добар или не тогаш има многу многу лоши филмови кој заработиле доста добро ако одиме според ставовите на неколку неартикулисани суштества кој се решија да го испљукат а уште не се родиле тогаш значи е лош и поради тоа нема посетеност доколку одиме според имдб тогаш би требало да распали на благајните патем стар варс закопа све живо и диво...

Од друга страна па и најновиот на тарантино не стои добро но за разлика од овој

Budget $44 million
Box office $29.6 million

Дали американците се уморени од празниците( па снема пари?) или пак Двд сцр си го направи своето стварно не ми е јасно ама едно знам со СИГУРНОСТ а тоа е дека во 07 часот треба да станам што значи дека ми преостануват помалку од 2 часа а ја овде тупам глава кој филм колку заработил к5хGGHG!%^!$%^$%^!$%^$^$к323 ајде лека ноќ

Времетраење
The Revenant-156 minutes
The Hateful Eight-167 minutes
Ова е некаков фактор мислам дека Не.

.
,
!
?
:

^ ^

а можеше само да прашаш дали оди worldwide you stupid piece of worthless shit

Сега ми текна - шо се деси бе со Едвард Нортон? Како да исчезна од планетава човекот, никаде во последниве 2-3 години немам прочитано нешто за него, на форум ако одам на search последниот пост каде што се споменува сигурно ќе биде кога некој го репризирал fajkla.

Сега ми текна - шо се деси бе со Едвард Нортон? Како да исчезна од планетава човекот, никаде во последниве 2-3 години немам прочитано нешто за него, на форум ако одам на search последниот пост каде што се споменува сигурно ќе биде кога некој го репризирал fajkla.
Лани беше одличен во Birdman, номиниран и за Оскар за споредна улога.

Uostalom vaka kriticki ako sme nastroeni celo vreme, ke staneme @Anon, edna 10ka od 200 filma. :D
Да не претеруеме сеа, не сум толку лош.
540 филма, 16 десетки.
Му доаѓа 1 десетка на 34 филма. За 600% утна!

Дали 2016 e новата 1999 ?
Заради сличностите со излегувањето на Star Wars може да се влечат паралели, а дека во последни 10-15 години е најдобрата година во филмот (?) - најверојатно да.

Ама мислам дека тешко ќе повтори 99та, исто и 94та која според мене е исто една од најдобрите филмски години.

Заради сличностите со излегувањето на Star Wars може да се влечат паралели, а дека во последни 10-15 години е најдобрата година во филмот (?) - најверојатно да.

Ама мислам дека тешко ќе повтори 99та, исто и 94та која според мене е исто една од најдобрите филмски години.
Ова се само блокбастери предвидени за 2016 а тек сериозните филмови што обично излегуваат при крај на годината. Кината и филмските студија ќе тријат раце.

Batman v Superman: Dawn of Justice
Suicide Squad
Warcraft
Deadpool
Assassin's Creed
Triple 9
Pride and Prejudice and Zombies
Alice Through the Looking Glass
Gods of Egypt
The Huntsman Winter's War
Passengers
Midnight Special
Captain America: Civil War
Rogue One: A Star Wars Story
The BFG
The Legend of Tarzan
X-Men: Apocalypse
Independence Day: Resurgence
Star Trek Beyond
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Doctor Strange

Ова се само блокбастери предвидени за 2016 а тек сериозните филмови што обично излегуваат при крај на годината. Кината и филмските студија ќе тријат раце.

Batman v Superman: Dawn of Justice
Suicide Squad
Warcraft
Deadpool
Assassin's Creed
Triple 9
Pride and Prejudice and Zombies
Alice Through the Looking Glass
Gods of Egypt
The Huntsman Winter's War
Passengers
Midnight Special
Captain America: Civil War
Rogue One: A Star Wars Story
The BFG
The Legend of Tarzan
X-Men: Apocalypse
Independence Day: Resurgence
Star Trek Beyond
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Doctor Strange
Пошто оскарите се 2016та мислев за филмската 2015та.... nevermind, и тука не гледам некој голем потенцијал со исклучок на приквелот на Хари Потер и Warcraft - иако сум огромен фан мислам дека ќе е послаб од The Force Awakens.

Збориме за филмови како American Beauty, Matrix, Fight Club, Green Mile, Eyes Wide Shut, Magnolia, Sixth Sense итн. -1999та.
Pulp Fiction, Shawhank, Forrest Gump, Leon the professional, The Lion King , Legends of the fall итн. - 1994та.

Пошто оскарите се 2016та мислев за филмската 2015та.... nevermind, и тука не гледам некој голем потенцијал со исклучок на приквелот на Хари Потер и Warcraft - иако сум огромен фан мислам дека ќе е послаб од The Force Awakens.

Збориме за филмови како American Beauty, Matrix, Fight Club, Green Mile, Eyes Wide Shut, Magnolia, Sixth Sense итн. -1999та.
Pulp Fiction, Shawhank, Forrest Gump, Leon the professional, The Lion King , Legends of the fall итн. - 1994та.
2016та е прајмот на ерата на суперхеројските филмови, не ги потценувај, во светот се бројат денови до премиерите, годинава е многу важна за филмската индустрија, бил ти фан или не бил.

2016та е прајмот на ерата на суперхеројските филмови, не ги потценувај, во светот се бројат денови до премиерите, годинава е многу важна за филмската индустрија, бил ти фан или не бил.

Пф

На Marvel и DC филмовите ќе направат многу пари, веќе си имаат изградено публика и полнат сали.

За квалитет треба да помине цела година да видиме што ќе излезе од драма/трилер/мистерија бидејки овие филмови обично излегуваат без некоја помпа и не ги најавуваат 1 година унапред како блокбастериве и ги циљаат зимоска да бидат тазе за оскарите. Пример Ex Machina еден од најдобрите филмови за мене во минатата година, со мал буџет без некој голем маркетинг, никој не ни знаеше дека филмот постои додека не излезе на торенти и не се рашири со позитивни коментари. А 2015 година немаше некој прејак филм како тие што ги наброја од 1999 и 1994, имаше добри но не она потенцијал да стане класик, освен можеби Star Wars пошто е Star Wars. :P

Back
На врв Bottom