Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување
Lele lugje, ne daj boze VMRO ova da go procita ke dovedat 200 000 Sirijci(hristijani) i ke im davame makedonski pasosi i makedonski preziminja.....
i posle opa 2mio hristijani vo makedonija ajde nov ramkoven ajde ova ajde ona. Posleden pat koga im dadovme na eden Narod severno od nas 150 000 pasosi posle toa imas Vojna za Teretorii. NE vikam deka ovie ke napravat takvo nesto ali Albancite ke gi fane panika posla vakva akcija i ke barat nekakov nov dogovor. Celo ovo scenario e previse Science Fiction

Вистинското прашање што треба да се постави, зошто нема православни христијани меѓу бегалците од Сирија и Ирак, иако се тие едни од најзагрозените во Сирија. Јас единствен случај на православни Христијани бегалци што сум слушнал е тие што ги удавија во Средоземно море пред неколку месеци нивните „колеги“ бегалци од муслиманска вероисповед.
Статистички само 2% се христијани од вкупниот број на бегалци. Што е доста симптоматично. Уште посимптоматично е што тие бегалци се многу повеќе дискриминирани од западните држави отколку муслиманите.
Discrimination: 2,098 Syrian Muslim Refugees Allowed Into America, Only 53 Christians

Извинете што ќе забегам на кратко од тема,но ова МОРАМ да го споделам.

Ова е една доста често прогледана низ прсти работа кога станува збор радикалниот ислам(поточно само,Ислам).

Овде станува збор за она често што го гледаме ние и пробуваме да им го објасниве на прогресивниве фаци.
Глумењето на жртви на овие на границиве,УЧКите од 2001,козоебачите во Европа кој силуваат бели жени.
Тоа е законот,во кој според Куранот е оправдано лажењето зада се добие посакувана цел,во име на Куранот.

12316126_950078715058302_3651304853718609012_n.jpg
Пред да почнете да ме напаѓате за ширење нетолеранција,исламофобија и најверојатно бан од тема,макар на кратко прочитајте го ова.

"Taqiya (تقیة taqiyyah/taqīyah) is a form of religious lie, or a legal dispensation whereby a believing individual can deny his faith or commit otherwise illegal or blasphemous acts, specially while they are in fear or at risk of significant persecution"

3:28 "Let not the believers take disbelievers for their friends in preference to believers. Whoso doeth that hath no connection with Allah unless (it be) that ye but guard yourselves against them, taking (as it were) security."
Слободно проверете ги информацииве на интернет.

Еве еден доста познат пример.
Израелците дури имаат име за ова глумење пред камери,Pallywood

12191567_10150608806079949_8267216680701644193_n.jpg

Поентата на ова ми е.
Рамислете два пати пред да трчате боси на плоштад за некакви права.
Поточно мислете со мозокот,не со срцето.

Додека вие дебатирате дали коптски или арапски христијани да примиме, веке Гнасните Грци ни тупнале 3 000 економски мигранти на наша територија( според текстов) и уште носат...Нема друг начин мора да се пука по секој нелегално што ке влегува, инаку ке не наполнат Гричиштава, едвај чекаат да ни напраат некоја пиздарија за да се испотепаме внатре

Ако можеме 1.600 рамковни волови да раниме што не одат на работа и земаат плата, може да ги помогнеме и христијанските бегалци.
Ова е како да кажеш: ако може магаре да ми го закачи, нека ми го закачи и Банту црнец. Нека пукнат од мака магарињата!

Нешто слично како идејата на дедо Петар.

Ја би прво да им помогнеме на нашиве "мигранти", па после да изиграваме Терези за сиријските племиња. За рамковните немаме избор, ќе играме како што ни свират. За овие другиве - имаме.

Додека вие дебатирате дали коптски или арапски христијани да примиме, веке Гнасните Грци ни тупнале 3 000 економски мигранти на наша територија( според текстов) и уште носат...Нема друг начин мора да се пука по секој нелегално што ке влегува, инаку ке не наполнат Гричиштава, едвај чекаат да ни напраат некоја пиздарија за да се испотепаме внатре
сега не смеаат нашиве да покажат слабост па ако мора и да се пука.

зашто бе гнасни грчишта... па и они се православни христијани, како нас:)

абе хитлерјугенд бе, не знаете кого попрво да го мразите:pos:

Да прашам нешто да сите на темава. Мене чисто ме интересира луѓето како размислуваат. Само не ми одговарајте со доскочици сарказам и сл, оден сум веќе во wc.

