Od prilika vaka ide, no imaj vo obzir deka pravam PPLx2 shto znachi imam mesto da si smenam nekoja vezhba vo bilo koj od denovite.
Push
Flat Bench 2 seta zagrevanje 12+ repa, 3x5 working setovi, 1x1 PR attempt na sekoja vtora nedela
Seated Military press 3x5
Incline Bench 3x5, od koj posledniot set mi e piramida (vadam 5kite od strana ako ima, pa vadam 10tki, dur ne ostanam so 2 10tki od strana, 5 repa na sekoja naredna kilazha)
Dumbbell front rasiers 3x12-15/vtoriot push den povekje focus davam na side raisers 3x12-15
Standing shoulder press 3x8-12 (na kraj obichno praam nenormalni dropsetovi, znachi tuka ramoto ti e veke na 0)
Tricep cable pushdowns 4x12, posleden set mi e drop set so po 5-8 repa
Underhand triceps
extensions 3x12
Triceps kickbacks/close grip bench 3x8
Overhead dumbbell extensions 3x12 (so 2 ruki)
Pull
Prviot den pochnuvam so deadlifts 3x5, vtoriot so bent over rows 3x5
Lat pulldown 4x8-12 (posleden set drop set, od 101kg se do kaj 50tina)
Seated row 3x12 (ili ke se zgream 1 set so polesno, pa drugite 3 seta so cel stack)
Curl bar row 3x12/ili, seta preostanata sila ja iskoristuvam na pullups i weighted pullups
Dumbbell biceps curls 3x12-15
Ez curl bar 3x12/ili pak 21s
Hammer curls so race potpreni 3x8-12
Shrugs 3x12-15
Legs
Posho ne praam squats, se ostavam na mashini najchesto, taka da sam kombiniraj si. Planiram da pochnam na ovoj den i 10tina minuti stomachni.
E sega, ova e u pichku mater volume. Definitivno ne bi te sovetuval da ja kopirash programava dokolku ne si naviknat na vakov workload. Isto taka, mozhesh da primetish vo mojot push day koi se moi weakpoints, i za shto ja imam modificirano programata (ramo, i najveke triceps). I da, momentalno sum na dreamers dirty bulk, shto znachi mozham da podnesam vakov volume. Na cut od ova bi begal. Ne sekoj pat se pridrzhuvam strikno kon ova, najchesto znam i da si smenam po nekoja vezhbica zavisi od toa kako se osekjam.
Ubavo ti objasnija, od prilika toa e. Koga pochnuvav so programata, najchesto ostavav posledniot set da mi e najteshkiot (znachi grinder da ne recham), dur ne se naviknav na benchanje x2 vo nedela.