- Член од
- 24 септември 2013
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 317
Defrost treba da pravi samo ako e temperaturata pod 0. Vo Skopje proslata nedela nemase minusni temperaturi, pretpostavuvam vo GV idele pod 0.Вчера беше на ауто и пак дефрости правеше... Ова за турбово не знаев мислев дува најсилно а не и најжешко ... Како и да е за кратко ќе ја чувам цело време уклучена па ќе видиме. Ќе дадам објективна оценка и мои искуства со климата, нели затоа е форумов да пренесеме искуства и од аспект на лаик како мене.
Turbo jas nikogas nemam koristeno, isklucivo na Auto fan. So manuelno menuvanje na brzinata na duvanje skoro i da ne se menuva temperaturata na izduvot. Toa se postignuva so menuvanje na zadadenata temperatura.
Jas sega ja rabotam bez iFeel i podesuvam na 23 ili 24 ako sakam potoplo. A na 24 koga mi e namestena e stvarno toplo. Prethodno koga koristev iFeel ja mestev na 21 ili 22 sto korespondira so sega 23-24. Nikogas ja nemam poveke podeseno, duri i koga poveke denovi ne sme bile doma.
A defrosti na saat vreme pravi samo ako ima jaka magla, inace minusni temperaturi (bez magla) na 3 saati. Koga vrne sneg i se nafaka na nadvoresnata isto se pocesti defrostite.
Sega, kaj tebe vikas ja uklucuvas samo okolu 6 saati dnevno, normalno deka nemozes da pocuvstvuvas odma toplo. Zavisi kako ti e temperaturata doma, odnosno kakva e izolacijata, ama barem 2-3 saati ke i treba dodeka da zagree na temperaturi okolu i blisku do 0. Zatoa tajmerot i barem saat-saatipol pred da se priberete neka uklucuva. Mislam deka rece kaj i da e, deveti mesec ke da ste veke. Koga ke raboti non-stop ke bide podrugo, i podesuvanjata na temperaturata probaj dali ke funkcioniraat za tebe kako sto ti pisav.[DOUBLEPOST=1448880393][/DOUBLEPOST]Imam pisano i prethodno deka za tie sto im treba greenje po 6-8 saati dnevno (a ima i takvi koi i pomalku od 6 saati se doma), klima ne e vistinsko resenie. Vo preodni periodi, Okt-Noe i Mart-Apr e vo red no koga ke fati jaka zima nema sansi da se zagree za tie nekolku saati. Osven ako ne se predimenzionira klimata.
Последно уредено: