НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
CV7G8i5WcAIRKzj.jpg

Мело шут за победа преку тројца иако Порзингис сам е под кош :icon_lol:

Kо што рече коцка, проблем е во менаџментот. Кога 9 години по ред не си ни приближно до плејоф, не е до играчите туку проблемот е системски. Каде беа GSW пред 5 години? Владе гледа тоа да го опраи што поскоро, за пример Фил Џексон на Робин Лопез му даде 54 милиони за 4 год. (13.5 годишно): 7 поени 5 скока, Владе на Куфос 19 милиони три годишен договор (6.5 годишно): 9 п/7скока. Кој е зенот сега? :) Енивеј, Кингси се далеку од плејоф тим годинава, да дојдат до .500 па ќе видиме

CV7G8i5WcAIRKzj.jpg

epa toa zboram nemozes da gradis tim okolu vakvi faci so pre bi sutnale preku 3ca pa ako napraat bunar ke se nasmeat poso ionaka lapaat mn miljoni i k gi boli...pa posle trenerot im e kriv pa igracite u tim ne se dovolno dzvezdi za da mozat neso da napraat itn itn...sranja

Не би рекол.Големи промени има во Сакраменто почнувајќи од Дивац итн ке ти објасни гартхок повеќе како стојат работите таму како и дае подобри денови доаѓаат.

Инаку за Хјустон мое мислење е дека има наголем потенцијал и со добар тренер можат да го достигнат нивото на Голден Стејт и елитата.Со класа тренер кој ке знае што прави лесно би дошла екипата во топ 10 одбрана и напад.Беверли,Ариза,Хауард се врвни одбранбени играчи а Џоунс и Харден ке треба да се подобрат и вклопат во шемите исто и од клупа Бруер Мотејунас и посебно Капела се одлични дефанзивци.За во напад се почнува од Харден кој е топ 5 играч во офанзива опкружен со 3-D играчи како Беверли и Ариза и играчи на кој може да им се фрли топката под кош(Џонс и Хауард) и Лавсон да ја разигрува клупата во која има страшни шутери во името на Тери и Торнтон кој можат во серија да погодуваат тројки.Тренер што ке ги натера да се борат за секоја топка и позиција во одбрана а во напад место брзи неизградени шутеви да направи одговорна игра со многу движење на топката шутирање од изградени позиции не гледам што би им фалело...Евентуално карактер кој треба да го добијат од самодовербата што тренерот ке им ја вгради.И Голден Стејт беа обична победлива екипа пред Кер да ги превземе работите и им каже како стојат работите.
Што мислиш, добро ли ќе е за екипата ако 4 играчи играат world class одбрана, а еден е катастрофален одбранбен играч?

Клеј аут против Бостон, можеби Бостон ќе ја направат интересна утакмицата. Иначе за 15 мин почнува старото ривалство, Индиана-Мајами, би требало да е јака утакмица.[DOUBLEPOST=1449878069][/DOUBLEPOST]Рондо суспендиран 1 утакмица заради јадење гомна на судијa. Тешко на Сакто наредната игра.[DOUBLEPOST=1449878175]

Последно уредено:
немој вечерва бостон нека не прави ништо пошто на тикет ми е gsw :D

меѓу другото мило ми е за curry пошто после години и години проаѓање на цело лето по теретани и потоа во сала, се гледа дека со напорна работа и талент успехот е неминовен. машина е човекот.

и едно прашање до сите иако можеби не е ова темата за тоа...

која кладилница во мкд го рачуна и overtime во конечниот резултат? како што е на www.unibet.com, на пример, кога онлајн се упаќа... на секој натпревар пишува "including overtime"

Што мислиш, добро ли ќе е за екипата ако 4 играчи играат world class одбрана, а еден е катастрофален одбранбен играч?

Добро е и со 4-ца ке може да профункционира одбраната покрај такви играчи и тој катастрофален одбранбен играч ке напредне и ке придонесе колку толку само да се има желба и тимска игра.Реј Ален(бостон) и Новитцки на пример први ми паѓаат на памет кој се подпросечни дефанзивци па во озбилна екипа со 4 дефанзивци покрај нив делуваа сосема солидно и одбраната беше на врвно ниво.

Добро е и со 4-ца ке може да профункционира одбраната покрај такви играчи и тој катастрофален одбранбен играч ке напредне и ке придонесе колку толку само да се има желба и тимска игра.Реј Ален(бостон) и Новитцки на пример први ми паѓаат на памет кој се подпросечни дефанзивци па во озбилна екипа со 4 дефанзивци покрај нив делуваа сосема солидно и одбраната беше на врвно ниво.
Реј Ален е далеку од лош дефанзивец али ајде. Друго ми беше поентата, Харден е ужасен играч во одбрана, а ако во составот барем еден играч забушава џабе е и ако другите четворица се екстра класа дефанзивци. Џабе им е се на Хјустон, избраа погрешни лидери за да градат франшиза. Харден, а уште помалку Хауард се правите луѓе за лидери. Едниот себичњак без никаков допринос во добрана, голем неработник, а другиот мамина маза, лигле, кое стагнира веќе 6 години во место, т.е. после финалето против Лејкерс 2009.

Судииве се најлошото нешто во НБА (n) Невиден аматеризам.Колку лоши одлуки донесоа само на Бостон па компензации и се изгубија нема никаков критериум...Стариов коментатор на Бостон искина живци :pos:

CV7G8i5WcAIRKzj.jpg

http://www.nba.com/2015/news/12/11/nba-rules-anthony-fouled.ap/index.html?ls=iref:nbahpts
NEW YORK (AP) — The NBA says Carmelo Anthony was fouled as he took the last shot in the New York Knicks' two-point loss in Sacramento on Thursday night.

Anthony's shot from 28 feet that would have won the game bounced off the rim as the Knicks lost 99-97.

In its report detailing the calls in the last 2 minutes of the game, the NBA says Friday that Rajon Rondo grabbed Anthony's arm prior to his upward shooting motion with 2.9 seconds left, affecting his rhythm, speed, balance and quickness.

The Knicks were in the bonus, so Anthony would have had two free throws had a foul been called.

Од кога тоа главните играчи не треба да ги зимаат решавачките шутеви?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom