Meне поентата ми беше дека медиумиве тоа го наведуваат како главна причина за тоа што не идел во Јуве, агентов негов изјавува дека Јуве и Сасуоло имаат усмен договор за следното лето (како што имаа со Заза), но ако не сака да иди во Јуве и безпари нека е не треба да се земи, нека си стој во Сасуоло, или нека замини во Барса (нешто што е рамно на sci fi теорија). А искрено, ретко се има обратено лично Берарди за која е негова желба. Секогаш агентот негов ги дава сите информации. Ништо чудно е дали е ова нивна заедничка цел (агентот и Берарди) да биде намамување некој тим да им даде голема плата и што е можно подолг договор. Или Берарди е под контрола на агентот кој мириса пари, не знам. Не сакам да шпекулирам, но никакво сценарио не би ме изненадило, а искрено Берарди сеуште не вреди 25 милиони.
Искрено, јас мислам дека е уште еден нов `Дел Пиеро/Баџо/Виери`, уште една нереализирана `ѕвезда`, кој најголемото нешто што успеал да постигни во кариерата ќе му биде 2 гола дадени против Милан кој заврши на 7 позиција, и лани што ги постигна головите. Еве го сезонава гледам многу гола се изнадава, го имам гледано 2-3 пати сезонава, не дека е лош, но толку прашина да се крева за него, како да се работи за Виери на младост.