Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Повторно јас со мојот случај, пред 5 дена продавачот го одби мојот диспут со образложение дека преговарал со мене за мирно решение:
1454624046.jpg

Вчера ме праша дали стигнал продуктот и јас му одговорив дека сеуште не е стигнат.
Денес ми прати порака дека ке ме рефундира исклучиво преку Paypal бидејки немал интернационална картичка.
Бидејки таква услуга Paypal нема во Македонија, прилично јасно e дека таа опција пропаѓа.
А повторно праќање на истиот производ не доаѓа во предвид , бидејки немам намера да чекам уште три месеци за да стигне.
Што може да се направи во ваков случај, зар неможат да ги вратат парите преку системот на Alipay?
Кое е вашето искуство и потенцијално решение?

Повторно јас со мојот случај, пред 5 дена продавачот го одби мојот диспут со образложение дека преговарал со мене за мирно решение:
1454624046.jpg

Вчера ме праша дали стигнал продуктот и јас му одговорив дека сеуште не е стигнат.
Денес ми прати порака дека ке ме рефундира исклучиво преку Paypal бидејки немал интернационална картичка.
Бидејки таква услуга Paypal нема во Македонија, прилично јасно e дека таа опција пропаѓа.
А повторно праќање на истиот производ не доаѓа во предвид , бидејки немам намера да чекам уште три месеци за да стигне.
Што може да се направи во ваков случај, зар неможат да ги вратат парите преку системот на Alipay?
Кое е вашето искуство и потенцијално решение?
Можат да ги вратат. Парите не се ни стигнати кај продавачот уште, алиекспрес ги чува дури не се договорите. Си игра мајтап селерот, оди таму барај диспјут, ќе ви го разгледа случајот некој вработен во алиекспрес и ќе реши што и како.

Sent from my Q800 using Tapatalk

Можат да ги вратат. Парите не се ни стигнати кај продавачот уште, алиекспрес ги чува дури не се договорите. Си игра мајтап селерот, оди таму барај диспјут, ќе ви го разгледа случајот некој вработен во алиекспрес и ќе реши што и како.

Sent from my Q800 using Tapatalk
Во меѓувреме ништо не му пишав, ниту пак го ескалирав диспутот, а пред половина час добив порака од Алиекспрес дека продавачот го прифатил диспутот.
Сигурно ке го изгубеше диспутот ако го ескалирав случајот, во најмала рака затоа што производот не е стигнат а можеби ке лапнеше и некој пенал затоа што тракингот не беше по стандардот на Алиекспрес.
Благодарам за советите, многу подобро е кога некој ке ти даде некои информации од лично искуство.

poracka na 22.01.2016- plajkajneto na 23 go izvrsiv porackava stasa na 9.02.2016 =19 denovi- ova mi e naj brzata dostava- porackava idese preku post.nl (xolandska posta), bravo za prodavacot na aliexpress.

poracka na 22.01.2016- plajkajneto na 23 go izvrsiv porackava stasa na 9.02.2016 =19 denovi- ova mi e naj brzata dostava- porackava idese preku post.nl (xolandska posta), bravo za prodavacot na aliexpress.

Сум слушал дека Алиекспрес има магацини-филијали низ цел свет, и така работи побрзо. На пример во Холандија има магацин за текстил и за Европа од таму вршат испорака

Сум слушал дека Алиекспрес има магацини-филијали низ цел свет, и така работи побрзо. На пример во Холандија има магацин за текстил и за Европа од таму вршат испорака
ne velam ne no spored trakingot trgna od kina,isto i na nalepnicata na paketot stoi, ako imaaat vo xolandija super za nas, ova e premija sum cekal i 70 dena za pratka,minatata godina.... vo globala 30~40 denovi mi stasuvalo se okolu 20 poracki,

Ова е точно кај некој порачки има да избереш од каде да биде испратен продуктот ама за жал од европскиве земји нема испорака кон Македонија.

Ова е точно кај некој порачки има да избереш од каде да биде испратен продуктот ама за жал од европскиве земји нема испорака кон Македонија.
istoto bese i vo mojot slucaj osvem od China- nema isporaka od drugite drzavi do MK-taka da jas sum prezadovolen(i od proizvodot) i od najbrza isporaka- 19denovi-

Attachments

• index.jpg
    index.jpg
    56,5 KB · Прегледи: 26
Нешто не го отвара сајтот неможе да се логираш или кај мене е проблемот ?

Некој искуство со купување на Рубикова коцка? Сакам да земам 5х5

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom