Здраво дечки. Ставив 2 литра концентрат антифриз, (претходно имаше 3 литри вода), во казанчето за хладњакот. После неколку саати почнаа да ми се замаглуваат стаклата на колата (Citroen Xsara 2 HDi). Сега кога ќе загрее колата и пуштам парно, низ вентилацијата за кабина искача пареа, која мириса на антифриз и стаклата сосема се замаглуваат. Читнав нешто по форумиве дека е најверојатно проблем со казанчето за парно, ама кај мене во кабина не тече никаде антифриз (ни на патосници има , ни нигде). Го испуштив цел антифриз и ставив само вода, барем додека откријам во што е проблемот, а пошто често ја возам, нема да дозволам да замрзне блокот. Е сега значи, доколку е до парното, дали некој знае да каже дали мора да се вади цела шалт табла за да се пристапи до него, или може и од кај касетата за ствари, на сувозачкото. Колата е Citroen Xsara 2.0 HDi. Фала![DOUBLEPOST=1451975161][/DOUBLEPOST]Здраво дечки. Ставив 2 литра концентрат антифриз, (претходно имаше 3 литри вода), во казанчето за хладњакот. После неколку саати почнаа да ми се замаглуваат стаклата на колата (Citroen Xsara 2 HDi). Сега кога ќе загрее колата и пуштам парно, низ вентилацијата за кабина искача пареа, која мириса на антифриз и стаклата сосема се замаглуваат. Читнав нешто по форумиве дека е најверојатно проблем со казанчето за парно, ама кај мене во кабина не тече никаде антифриз (ни на патосници има , ни нигде). Го испуштив цел антифриз и ставив само вода, барем додека откријам во што е проблемот, а пошто често ја возам, нема да дозволам да замрзне блокот. Е сега значи, доколку е до парното, дали некој знае да каже дали мора да се вади цела шалт табла за да се пристапи до него, или може и од кај касетата за ствари, на сувозачкото. Колата е Citroen Xsara 2.0 HDi. Фала! И дали има тука форум конкретно за Citroen Xsara возила?