Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Lomovo prvpat denes mi trepka sonceto na klimava, tropanje do nemaj kade ima, sea i ne duva normalno so k.r mu e sea?

Defrost e koga trepka sonceto(heating indicator), i kaj mene isto pravi lomoto bas pogledni levata strana tie edni plavi resetki zamrznuvaat i potrebni se 10 min za da odmrzne , od tie 10 min posle prvite 7 min odmrznuva posle kako da iskashluva i posle 3-5 min pocnuva da duva . Denes vo Gostivar na 1-2 stepeni i prst pred oko ne se gleda na nekoi 2-3 casa pravi defrost. Inace namestena mi e na 22 stepeni, auto mode i uklucen ifeel. I za tie 10-12 min voopshto ne paga paga temperaturata eventualno za 1 stepen podole. ama odma se nadoknaduva,jako duva nekoi 15 min posle se namaluva duvanjeto i taka se povtoruva na 25-30 min. Inace nemam merac za potrosuvacka a smetkata za 11 mesec 1825mkd, sto sum prezadovolen za razlika od lanskata 5000 ....inace od prethodni komentari i mojata vnattrsna edinica krcka koga duva toplo...

Sent from my SM-G360F using Tapatalk

Kazi mi posto imash lomo najveke na turbo koga e uklucen ko da zavlekuva na sekoi 10sekundi i na ostanatite brzini pravi ama ne e primetlivo tolku.

Me интересира шо дрога зел Херцог ко го напишал сценариото за сценава/ко ја режирал, сеисто.

И има еден заебан коментар од подолу шо го видов.

This scene really is great, it just brings together all of the other strangeness from the rest of the film and throws it at you all at once. It's almost as if the little people has become kings of their own little world, just full of chaos and beauty...love it.

Доста контраверзна во секој случај.

Eve kaj mene sea sabajlevo toa difrost se pojavi ama voopsto nema mraz nikade. Opkruzen sum so 4 zida.20151208_075446.jpg

Ме наежи...
Ме расплака... :place::place::place::place::place:[DOUBLEPOST=1449611089][/DOUBLEPOST]Почна пред-божиќната еуфорија и кај мене дома: The Holiday (2006) - полн со клишеа, од почеток до крај, но кога некој филм ќе ме остави озарен со насмевка од уво до уво, и уште милион клишеа да има, пак би му дал висока оценка. Ете - 9, само заради клишеата. Препорачувам за Божиќ!

Последно уредено:
The Little Prince ми се допадна многу повеќе од Inside Out, но и двата се одлични. Кај принцот имаше поубав storytelling и беше многу поемотивен. Исто така повеќе се врзав со главните ликови во TLP, но и споредните беа доволно уникатни и интересни.

Inside Out од друга страна беше малце поведар и со подобра идеја/оригиналност но надвор/внатре во главата ни го рушеше текот на гледањето и мислам дека беше за нијанса претерано.

The Little Prince 10/10
Inside Out 9,47/10

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Со никакви очекувања ради тоа што Спилберг за мене одамна не е стариот Спилберг отидов да го гледам Bridge of Spies! Одличен трилер во ладна атмосфера, прекрасна глума од Том Хенкс а особено ме импресионира рускиот шпион одглумен од Марк Риланс!

Сеа прочепкав малце по имдб за моите оцени на неговите последни што ги имам гледано, Bridge of Spies далеку далеку пред сите. Schidnler's List и Color Puple како најдобри од него, единствени со 9-ка оцена од мене.

Brige of Spies - 8
Lincoln - 7
Tintin - 6
War Horse - 6

iiii само што го напишав ова на јутјуб објавија тизер од следниот на Спилберг со Риланс во главна улога! Добра фантазија ќе биде ова..

Последно уредено:
MV5BMzA1ODQ1Nzk0MV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTEwNTQ2MzE@._V1_SX214_AL_.jpg

Unrated | 59 min | Action, Comedy | 13 October 1924 (USA)

The Navigator (1924)

Ratings: 8.1/10 from 6,269 users
Reviews: 48 user | 26 critic

Two spoiled rich people find themselves trapped on an empty passenger ship.

In the Heart of the Sea ми се допадна. Не е за Оскар, али ми се свиѓаше причата, нарацијата, тематиката, глумата беше океј. (y)

Back
На врв Bottom