За пуштање „бомби“ 4 години затвор

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Гледајќи како се одвиваат работиве, јасно е дека од надвор има силна акција за смена на актуелнава власт (со помош на СДСМ, секако). Согласно тоа, се повеќе ми се враќа филмот на почеток и ја оставам отворена можноста дека прислушувања можеби имаат врска со странски „фактори“. Иако на почеток ја отфрлав таа можност, сега полека тоа го земам со резерва. Јасно е дека во РМ се случува еден вид на државен удар каде се уништува легално избрана структура на власта. Само, останува да се види што ќе се направи после изборите со гласовите, бидејќи ВМРО ДПМНЕ има убедлива предност од СДСМ. Но, „демократите“ и тоа ќе го сменат, нели? ;)

Гледајќи како се одвиваат работиве, јасно е дека од надвор има силна акција за смена на актуелнава власт (со помош на СДСМ, секако).
Аха , "надворешнине" ги молеа плавине за помош.:pos:

Дете, да сакаа ЕУ/САД да рушат нешто овде не ќе си ја завршеа таа работа доста ефикасно и крајно елегантно.

Која иронија ќе биде, ако се оствари баш така. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Чекај, сега колективна мантра им е избори избори, пошо реално, шо ќе кажат? Шо ќе биде ко ќе изгубат, тоа ќе биде јакото.

Чекај, сега колективна мантра им е избори избори, пошо реално, шо ќе кажат? Шо ќе биде ко ќе изгубат, тоа ќе биде јакото.

Не е само избори мантрата, туку оди народот, избори, народот, избори, народот, избори...

Не е само избори мантрата, туку оди народот, избори, народот, избори, народот, избори...
Тоа е таа мантра на еден “популарен“ државник: “Народот е во право и кога греши....“ :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Во Македоија моментално постои само едно прашање. Кој ќе го спаси народот од сопствената корумпираност и кукавичлук? Ми се сере од македонскиот народ.

На Македонија и е НЕОПХОДНА трета опција. НЕОПХОДНА. Вистинска трета опција. Во Хрватска Мост освои 19 пратенички места, доволно да може да диктира услови на двете најсилни партии. Не знам дали дури и тоа е возможно во Македонија. Ми се чини дека дури и кога би се појавила трета опција на некорумпирани политичари, со супер програма и со верба во успех, народот пак би гласал за своите 200 евра месечно. До толку сме никакви.

И пак ќе кажам дека СДСМ е виновен за таквата ситуација. СДСМ со својата транзициска пљачка ја овозможи корупцијата на овој мизерен народ со 200 евра месечно.

Мантрата им е избори, кај шо со камшик ги тепаат да донесат по 10 гласови плус двајца неопределени, кај што Миле и Влатко роварат по гласачките вреќи како у свој џеб, кај што се гасат лифтови по згради, а и еден спрат у МВР нели е резервиран за партијата....

Нормално дека мантраат со избори.

И пак ќе кажам дека СДСМ е виновен за таквата ситуација. СДСМ со својата транзициска пљачка ја овозможи корупцијата на овој мизерен народ со 200 евра месечно.
потпишувам со две раце

Во Македоија моментално постои само едно прашање. Кој ќе го спаси народот од сопствената корумпираност и кукавичлук? Ми се сере од македонскиот народ.

На Македонија и е НЕОПХОДНА трета опција. НЕОПХОДНА. Вистинска трета опција. Во Хрватска Мост освои 19 пратенички места, доволно да може да диктира услови на двете најсилни партии. Не знам дали дури и тоа е возможно во Македонија. Ми се чини дека дури и кога би се појавила трета опција на некорумпирани политичари, со супер програма и со верба во успех, народот пак би гласал за своите 200 евра месечно. До толку сме никакви.

Третата опција во Македонија, беше направи хаос и си отиде.
Да ако не се лажам имаше 18 пратеници 98ма па видовме што направија.

Aко јас потикнувам на јавен говор геноцид или злосторства против човештвото, или преку интернет истото го потикнувам е кривично дело, што немора навистина да се случи некое злосторство против човештвото или шта ја знам, ако сум обвинет за некое кривично дело и ако сакам да заштитам некого со тоа што јас ке го признаам истото во пракса судијата е со врзани раце и мора да ме осуди значи тука се завршува постапката околу вината, а продолжува околу одмерување на кривична санкција, ти кажав незбори глупости смешен си.
кај живееш ти ?? па отворено новинар повикуваше да се пука на премиерот, секој ден на ФБ коментатори искажуваат најтежок вид закани , никој не реагира, ФБ бил над законот на РМ...наводно вербален деликт не само што е декриминализиран, туку не треба ни граѓански да се гони ( парично да се казнува)..
..Но пак да ти појасна, и таму каде не е суспендирана правната држава, може да се санкционира говор на омраза но говорот... за да осудиш за некое дело, дури и да се случило, мора да има и матерјален доказ... не се доволни вербални закани, па и признанија... башка што признанија треба да се дадат во присаство на адвокат...[DOUBLEPOST=1447249789][/DOUBLEPOST]
Кој тоа? Тупурко? :pos::pos:

Тупурко опција?
Амди Бајрам опција, јазичето на вагата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom