Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Јас нигде не се согласив дека доколку побарам одредено бројче ќе ми пратат помало/поголемо и дека очекуваат да не превземат никаква одговорност,нека ги плати он трошоците за враќање на истите јас уште со трчање ке отидам да ги однесам у пошта да му ги вратат,али пак се врти на моето дека пак јас сум изложен на ДОПОЛНИТЕЛЕН трошок.Ај ти кога ќе нарачаш наредниот пат број 42 патики нека ти стигне 35 и поднеси да ти вратат 3 долари само,што ќе ти се сите ги имаш више патиките

Јас нигде не се согласив дека доколку побарам одредено бројче ќе ми пратат помало/поголемо и дека очекуваат да не превземат никаква одговорност,нека ги плати он трошоците за враќање на истите јас уште со трчање ке отидам да ги однесам у пошта да му ги вратат,али пак се врти на моето дека пак јас сум изложен на ДОПОЛНИТЕЛЕН трошок.Ај ти кога ќе нарачаш наредниот пат број 42 патики нека ти стигне 35 и поднеси да ти вратат 3 долари само,што ќе ти се сите ги имаш више патиките
Ја мислам дека секаде е наведено дека треба да си ги провериш димензиите убаво и секогаш да си нарачаш еден број поголем за да ти стаса точен , а ако го враќаш производот нема шанси тој да го сноси трошогот за испорака назад секаде ти пишува дека ти ја плаќаш доставата назад. Исто ти е ко ја да ти пратам по карго тренерки и да ми кажеш не ми се точни земи си ги назад и платио си превоз да си ги земеш. Ко се купува обувики и облека највеќе треба да се пази.

Сеа брзо ми стигна дуксер и таман погоден ка по мера, а го наручав од памет што се вика.. отиднав најголем број и се погоди, реков што биде нека биде!

Инаку пред година наручав јакна од Али Ексрепс најголема величина, незнам дали беше XXL или XXXL не е битно, се мерев све и испадна најголемата величина да ја земем... арно ама коа ми стигна јакната ракавите може да се рече некој сантим ми беа покуси, јес да го средив тоа... имаше постава да се отпуштат рукавите и да се намести, ама ипак пробав дали ќе ми вратат нешто. Облеков јакната и се сликав, им пратив тоа жалба и имаше да изберем која сума сакам да ми ја вратат.... јакната беше 20 евра мислим ја им пишав дека сакам 15... и без проблем ми ги вратија. Јакната си ја носим и ден денеска :D Наручав евтина пошто имав предчуство дека ќе ми заебат величина... затоа и не наручуем скупи ствари, земам ситници, капчиња, наочари, сатови и др....

Летово имаше и ситуација наочаре (10 евра беа ) наручав негде мај месец... стигнале у Скопје и незнам зошто од Скопје не ги пратиле за Тетово, седеле таму некое време и после ги вратиле назад од кј што дошле, му пишав на тој што му ги наручав и ми ги препрати пак.... дури септември ги добив :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Мене последниве пратки некако ми каснат, едно време стигнуваа за точно месец дена, сега имам неколку со над месец и пол и ги нема. Можеби има предбожиќен шопинг од цел свет, па се затрупани со порачки

Мене последниве пратки некако ми каснат, едно време стигнуваа за точно месец дена, сега имам неколку со над месец и пол и ги нема. Можеби има предбожиќен шопинг од цел свет, па се затрупани со порачки

Да и до прва ќе каснат затоа што за недела дена почнува она западно предбожиќно лудило.

Ова досега го немам видено: This package belongs to normal package instead of registered package, we only provide the package’s container (which contains multiple packages to same destination) tracking information as below.
Најдоа кинезите начин да ги смалат трошоците и да не издаваат тракинг број за секој пакет :pos::tapp:

Да не знаете некоја друга страна каде можат да се следат WISH Package од China post?

Ова досега го немам видено: This package belongs to normal package instead of registered package, we only provide the package’s container (which contains multiple packages to same destination) tracking information as below.
Најдоа кинезите начин да ги смалат трошоците и да не издаваат тракинг број за секој пакет :pos::tapp:

Да не знаете некоја друга страна каде можат да се следат WISH Package од China post?

Затоа и ке се зголемат загубите.

Со или без тракинг битно стасува ја генерално сум задоволен од Али.

Со или без тракинг битно стасува ја генерално сум задоволен од Али.
И јас, а еве има 2-3 години како го користам.
Еве да се пофалам, првпат купив нешто поскапо, а тоа е таблетов:
http://www.aliexpress.com/item/8-in...127-Quad-Core-1-3GHz-1GB-RAM/32245294931.html
Јас го зедов за 59 евра (околу 3600 ден) а сега има и шипинг и е 75 евра. Со овие перформанси кај нас се барем 4500 ден, а и сакав еднаш да пробам да ризикувам па ете се исплати. Стигна релативно брзо за 3 недели, што ме изненади. Имав некои постари порачки кои и ден денес не се стигнати, а ова стигна пред нив. Не ми побараа ни царина ни ддв, ништо, поштарот ми кажа да дојдам да си го подигнам, а на пакетот пишува дека е tablet pc.
20151204_085625.jpg 20151204_085635.jpg 20151204_085655.jpg

И јас, а еве има 2-3 години како го користам.
Еве да се пофалам, првпат купив нешто поскапо, а тоа е таблетов:
http://www.aliexpress.com/item/8-in...127-Quad-Core-1-3GHz-1GB-RAM/32245294931.html
Јас го зедов за 59 евра (околу 3600 ден) а сега има и шипинг и е 75 евра. Со овие перформанси кај нас се барем 4500 ден, а и сакав еднаш да пробам да ризикувам па ете се исплати. Стигна релативно брзо за 3 недели, што ме изненади. Имав некои постари порачки кои и ден денес не се стигнати, а ова стигна пред нив. Не ми побараа ни царина ни ддв, ништо, поштарот ми кажа да дојдам да си го подигнам, а на пакетот пишува дека е tablet pc.
Прегледај го приврзокот 134631 Прегледај го приврзокот 134632 Прегледај го приврзокот 134633

Со здравје да си го служиш, ја да го порачав и царина и дакон ќе платев :D :P

Си се согласил со одредбите за користење при отворање на сметката. Во нив е опфатена и ситуацијата во која си сега, а можните варијанти за разрешница се тие што веќе ги напишав. Подетално имаш на самиот сајт. И мене ми се има случено истото тоа и затоа ти пишав што се да им пратиш за да добиеш на време и да одлучат во твоја корист.
Сподели и ти на форумов што ќе преземеш и каков ќе биде исходот, ќе му се најде некому.

Си се согласил со одредбите за користење при отворање на сметката. Во нив е опфатена и ситуацијата во која си сега, а можните варијанти за разрешница се тие што веќе ги напишав. Подетално имаш на самиот сајт. И мене ми се има случено истото тоа и затоа ти пишав што се да им пратиш за да добиеш на време и да одлучат во твоја корист.
Сподели и ти на форумов што ќе преземеш и каков ќе биде исходот, ќе му се најде некому.

Се договоривме да ми прати 2 други производи што се исто пари како тренерктие и да ги задржам тренерките,бидејки знае човекот дека имам над 25 нарачки само кај него и дека не сум преварант

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom