Имав сообраќајка пред 5-6 години во која настрада една девојка која седеше на предното седиште. Останатите во колата не бевме повредени , девојката имаше скршеница на рамото, колкот и раката. кривицата беше моја, свртев на место каде што не смееше да се врти. Си застанав нормално на семафор на црвено чекајќи да се запали зелено за да завртам лево ( кое што два месеци пред сообраќајката ја забраниле за вртење лево). Значи мене ми беше зелено (за право а јас завртив лево) и на колата што ме удри и беше зелено.
Арно ама типот што ме удри со колата беше тиква пијан, имаше 1.80 промили алкохол во себе.
Девојката што беше со мене во кола доби отштета од осигурувањето во вредност од 2 милиони денари. На судската постапка која ја поведе државата против мене бев осуден парично.
Девојката на истата постапка побара да ја упатат на граѓанска парница. откога си замина судијата искоментира “што бара на граѓанска постапка кога земала 30.000 евра“
Прашањето е : Дали може многу да ме одере или поради тоа што земала голема сума на пари ќе се извлечам со нешто помалку ?
И после колку време од судската постапка застарува делото ?