Дали Македонија треба да ги прими христијанските бегалци од Блиски Исток? Збориме само за православните христијански бегалци. Пољаците и Словаците веќе се изјасните позитивно за нив.

Да, они се веќе сосема друга приказна, едно што се навистина најзагрозени во целата таа калакурница, друго што би требало релативно лесно да се уклопат, па дури и асимилираат во нашава средина.

Инаку, да отидам и малку пошироко, јас немам ништо против принципот на отворени граници. Кој сака да живее во Македонија, да му се овозможи лесно да може тоа да го направи. Тука не мислам само на бегалци, туку буквално на секој, кој од некоја причина, би сакал да живее тука. Христијани, атеисти, будисти.. Нема проблем.

Единствено имам проблем со исламистичката багра и со црнците. Нив не ги сакам ни блиску а причините за тоа на секој што има два грама мозок му се јасни.

Последно уредено:

Прво се извинувам за офф топикот но морам да одговорам
Аааа не се то лепенка младичу,прво никој не ги мрази мигрантите ако правиш споредба со тоа, второ не значи ако имам омраза кон Грците дека сум фашист,фино лепо тие во нивната земја, ние во нашата, нека не остават на мира и нема да ги нарекувам така, а не како муви на гомно на секој новински пост, на секое видео на јутјуб каде шо треба и треба, само тролааат со навреди цигано скопјанос, фироимјанс, манкидонијанс и што уште не... Твојов беден обид за етикетирање изгледа вака Според тебе Французите и Партизаните, и твоите газди Американците се фашисти затоа што во втора светска војна германците ги нарекувале фашисти:tapp: Оди легни си

Друга работа,тоа дали незнаеме кого да мразиме повеке се однесува на вас Албанците баце, мрзите се живо околу вас, Грците ги мрзите, нас не мрзите, Србите исто така, Црногорците исто...па нема сосед што не мрзите бе пријателе... Влажен сон ви е голема албанија(намерно ја пишувам со мали букви) која бајдавеј беше Фашистичка творевина, уште свршувате на Балистите Квинслизи на Фашистичка италија.... и ти си нашол мене да ми продаваш муда за бубрези фашизам ово оно, оди погледни се во огледало и прочитај си ја сопствената историја....

http://www.ohridnews.com/vesti/90953

Во периодот од 19-ти јуни 2015 година до 4-ти декември 2015 година до 24:00 часот, издадени се потврди на вкупно 304.759 странски државјани, од кои, 174.275 се од машки пол, 48.184 се од женски, 65.940 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 16.360 деца кои патуваат без родител, на кои им е издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.
.. ако ни ги вратат сите тие ..нае*ахме...

Апсолутно Да.
Тоа се луѓе на кои им е навистина потребна помош, бидејќи над нив е извршен геноцид. Тоа е единствениот успешен геноцид од Втора Светска Војна па наваму - геноцидот над Христијаните од Блискиот Исток. Денес огромни територии на кои тие живееле со милениуми, веќе се без нив.
Тие сигурно нема да се саморазнесуваат наоколу убивајќи недолжни.
Тие, само затоа што се како нас - Христијани се приморани да ги напуштат своите огништа, и тоа приморани се од страна на Муслиманите, истите тие кои паралелно азил ни бараат.
По безсмислено нешто здравје...

По безсмислено нешто здравје...
Ако геноцидот над Христијаните на Блискиот Исток за тебе е бесмисленост, тогаш не би се лутел кога некој на тебе и твоите би им пожелал истото да им се случи, нели?

само тролааат со навреди цигано скопјанос, фироимјанс, манкидонијанс и што уште не...
Денес грчките тролови си го добија по дупe.Маџарите им одржаа одлична лекција на тема Македонија и миграција.
20V9YDv.png

Во случај да се прашувате што се случува со жените и децата со овие што штрајкуваат на граница

Фото од сиријска мајка со децата денес и пред 20 год. Таткото ја дувнал во Германија
12342348_1068800379837816_5415809971151233710_n.jpg
.
Aма Лангелина и Агда рекоа дека ке ги повлече у Германија чим ке се снајде. Така да изгледа уште време му треба да се снајде. Малце му се 19 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom