Moviespotting 2016

Колку филмови сметате дека може да изгледате во 2016?

• Вкупно гласачи
    92
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Го немам ставено последниот апдејт, имам рамно 100 филмови изгледано :D
Како и да е тежој фејл, али нема везе, ќе бидам упорен пак ќе целам кон 200 наредна година.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Го немам ставено последниот апдејт, имам рамно 100 филмови изгледано :D
Како и да е тежој фејл, али нема везе, ќе бидам упорен пак ќе целам кон 200 наредна година.
Најјако ми беше на почетокот на годинава кога гледав по 2-3 филма дневно, недела дена.
После си правев математики како тоа лесно изгледа да си достигнам 365 филма, можам денови да си пропуштам и слично.
И пополека почнуваш да пропушташ денови, на почетокот изгледа лесно стигливо и одеднаш доаѓа моментот каде што сфаќаш дека треба да гледаш 5 филма дневно до крајот на годината за да ја достигнеш целта.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
До 31 имам спремено уште 4 филма таман да ги средам и мавнете апдејт на првиот пост, ќе рипнам ваљда некое место. :D

Годинава како дебитантска ми помина доста солидно, очекував 150 изгледав ~200, за 2016 ќе почнам со 200 па ќе видиме може ќе отидам на 250. :cool:

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
За 2016та си селектирав 150 јер нова работа,милион испити заостанати на факс и ред други обврски не ми дозволуваат баш секој ден да седнам пред компјутер и да одвојам 2 саати за филм па ако пројдам барем 150ка ќе бидам хипер-задоволен

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Најјако ми беше на почетокот на годинава кога гледав по 2-3 филма дневно, недела дена.
После си правев математики како тоа лесно изгледа да си достигнам 365 филма, можам денови да си пропуштам и слично.
И пополека почнуваш да пропушташ денови, на почетокот изгледа лесно стигливо и одеднаш доаѓа моментот каде што сфаќаш дека треба да гледаш 5 филма дневно до крајот на годината за да ја достигнеш целта.
Исто и јас. Поточно, јас го достигнав предизвикот од 100 филма годинава, ама лани така се изгорев. Почнав турбо, со по неколку филма на ден, па таму некаде март - по еден до два неделно, и од мај до август - 0. :D Ама затоа последните месеци од годинава надокнадив.

В година го зголемувам предизвикот на 150. Мислам дека со клубот и темата-изненадување, ќе успеам да стигнам до таму.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Си останувам на 300-ка. За неколку минути ќе ја апдејтирам листата за 2015, за жал за седум филма не успеав да го довршам предизвикот, али не е изводливо, цела недела полагам а последна година па не ми е до заглавување сега :D Задоволен сум и од таа бројка :)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Абе и ја последниве месеци слабо сум водел рачун, али максумум +15 филма на крајниот резултат. Шо и не е лошо. Или е.. Шознам :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
У 2015та највише филмови имам изгледано, штета што не сум ги броел тука, баш со еден другар се расправавме кој поише филмови има изгледано. Вака на прв поглед 365 филма изгледаат лесно достижни ама у пракса не е баш така, има периоди кај што ич не сум гледал по 1-2 месеци а има период на пример како последниов месец кај што иам околу 40 филма изгледано.

Си запишав 150, да не се преценувам. Боље да се изненадам на крај и да ги надминам очекувањата него да фејлнам.

И едно прашање само, дали смеат да се запишуваат филмови што ги иам гледано еднаш.
Ретко пуштам филм што го имам гледано еднаш или два пати ама од кај знаеш. Не дека ќе ги пишам тука пошто сакам да бројам ново-изгледани филмови, ама да си знам.
Сепак 2 прашања се, како се апдејтираат листиве, секој месец, недела или као сакаш?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
И едно прашање само, дали смеат да се запишуваат филмови што ги иам гледано еднаш.
Дада, @wot на пример си ставаше филм 2 пати, еднаш во кино коа го глеал и еднаш дома :D и мислам различни му беа оцените :D
А и Злате спомна дека може да се ставаат.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
2015 година ми беше солидна, 120 филма и горе долу уште 2 филма ако изгледам овие два дена.

Почнав солидно и со брзо темпо но потоа спласна како и на скоро секој друг на форумов. Гледам да комбинирам читање на книги со гледање филмови, и на goodreads си правам некој предизвик од 20-30 книги годишно.

Секоја чест за сите што учествувавте во Мувиспотинг годинава, гледам дека има неверојатни бројки @grande-juve и @AniMagus :cuc: @Lenny @MyloXyloto @Shawn Spencer исто така се посветиле многу на филмот :)
Исто и @devilko како за прво учество има одличен вкус за филмови, погледнете му ја листата во минатата тема. Тука влегуваат и @Dr. Gonzo @dejan_k @Хефест @ManUtdChampions (пиши и оценки следнава година :) ) од сите овие зедов многу предлози, @zee German апдејтирај почесто, фалеше на темата а гледам сме се погодиле со вкусовите :)

@Џонтра Волта ако ја видиш мојата листа на минатата тема, едно 5 пати го имам ставено Birdman. :D и половина од филмовите ми се по втор пат или повеќе репризирани. Мислам дека ако веќе гледаш еден филм без разлика дали прв дали десетти пат си потрошил време да го гледаш секако дека се важи. Инаку се апдејтираат кога ти сакаш. Јас ги пишам во notepad и на секои 20 филмови апдејтирав.

@wot да престане да ги оценува по вотомирова скала филмовите не можам да сфатам дали му се допаднал филмот или не :icon_mrgr:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.736
Поени од реакции
43.857
Оценки не пишував пошто си неам поставено критериуми врз основа на кои би оценувал, а и бидејќи е ептен субјективна работа, дури и кога би имал критериуми, вие не би ги знаеле и не би знаеле зошто сметам дека филмот е за таа и таа оценка. :D

Сепак, на темава ќе биде и тоа. :P

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
Не ми е ставен последниот апдејт, мислам дека имам уште 20 изгледани филмови. Сепак сум задоволен со својата бројка на филмови. Малку сум се преценил за оваа година, но и 2016 одиме повторно со 300!!! Поздрав до сите луѓе кои со своите оценки и критики ми помогнаа при изборот на филмови...

G

grande-juve

Гостин
kaj sum jana istata vio evam pederitwe?
на која листа бе :D прво треба извештај да поднесеш шо си глеал.. ја еднаш у минатата тема ти побарав извештај али нишо.

@џимеј абе си напраи профил на Летербокс, а у ноутпад ги пишеш.. па као че градиме држава :D

@Џонтра Волта смеат и репризи, филмот е ист али ти не си(стара филмска поговорка)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
@wot да престане да ги оценува по вотомирова скала филмовите не можам да сфатам дали му се допаднал филмот или не :icon_mrgr:
wot poslednata nedela oseti deka ne mu funkcionira taka ocenuvanjeto, mislev ke izleze subjektivnoto poise na videlina ako sum ili sme ograniceni so ocenite od 1 do 5. :D No nemaj gajle, godinava resiv od 1 do 100 da ocenuva. :D

Da smenam, значи ако сакате може еден исти филм секој ден да го гледате. Се смета. Се сметаат и кратки, ја 15тина изгледав бидејќи бев на таков фестивал. (@MyloXyloto eve kako da si postignes challenge-ot) :D Инаку ќе ја апдејтираме листата на крај, ама воопшто не е битно, никој од вас не приметив дека гледа само за да билда бројка, нема награди, нема ништо. Околу прашањето на Џонтра можеш кога сакаш да си ја апдејтираш листата, јас дури лимит ставив на 3 филмови а сите на 10-20 апдејтираат, шо малце е тапа пошо колку побрзо ставиш филм после гледање - толку може некој да добие предлог, оцена да види... све тоа, затоа апелирам ако сакате и имате време штом преминете преку 5 пишувајте.

Изгледав јас преку 300 више, али за следнава бирам 150. Во комбинација со филмскиот клуб, другата тема у план и новите у 2016та кои што ќе вредат. И тука таму ретко некој стар. Изгледав 300 али и серии се отепав гледајќи. Ултра слободен, а и факс зачистив квалитетно. Затоа гејмингот ми страдаше.

Поштуем ентузијазмот у темава, поштуем и сите шо се дружевме до сега, наидов на одлични предлози, посебно поштовање до гранде и ани пошо се цареви. :kruna:

Пс пишете ми пп да не спамаме кога ќе финиширате со 2015та, ќе апдејтирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom