Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Досега Манџу е феноменален[DOUBLEPOST=1451189961][/DOUBLEPOST]The renewal of Caceres's contract is not excluded, Juventus could decide to keep him, according to Sky.[DOUBLEPOST=1451218051][/DOUBLEPOST]Massimiliano Allegri at the top of Abramovich's list to take over Chelsea next summer. Simeone & Conte are also a targets for them. [GdS]

zmad-max-na-drodze-gniewu-8-4.jpg

Последно уредено:
Нешто трансфер? Или барем да меркаме некого?

...ништо а? Само три кубици дрва и две вреќи брашно колку да ја поминиме зимава....

Сериозно ми стои ова за Заза во некој мал англиски тим. Мислам дека грешка ќе биде да го дадеме, бидејќи ќе се оставиме само со три напаѓачи што сметам дека е премалку за три фронта.

Сериозно ми стои ова за Заза во некој мал англиски тим. Мислам дека грешка ќе биде да го дадеме, бидејќи ќе се оставиме само со три напаѓачи што сметам дека е премалку за три фронта.
Алегри изјави дека Заза не е на продажба, и дека играчот поседува квалитет,но треба да си избори место во тимот, и што е најважно,дека ќе има шанса да го покаже тоа. Засега му оди одлично како џокер играч.

Е сега ако сака регуларно време, и стандарден првотимец, во Јуве тоа загарантирано нема да го добија. Нека оди во Џенова, Сасуоло, Болоња ако сака загарантиран првотимски статус.

Пред некое време неговиот агент имаше медиумско излетување, каде што изјави дека Заза има неколку понуди, нешто за минутажата, при што Алегри му врати со таа изјава.

Алегри изјави дека Заза не е на продажба, и дека играчот поседува квалитет,но треба да си избори место во тимот, и што е најважно,дека ќе има шанса да го покаже тоа. Засега му оди одлично како џокер играч.

Е сега ако сака регуларно време, и стандарден првотимец, во Јуве тоа загарантирано нема да го добија. Нека оди во Џенова, Сасуоло, Болоња ако сака загарантиран првотимски статус.

Пред некое време неговиот агент имаше медиумско излетување, каде што изјави дека Заза има неколку понуди, нешто за минутажата, при што Алегри му врати со таа изјава.
Страшно добро Алегри ги менаџира младиве и го вади максимумот од нив и како само му удира шлаканици на агентите на прес секоја чест. Го обожавам чоеков.

Фабрегас ми е желба за у Јуве, еден од ретките на кои би им одговарала позицијата на Пирло, и плус да е на слично ниво... Италија мислам одлично би му легнала.

Погба-Фабре-Маркизио

Али ако го даваат, сигурно Погба ќе биде условот...

Се спомнува нешто трампа Ѕаѕа-Мутињо мада не верувам.

‘It was time to leave Juve’
By Football Italia staff

Andrea Pirlo says ‘Juventus wanted me to stay’ but that ‘it was time for something new’ and praises his relationship with Italy CT Antonio Conte.

The 36-year-old left Turin in the summer to join MLS side New York City FC, but is still targeting a place in Italy’s Euro 2016 squad.

“Juventus wanted me to stay, they didn’t send me away,” Pirlo told Gazzetta.it.

“It was my decision, I had other choices in my mind but decided on this one.

“You get to a certain age where you must make certain evaluations. It was the right time for a change and to have a new experience after four fantastic years and having won all there was to win. I made a life choice in order to learn something new.

“I’ve built a good relationship with Conte, we’ve shared great successes together. Now he’s the CT of the national team, but for us nothing has changed, he knows I’m still playing and can see me every day in the American league.

“The respect and what we’ve shared together will remain forever.”[DOUBLEPOST=1451356520][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Agent of Sassuolo striker Domenico Berardi admits Juventus agreement

The agent of Sassuolo striker Domenico Berardiadmits an agreement has been struck with Juventus.

Berardi has attracted enquiries from Tottenham in recent days.

"In recent years, everyone has said that Domenico had to go to Juventus, but he belongs entirely toSassuolo," Simone Seghedoni told Tuttojuve.com.

“It's out of the question that there are agreements between the two clubs, but there are verbal agreements, without anything written, that Juventuscan sign the player in June for €25m.

“We will evaluate the best solution with him."

Ич не го сакам Берарди. Лани (т.е. летоска) му беше шансата да дојде и да покаже дека вреди. Не ја искористи, чао пријатно. Се надевам дека нема да го потпишат.

Абе што се занесени овие само во средниот ред се заинтересирани да купуват некој, јас сепак мислам дека нападот ни е најслаба алка, а до душа треба да се размислува и во одбраната, ни треба добар напаѓач тоа е јасно.

Абе што се занесени овие само во средниот ред се заинтересирани да купуват некој, јас сепак мислам дека нападот ни е најслаба алка, а до душа треба да се размислува и во одбраната, ни треба добар напаѓач тоа е јасно.
Баш сега полека почна да функционира нападот како што треба, Манџо и Дибала се во полна форма и полека полека градат добар тандем.
Мората, иако е паднат страшно во форма и има психолошки проблеми, сепак е добар играч, и што е многу важно, нема трема од големи натпревари во ЛШ и редовно си лупа голчиња таму.
Заза, иако не добива многу шанса е најефикасен фудбалер и е одличен џокер.

Од друга страна, средниот ред има само двајца класа играчи во Погба и Маркисио, Кедира премногу често се повредува, Стураро е играч само за ротација(посебно во 3-5-2), Переира исто така сезонава се мачи со повреди, Аса веќе 2 години уназад, Лемина истото како Переира, а за Хернанес, веројатно толку може.

Број 1 трансфер цел во зима треба да ни биде box-to-box играч.
Со тоа што ако планираат да носат експерименти и потрошени играчи, колку да се каже, ич нека не земаат, во квантитет веќе имаме и премногу средишни играчи, се бара квалитет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom