Мојата опсесија...мислам хоби - Дигимон!

• Креатор на темата Креатор на темата Samaramon
  • Време на започнување Време на започнување
Дигимон беше во 1999, Касандра 1996. Нема логика.

Енивејс, пак да си прашам, го има некој албумчето? Или било што? Ќе си го платам поштено.

hmm da ne si greska malku ... digimon bea 2000/2001 koga gi rusea bliznackite vo SAD togas nekolku dena ne davaa epizot i se nervirav ko mal... (ako gresam poravi me ) :))

duri i imeto i zavssuva na mon kako i sekoj digimon :D inace bravo ti siminjam kapa ..jas premnogu gi sakam digimonite imam mn mali igracki so iminja ..imam karti nekoj zetoni kniga slikovnica , decata gi imam figuri imav i maici kaseti cedinja ama ti nekako premnogu xD iance kolku god imas ? jas koga gi imase digimonite na a1 imav 4 godini pa taka da ne razbirav mn koa stanav pogolem vo sekoja prodavnica barav i kupuvav digimoni ..ama so tek na vremeto pocnaa da se gubat i veke nigde gi nemase ... pozz
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 17:07 ---
Мими нема ,,ангел,, Хикари има. И не е ангел, дигимон во облик на ангел....

hikari go ima repomon t.e angelamon
a mimi nema vrska so svetite digimoni
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 17:11 ---
И сестра ми е опседната со Дигимон...Дури и напорна е бе:)
Иначе јас ја љубев ногу Мими и тоа нејзиниот ангел:) (заборајв како се викаше):)

mislis na lilimon ,ama toa ne e angel ;)
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 17:14 ---
ЛОЛ! Браво за тебе. Се гледа дека си фан на Дигимон. И јас бев ептен загреан за Дигимон кога ги даваа на А1, ама сега не сум толку. Инаку мене омилен ми беше оној диносаурусот, Грејмон мислам се викаше и после кога се трансформираше во МеталГрејмон и во тој последниот после, не ми текнува на имињата.

skullgreymon :D

Samaramon браво за колекцијата, свака част (y) . Благо ти завидувам, посебно за плишаните играчки и флуроцентните стикери :D. Ако ти стојат уште донирај некоја навака за лојални фанови како мене. Гатомонот ептен јако изгледа :icon_lol:. И јас бев луд по Дигимон во основно, ама некоја посебна колекција како твојата немам. Имам единствено две Дигимон игри за ПС1, од кои првата ми е оригинал и ми пристигна во пакет заедно со конзолата. Дигимон албум немам, но го имам Покемон Џото албумот - кој воедно ми е и единствениот исполнет албум од детството. I was so proud of myself ! :P

Еве ја играта, првите месеци се шлогирав по цели денови врз неа ..
Digimon-world-PSX.jpg

digimonworldpsxscreen1.jpg

Јас бев прво одд., кога ја даваа на тв првата сезона Дигимон. Со душа ја чекав втората,но не ја емитуваа. Ако некој знае каде ги има другите сезони со пр., српски, хрватски превод да ми каже и сега би ги гледала. Инаку да,имам цела кутија со играчки дигимон, уште од дете ги чувам ама не верувам дека би ги продала поради тоа што ми се драги. Колку си спремна да платиш општо џа одделни дигимон работи. Албумотго имав, но го изгубив, не ми ни фалес мн. сликички. Ситр др., ги чувам тој не сум го сочувала, зезнато, но тоа е..

Јас бев прво одд., кога ја даваа на тв првата сезона Дигимон. Со душа ја чекав втората,но не ја емитуваа. Ако некој знае каде ги има другите сезони со пр., српски, хрватски превод да ми каже и сега би ги гледала. Инаку да,имам цела кутија со играчки дигимон, уште од дете ги чувам ама не верувам дека би ги продала поради тоа што ми се драги. Колку си спремна да платиш општо џа одделни дигимон работи. Албумотго имав, но го изгубив, не ми ни фалес мн. сликички. Ситр др., ги чувам тој не сум го сочувала, зезнато, но тоа е..
imas na youtube

Ја најдов веќе втората сезона со српски превод на еден сајт, ама фала. На youtube ја има само првата сезона како што видов, инаку..
ne be mislam ima i od drugite sezoni ja iam gleano porano..

Леле ова Дигимон ми беше ептен јак цртан. Паметам на А1 гледав ама бледо сеќавањето ми е затоа што бев многу мал и преводот пребрзо ми беше да го читам. Повеќе гледав слики отколку што читав

После некој години бев во србија и таму на не знам точно која телевизија ја даваа серијава со синхронизација.

Музиката и ден денес знам да ја пуштам затоа што ептен добра песна беше/

Туку знае некој каде може да се гледа цртаниов серијал на интернер со превод ?. Ако знае некој сите сезони со се овие новиве супер би било.

Јас ги гледав на anime44.com
(за старите 2 сезони)
А ова новата сезона строго висок квалитет.

Некако новата сезона и начинот на цртање и приказната е направена таман со помислата дека и публиката е порасната. Добро е што не е толку детска (што искрено и тоа немаше да ми пречи :) ).

Sent from my D5803 using Tapatalk

Aко ги има некаде со превод на српски добро би било.

Од чиста мира преги ми текна на Териермон (една од двете фејврит фаци од третата сезона и веројатно најслаткото диџимонче евер) ццццц, една носталгија грозна ме фати:place: и досега го гледав дво-делниот анимиран цртан.
Териермон >>> Гаргомон at full charge!! :D:vozbud:
tumblr_mq99thZLtq1r60ay5o1_500.gif

А и насловот на темава е ќец на десет. Не да ми беше цртанов опсесија во основно ....

Дечки, темава ме потсети дека имам нецелосно потполнет албум од 2001ва година ( ... така нешто). Ако има некој дупликат сликички, би било супер да се разменеме или да ги донира во мојата колекција :vozbud:
Тенк ју вери мач :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom