ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
dali nekoj e informiran ili znae kako bi mozelo da se doznae koga ti se javuva so privaten broj da se doznae brojot koj te baral korisnik sum na ONE
Таа услуга се вика Елиминација на рестрикција на повикувачка линија - CLIR и мислам дека е достапна само за постпејд корисници.

mKZDB0M.jpg

Линк

Последно уредено:
Таа услуга се вика Елиминација на рестрикција на повикувачка линија - CLIR и мислам дека е достапна само за постпејд корисници.

mKZDB0M.jpg

Линк
И што е најжално, не можаш да ги прегледаш претходните приватни броеви. Туку само тековните односно од кога ќе ја активираш услугата.

Imam neoficialni informacii deka od novata kompanija pocnele pregovori so Vodafone za upotreba na brendot Vodafone vo Makedonija.
Od novata kompanija doshle do zaklucok deka ima mnogu prethodni korisnici na one ili vip sto se prefrlile od prethodnite mrezhi vo one ili vip. I za da nema konfuzija i nezadovolnost sakat da go upotrebat svetskiot brend Vodafone.

Vip Makedonija e partner na Vodafone , a treba da se spomne deka denovive i vo Ukraina MTS koj isto taka e partner na Vodafone potpishele dogovor za upotreba na brendot Vodafone tamu.

Imam neoficialni informacii deka od novata kompanija pocnele pregovori so Vodafone za upotreba na brendot Vodafone vo Makedonija.
Od novata kompanija doshle do zaklucok deka ima mnogu prethodni korisnici na one ili vip sto se prefrlile od prethodnite mrezhi vo one ili vip. I za da nema konfuzija i nezadovolnost sakat da go upotrebat svetskiot brend Vodafone.

Vip Makedonija e partner na Vodafone , a treba da se spomne deka denovive i vo Ukraina MTS koj isto taka e partner na Vodafone potpishele dogovor za upotreba na brendot Vodafone tamu.

MTS Украина не е дел од Телеком Австрија. Зашто Телеком Австрија би користеле брендинг на друга групација иако имаат стратешки договор?Некако тешко ми е да поверувам дека Телеком Австрија како групација би оделе со нешто што не е нивно. Колку ти е сигурна информацијата?

MTS ne e na sopstvenost na telekom austria no e partner na Vodafone a go spomnav MTS bidejki i samo kako partner moze da go upotrebi brendot Vodafone.
https://www.vodafone.com/content/index/media/vodafone-group-releases/2015/mts-ukraine.html

Според тоа што ти го знаеш има шанси и кај нас тоа да се деси? Кога тоа би се официјализирало? Мене ми е малку тешко остварливо пошто незнам дали им се исплати Вип брендот кој постои и во Србија и Хрватска да го менуваат....

Momentalno se vo pregovori no ne znam dali sigurno ke se sluci bidejki i Vodafone ke treba nesto do dobie od toa. Se raboti samo za Makedonija bidejki veke ne e brendot VIP tuku one.vip.

ВИП и со Vodafone да се спојат џабе им е. Масовно губат корисници а и мрежата им е крш. Со ова спојување ќе добијат ама колку ќе биде прогресивна таа добивка ќе видиме.
Неќе да е така... јас бев во ОНЕ селект постпејд, месец за месец, само разговори без ништо друго...го прекинав пред 10 дена бидејќи ми се расипа телефонот , а другиот што го имав е кодиран на Вип, па чекам да ми дадат кодови да го декодирам ( ги имам исполнето сите договори) .. но ни код добив од Вип, а сега гледам дека ОНЕ потполно ги укинало СЕЛЕКТ пост пејд тарифите, сега всушност нема ништо по 600- 700мкд месечно. А и ВИП уште предходно ги укинал сите поефтини пост пејд пакети кон сите мрежи...
Работата е или им се може , се здружија и не се конкурираат а на Т-Хоме се поскапи пакетите, или водат погрешна политика. Јас мислам дека во Регионот сигурно има поповолни понуди...

Последно уредено:
Неќе да е така... јас бев во ОНЕ селект постпејд, месец за месец, само разговори без ништо друго...го прекинав пред 10 дена бидејќи ми се расипа телефонот , а другиот што го имав е кодиран на Вип, па чекам да ми дадат кодови да го декодирам ( ги имам исполнето сите договори) .. но ни код добив од Вип, а сега гледам дека ОНЕ потполно ги укинало СЕЛЕКТ пост пејд тарифите, сега всушност нема ништо по 600- 700мкд месечно. А и ВИП уште предходно ги укинал сите поефтини пост пејд пакети кон сите мрежи...
Работата е или им се може , се здружија и не се конкурираат а на Т-Хоме се поскапи пакетите, или водат погрешна политика. Јас мислам дека во Регионот сигурно има поповолни понуди...
Ова е повеќе од јасно дека двата оператори нема да си конкрираат туку ќе не дерат инаку во регионот има многу поповолни услови од колку кај нас лично би сакал да влезе теленор кај нас па да ги видам и телеком и карло слим.

gledam vo Srbija, ne samo Telenor, mts ušte podobri paketi ima...

дел од договорот за спојувањето беше да се направи простор за 3 оператор
кој ќе биде виртуелен - е сега колку истиот ќе може да собере од пазарот видете сами..

дел од договорот за спојувањето беше да се направи простор за 3 оператор
кој ќе биде виртуелен - е сега колку истиот ќе може да собере од пазарот видете сами..
I 3 operator trebase da pocne so rabota 3 meseci posle spojuvanje na one i vip , a toa znaci vo Januari.

јас сум сигурен дека некој ќе влезе, што ќе се задоволи со помал профит (но и трошоци)
Но прашањето е колку ќе може да влијае врз другите 2 оператори (бидејќи директно ќе ја користи нивната мрежа)

I 3 operator trebase da pocne so rabota 3 meseci posle spojuvanje na one i vip , a toa znaci vo Januari.
Не туку до нова година треба да влезе трет оператор виртуелен ама бадијала.

Чија мобилна мрежа ќе биде користена?
Во моментов, бидејќи функционираме како две одделни мрежи, системи за наплата и портфолија, корисниците на тарифните модели на Вип ќе ја користат мрежата на Вип, додека корисниците на тарифните модели на ОНЕ ќе ја користат мрежата на ОНЕ. Консолидацијата на мрежите е планирана за крајот на следната година. Се разбира, корисниците ќе бидат навремено известени.

некои чпп > http://onevip.mk/mk/kontakt/prasanja/
Ќe биде користена мрежата на вип.[DOUBLEPOST=1447500600][/DOUBLEPOST]
Тука те еби стандардот и државата, а не операторот, демек останатите работи во Германија ги плаќаат по 100 евра, тебе ти ги носат за 10 евра (облека, патики, електроника)? НЕ! колку што се таму, горе-долу цената им е и тука на странските марки.[DOUBLEPOST=1444458489][/DOUBLEPOST]
Друже пишаа и погоре, опремата што ја купуваат операторите не им ја дава црвен крст по цени од бувљак, колку што чини циското во австрија, толку чини и во мкд (да не правиме комбинација дека за нив е уште поефтино со оглед на тоа што тие порачуваат х100 пати поголема количина од нашиве тука), а тоа што сме држава каде што стандардот е срање и имаме непрокопсан народ што се чука по гради со споменици, гравови, работа во комуналец за 150 евра и млаѓи референт до 50год, а потоа стечај...не ни е никој крив!
Грешка си бате, цената на опремата е иста но расходите на мобилните оператори во Германија се далеку поголеми од ресходите на нашите оператори, а греманските оператори имаат исти или пониски цени од нашите оператори.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom