Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Вчера го изгледав The great Gatsby. Според книга е нели? Иста е скроз приказната или имаше нешто плус во филмов? И ако може некој да ми ги објасни ликовиве , стварно не сфатив , сите 4 главни ликови I don't know не можам да опишам..
Гетсби ајде се што направил во животот е за Дејзи .. Океј. После убиството ама баш ништо како да не се случило , он си ја чека Дејзи. Поголем оптимист неам видено
Tом човекот што ја сакаше курвата , но ајде да речеме дека секогаш беше во страв да не го открие жена му или маж и , што можеби во некој моменти него највеќе би му правела проблеми .. која ја виде мртва единствен што плачеше ( и маж и )
Дејзи .. ако знаеше што сака еве на. плус и она беше таа што ја возеше колата , она ја уби курвата .. мака нема еј. си замина со Том ич П не ја болеше
Тоби Спајдермен .. буквално ова не беше негов живот.. ама ништо во неговиот живот ништо не се случуваше. Тие денови од животов си ги помина со Гетсби и со братучедка му и со нивните проблеми , а човекот ради тоа почнал да пие да посетува психијатар итн итн

И на крај човекот што ги правеше најголемите забави во Њу Јорк , што го собираше цел град , на крај ни еден единствен човек не му дојде на погреб :toe: Или па ради тоа што се му се препиша него.. и убиство и криминал..

Последно уредено од модератор:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Wake in Fright (1971)

Најдоброто нешто што сум го гледал општо во животов, а со сигурност во минативе месец дена. Мастерпис у пичку матер. Имаше и некои сцени кратки шо ги мотав, оти не можев да гледам, некако прилично ме вознемируваа. А со оглед на тоа што подоцна прочитав дека се земени вистински снимки од истите и склопени во филмот за да изгледаат пореално, уште толку ме дозаебаа.

Како и да е строго препорачливо.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Поштувам тематики за Вештачка Интелигенција и све тоа. Но кај Чапи некако ми делува несериозно и не елаборирано доволно. Copy Paste на свеста. Одбивно некако. А си има и јаки страни филмот, визуелноста, акцијата и емотивен развој. Само целиот тој пристап на трансфер на свеста ми е одбивен. Неурошлем + copy paste и готово. Хах.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Youth одличен. Денеска го изгледав. Не знам чуму толкав хејт кон филмов :D

Имаше се шо сакам во еден филм. Навидум како да ништо не се случува, а впрочем се се случува и завлегуваш несвесно низ карактерите на сите ликови. Опасно добри реплики, едни од подобрите што сум ги зачекал во поновиве филмски времиња, башка и хуморот на моменти јако ми легна и беше перфектно вклопен меѓу сета сериозност, не многу нападно. Музиката одлична, сликата не ја ни коментирам пошто и на оние на кои филмот не им се допаднал, сликата им се допаднала, играње со боја и ловење пејзажи.

Michael Caine поштено си откости и така.

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Вчера го репризирав пак Фауст од чехов Јан. Ми се отвори една дилема за то кој најистрипан филм дали овај или Holy Mountain :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Mistress America dobar.. ama daleku od Frances Ha!

Dosusa, gledam site trojki ste mu stavile na vtoriot, taka da koj ve vrti.

Greta Gerwig rula! :D

H

HoT IcE

Гостин
Му се спремам на Assassin вечер, онојпат го почнав и заспав на третина од филм од што бев уморен.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Му се спремам на Assassin вечер, онојпат го почнав и заспав на третина од филм од што бев уморен.
Ovoj film ima edna od najlosite narativi so sum gledal godinava. Premnogu e tesko za sledenje, a vaka na rati pak uste poizgubeno ke se osekas.
Mozebi vredi za gledanje vtor pat za prikaznata, a izdrzliv e I po vtor radi predobrata kinematografija.

Искочил англиски титл?
Ne mi se cekase poveke. Mu sednav sabajlecki na cel glas. :D

G

grande-juve

Гостин
Ovoj film ima edna od najlosite narativi so sum gledal godinava. Premnogu e tesko za sledenje, a vaka na rati pak uste poizgubeno ke se osekas.
Mozebi vredi za gledanje vtor pat za prikaznata, a izdrzliv e I po vtor radi predobrata kinematografija.

Ne mi se cekase poveke. Mu sednav sabajlecki na cel glas. :D
и мене не ми се чека али некако издржуем :D

А се слагам и за Assassin...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298

Делува забавно. :D А и секако не можи да биди полош од егзодусот на Ридли. Плус Џејми, али се нешто му фали, каде рака, каде око, каде две. :D

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.734
Поени од реакции
12.785
После излегувањето на филмов и бокс офис успех ќе му фали...

Kajgana Shop

На врв Bottom