Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Jas vcera/nekni go reprizirav Inside Out, seuste mi e maka sto ne mozam da dozievam toa sto cel svet go, go bumpam so ocena pogore, ama mene ne mi stvori poteskotija u gradi, ostanuva samo kvalitetna ideja I realizacija. No sepak e kade kade podobar od Hotel Transylvania, koj e sepak I sam po sebe odlicen, go cekam dvojkata kvaliteten. Denes go izgledav I When Marnie Was There, nekad vakvata animacija razaluva, nekad mi e losa, ovojpat dobro projdov, odlicno filmce, 4/5 ama nikako ne bi go stavil pred Inside Out ili Little Prince. Pred Home mozda, da. Kvalitetna godina imavme mislam, ne samo za animirani. A tek oskarovcite... koi, at this point, ne se ni plasam dali ke potfrlat.

Денес го изгледав Roger Waters-The Wall. Иако не е класичен филм, него повеќе ќе му дојде како концерт, филмов треба да се најде во училишните учебници и да се пишуваат лекции и состави за него, на писмени прашања за него да има. :D Шала на страна, топло го препорачувам на секој љубител и не љубител на Пинк Флојд и секако на Roger Waters.

П.С Потајно се надевав дека од некаде ќе излезе Gilmour и ќе се обединат, повторно. :(

Денес го изгледав Roger Waters-The Wall. Иако не е класичен филм, него повеќе ќе му дојде како концерт, филмов треба да се најде во училишните учебници и да се пишуваат лекции и состави за него, на писмени прашања за него да има. :D Шала на страна, топло го препорачувам на секој љубител и не љубител на Пинк Флојд и секако на Roger Waters.

П.С Потајно се надевав дека од некаде ќе излезе Gilmour и ќе се обединат, повторно. :(
Веќе е. Јас во средно, и тоа уште пред петнаесетина години пишував есеј по музичко за нив и за „ѕидот”. :P

Веќе е. Јас во средно, и тоа уште пред петнаесетина години пишував есеј по музичко за нив и за „ѕидот”. :P
Изгледа дека тоа било само еден изолиран случај каде си имал среќа да наидеш на таков професор. Во периодот додека јас бев средно, часот по музичко постоеше само фигуративно. Практички не се работеше ништо и најчесто тие 45 минути се преспиваа. Најкорисен час беше кога ни дозволи професорот да "свириме" на пијано.. а да, за малку ќе заборавев.. и кога ни даде да чукаме на најчудниот инструмент, триангл. :pos:

Вреди во животов да се одделат пари и да се посети едно такво концертно здание како The Wall, додека сеуште е активен стариот и не крепосал. Иначе филмов го оценувам доста високо, 9-9.5. Буди голем микс на емоции кои продираат длабоково во човековото битие.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
На Емпти Спејсес ми се наежија буквално сите влакна на телото. Што доприносе другиот ден да избричам некои од нив на места каде си треба хигиена. :icon_lol:
Концерт што ќе си го вртам мноооогу често.

На Емпти Спејсес ми се наежија буквално сите влакна на телото. Што доприносе другиот ден да избричам некои од нив на места каде си треба хигиена. :icon_lol:
Леле dude! :D
TMI!

I jas ocekuvav na comfortably numb.. :(

Filmot e ogin. Ezenje, solzi, marsiranje po doma...

:cuc:

Ja go simnav bluray. 40 giga.

A nema zaso, u pozadina stalno si go pustam, kako muzice...

The Truth About Emanuel каков бизарен филм. :eek:

Каков чоек сум значи, досаден и чуден ми беше цел филм а на крај успеав и солза да пуштам. Не знам како да го оценам искрено, музиката и глумата беше топ ама пак дејствието беше патетики.

@wot , гледам ти тргна со анимираниве. Ти се допадна Spirited Away, а? Мијазаки е мајстор во жанрот. Мoја препорака - гледај го My Neighbor Totoro - предвесникот на Spirited Away, Howl's Moving Castle, Princess Mononoke, Ponyo и The Wind Rises, само многу поразличен од нив, а и од сите анимирани филмови кои сум ги гледал воопшто, зашто е единствен во кој не постои негативец. Попозитивен анимиран филм, а истовремено и емотивен и интересен - јас не сум гледал во животот. (y)

@wot , гледам ти тргна со анимираниве. Ти се допадна Spirited Away, а? Мијазаки е мајстор во жанрот. Мoја препорака - гледај го My Neighbor Totoro - предвесникот на Spirited Away, Howl's Moving Castle, Princess Mononoke, Ponyo и The Wind Rises, само многу поразличен од нив, а и од сите анимирани филмови кои сум ги гледал воопшто, зашто е единствен во кој не постои негативец. Попозитивен анимиран филм, а истовремено и емотивен и интересен - јас не сум гледал во животот. (y)
Поемотивен од овој сигурно не е - клик

Da, gi zatepav. Vcera go gledav Totoro <3, Wind Rises go gledav koga iskoci I ne mi napravi bas kejf, Spirited Away I Secret World of Arrietty me osvoija, me vnesoa kompletno u nivnite svetovi (preporaka za vtoriot, me potseti I na Zelda), Iron Giant go izgledav nostalgicno, Hotel Transylvania kecot za da se spremam za dvojkata, Inside I Prince odamna bea vise... ali posledni 10 filmovi mi se animirani. :3

Vecer na repertoar mi bese spomnatiot od Shawn Spencer, Grave of the Fireflies. I posle mora da se uozbilam malku. :D No klasika e ova, me fajkaat mali fazicki, pred nekoe vreme se staviv na makedonski filmovi, posle mu se staviv na neizgledani od Bergman, sea animirani.. sledno daj-sta-das...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom