Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Заза аут, на Берарди не му треба шанса во голем клуб, кога ме убедуваа дека на Фелипе Мело му било потребно да се намести на некоја си негова позиција(?!) да се искаже,еве уште еден играч кој нормално не требаше ни покрај Торино да помини а не да заигра за Јуве (многумина се палеа и колнеа по управата што не го зеле) http://www.skysports.com/football/news/11743/10116461/bournemouth-sign-iturbe-on-loan

Среќна Нова :love:

Ај среќна нова и од мене, па да имаме многу прилики да славиме :)

Зимава по се изгледа ќе се оди на квалитетен AMF играч... она што не успеа да го донесе Марота на лето (Дракслер, Гетце), сега ќе се обиде да го поправи. Колку што читам по нетов, сме стапиле во контакт со Реал за Иско, ама имаме голема конкуренција од Челзи и Сити.
Искрено ми се свиѓа играчов, а башка има и 23 години, па ќе има доволно време да се вклопи кај нас.

Од друга страна, го читам Ди Марцио, вели дека стигнала понуда од Кристал Палас за Ѕаѕа, и овој наводно ја прифатил (сакал да има повеќе минутажа пред ЕП :vrtioci: ). Ние сме го сакале Муса Дембеле од Фулам, 1996 годиште. Марота планира до лето да го прати во Јувентус Б (Сасуоло), па потоа после летната пауза да тренира со тимот.

Интересна зима ќе имаме :icon_mrgr:

Среќна Нова дечки и среќни празници :)

Иско сигурно нема да се реализира, секогаш сме пи.ки кога за конкуренти имаме финансиски гиганти, тој сигурно оди во Сити по што ке направи голема грешка и толку ке биде од Иско како иден легендарен играч.

ако се продаде заза само ако место него доџе кавани јер може и ам да игра ако евентуално не најдат зимава тешко сега и снег падна сретна нова година

Иско сигурно нема да се реализира, секогаш сме пи.ки кога за конкуренти имаме финансиски гиганти, тој сигурно оди во Сити по што ке направи голема грешка и толку ке биде од Иско како иден легендарен играч.
И јас мислам дека Иско нема теорија да дојди, особено не на зима.
Нема да можи да игра во ЛШ, а Реал нема туку така да се ослободи од него.
Имаше шпекулации дека баш Алегри притискал за него летово ама сумљам дека ќе носат такви скапи појачања баш поради тоа што Алегри го бара баш него, Марота и Паратичи се тука да најдат ефтина варијанта.
Ако веќе има убедвања, тогаш Мората е интересна алка за да го влечи према Јуве, ама пак во Сити е Пелегрини кој му беше тренер во Малага.

Се на се мислам дека е лудост да се фрлаат толку пари на Иско.

, тој сигурно оди во Сити по што ке направи голема грешка и толку ке биде од Иско како иден легендарен играч.
И за Алекс Сандро викаа дека сигурно оди во Сити, веќе бил во авион за Манчестер качен, па заврши во Јуве, така да не треба од старт да се зазема дефетистички став кон доаѓањето на било кој играч за кого покрај Јуве се заинтересирани и шеичкиве клубови. И вистина, ова стигна како потврда од Претседателот на Порто кој изјави дека Порто добил повисока понуда од Сити него ли од Јуве, но желбата на Сандро била Јувентус. А реално, ретко кој клуб би се носел рамо до рамо со овие клубови, кога се во поглед парите.

Агентот на Буфон, изјави дека во 2013 година, пред Џиџи да го продолжи договорот со Јуве, одбил понуда од друг клуб, кој му нудел ТРИПАТИ поголема плата од онаа што ја земал во Јуве. Веднаш потоа го продолжил договорот со Јуве, и не побарал ниту цент повисока плата.

Затоа кога ја направи онаа грешка против Лече, која можеше да го кошта Јувентус, Скудето,и кога овде беше вреѓан до трето колено, напишав дека и да изгубат Скудето и ЛШ заедно, тоа нема да биде никаква црна дамка врз неговата кариера да има барем во моите очи. Најдобар голман во светот, со тазе освоен СП, со сите почести, се согласи да игра во втора лига од чиста љубов кон клубот. Едноставно, Буфон има толку направено за клубот, што ретко кој друг освен Алекс го има.[DOUBLEPOST=1451866498][/DOUBLEPOST]
PT4DlAc.jpg

Последно уредено:
Не викам дека немате шанси да го земите ама Сити изгледа како најреална дестинација доколку го напушти Реал зошто Пеп (кој што најверојатно ќе заврши таму) го гледа како клучен играч околу кој ќе го гради тимот.
Сепак, не мора ништо да значи ова... :)

Некој некогаш да го оспори Буфон за тоа што го има направено за Јуве, треба сериозно да си го преиспита мозокот. Постојат играчи кои не може да се критикуваат, едноставно не може. Еве во среда Буфон два гола меѓу рацете да прими, пак никој не смее ништо да каже. Оти Буфон е меѓу најдобрите голмани во светот, а ние како фанови на Јуве ја имаме таа чест тој да брани веќе 15 годнини во Јуве.

А имаше еден тука шо за еден гол примен на Буфон викаше дека тој шут маалски голман го примал на гради.

Paul Pogba: "Playing at Manchester United was like a holiday compared to Juventus".

На страна Погба, сите фудбалери кои доаѓаат од Премиер лига изјавуваат дека тренинзите во италија им се претешки и дека потешко е да играш фудбал во истата лига :)[DOUBLEPOST=1451872682][/DOUBLEPOST]Andrea Agnelli ‏@andagn Jan 2
2016... when everything will become possible

CXvYLUrWsAA1-dh.jpg:large

Ова ме асоцира на поќе него ли на - само коментар-

Paulo Dybala can match Lionel Messi, says Juventus' Paul Pogba

"Do you know what I call him? Square R2, the button that you have to push on a PlayStation to do a shot on the turn -- he always gets goals like that.

"Has he surprised me? No, because I always said he was a phenomenon. To do what he has done, playing for Juve, is something phenomenal."

Juvefc.com ‏@juvefcdotcom 12m12 minutes ago
News circulating that Real have sacked Benitez and Zidane will take over in the interim.

Juventus have rejected an offer of 27m from Crystal Palace for Zaza #SportItalia

Ногу ми е мило шо и оваа година Јуве ми игра на роденденот. :D
Последните три сезони на натпревари кои се први у втората полу сезона ни се победа, пораз и нерешено. Очекувам победа со гол на Манџо и Мората.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom