Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Infiniti e pod nisan a nisan so reno se partneri mislam deka se 40-60 vo akcii, najverojatno stanuva zbor za motorite od reno posto ne se vo dobri odnosi.

Мислам дека пак ќе биде Рено мотор, но под Infiniti бренд. А од 2017 скроз нов мотор од Ilmor, со кој не сум нешто запознаен.
Ilmor, направиле пристоен мотор за Заубер 93 и 94. Послем тоа Мерцедес ги најмиле да прават мотор за Мекларен од 95 до 98, но моторот бил брендиран како Мерцедес.
Што знам, највероатно Ред Бул ќе потрошат многу пари на нив за да ги имаат потребните ресурси но...скептик сум. Заебана е хибрид технологијава. Не им изгледаат како end game компанија Ilmor баш.

Последно уредено:
Infiniti e izbran od marketinski celi zatoa sto e pred se konkurent na mercedes, leksus, bmw i itn. Toa e ista grupacija rakovodena od reno i ne stanuva zbor za drug motor ili kompanija. Od promotivni pricini na ferari bolidot od strana pisuva no i na moe golemo zadovolstvo Alfa Romeo od napred pisuva fiat.
Mozno e od godina na has da pisuva Alfa Romeo ili Maserati no ke nema nikakva razlika posto motorot e ferari.

A za red bul mozni se iznenaduvanja posto pod golem pritisok se naogaat mercedes i ferari za sigurno ke se znae za 2 nedeli, no nema da bidam iznenaden od odlukite.

По повод шпекулациите дека Ред Бул ќе развива своја ПЕ со помош на Рено небрендиран моторот...[DOUBLEPOST=1446922757][/DOUBLEPOST]Но, како и да е се се менува од ден за ден... Исто е што и понатаму Ред Бул немаат ПЕ за следната сезона... Сите граници се поминати, така да тешко да излезе нешто добро на патеките за следната сезона.

[DOUBLEPOST=1446922757][/DOUBLEPOST]
Но, како и да е се се менува од ден за ден... Исто е што и понатаму Ред Бул немаат ПЕ за следната сезона... Сите граници се поминати, така да тешко да излезе нешто добро на патеките за следната сезона.
Една статија што ја читав Ред Бул наводно биле многу оптимистични. Овие Илмор биле многу добри кога станувало збор за ICE-от само, а Ред Бул сами ќе си правеле хибрид делови како што и правеле со Рено. Имале нов одел баш за тоа.

Општо не е добро за спортот РБ да се повлече. Премногу малку тимови ќе има, и со тоа мал број на возачи на гридот. РБ имаат средства за да направат болид барем да се бори за шампионската титула, главен проблем им е ПЕ... Би сакал догодина да ги видам Ферари, Мерцедес, РБ, Вилијамс па ајде и Хонда (ако успеат да смислат топла вода :D) со изедначена моќност на ПЕ, па да видиме вистинска Ф1 битка за титулата. :D

pozz do hejterite, red bull ke prodolzi da postoi, limenkite ke prodolzat da se trkalaat:D

цркоо да бог да:vozbud:

Марио Илиен ја негираше вмешаноста со РБ, па така неизвесноста околу сагата на РБ е уште поголема. Можно е да земаат основа од моторот на Рено, и хибридот сами да го составуваат(ионака формите не ги произведуваат, туку ги порачуваат од М.марели, Тошиба и слични)

цркоо да бог да:vozbud:

Марио Илиен ја негираше вмешаноста со РБ, па така неизвесноста околу сагата на РБ е уште поголема. Можно е да земаат основа од моторот на Рено, и хибридот сами да го составуваат(ионака формите не ги произведуваат, туку ги порачуваат од М.марели, Тошиба и слични)
Тоа може за наредна година да. Али 2017 веќе ќе ги немаат правата на Реновиот ICE. Ќе мора да бараат чаре.

Ona koga na MotoGP ima podobar zvuk od trkite na F1 :|

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Мхм :(

45 минути
и пак повеќе динамика има отколку ф1.

Штета шо во последно време повеќе гиковски можи да се прати ф1 отколку ради адреналин.
Сите работи со технологии се супер ама трките мртвило

Мхм :(

45 минути
и пак повеќе динамика има отколку ф1.

Штета шо во последно време повеќе гиковски можи да се прати ф1 отколку ради адреналин.
Сите работи со технологии се супер ама трките мртвило
Za istoto vreme pominato gledajki ja MotoGP trkava i prosecna F1 trka .. na F1 zaspivam i se budam 2-3 pati zavisi od vremeto xD

ФИА и Берни ја уништија Формулата особено со правилниците за моторите. Сеа му текна на старецот дека губи на гледаност формулата, па ќе крпи за во 2017... Реално ова напреднава технологија ја уништи Ф1, па затоа сега од 2017 сакаат само обичен мотор и КЕРС да има (како што беше до 2013) без никаква електроника. Подосадни 2 сезони вo Ф1 не памтам. Ај Ветел кога освои 4 титули можеби беше досадно, ама ни приближно до ова што е денес. Да не заборавиме, Бразил 2012 одлучуваат на последната трка кој ќе биде шампион меѓу Ветел и Алонсо. Абу Даби 2010 исто така на последна трка се одлучува. Во 2012 само на првите 8 трки имаме се различни победници. Годинава во цела сезона имаме само 3 различни победници (Хамилтон, Розберг, Ветел). Формулата од 2014 е најдосаден авто-мото спорт. :((n) После сето ова, нормално е дека MotoGP ќе биде далеку поинтересно.

Последно уредено:
ФИА и Берни ја уништија Формулата особено со правилниците за моторите. Сеа му текна на старецот дека губи на гледаност формулата, па ќе крпи за во 2017... Реално ова напреднава технологија ја уништи Ф1, па затоа сега од 2017 сакаат само обичен мотор и КЕРС да има (како што беше до 2013) без никаква електроника. Подосадни 2 сезони вo Ф1 не памтам. Ај Ветел кога освои 4 титули можеби беше досадно, ама ни приближно до ова што е денес. Да не заборавиме, Бразил 2012 одлучуваат на последната трка кој ќе биде шампион меѓу Ветел и Алонсо. Абу Даби 2010 исто така на последна трка се одлучува. Во 2012 само на првите 8 трки имаме се различни победници. Годинава во цела сезона имаме само 3 различни победници (Хамилтон, Розберг, Ветел). Формулата од 2014 е најдосаден авто-мото спорт. :((n)
Ke si gledame Formula E xD ... Ili WTCC

До сега две сезони имаме со хибрид технологија. Минатата сезона имаше некој дуел измеѓу Росберг и Хамилтон па беше поинтересно. Оваа сезона е ептен досадна, се согласувам. Али па и претходно 2011 и 2013 беа исто така очобол. Хибридот не може да се тргне сега. Им се исплати многу на фабричките тимови. Баталето го Берни што збори. Он ќе ја продава сега Ф1 и го зборува тоа што фановите го мислат. А претходно каде беше со вакви изјави?

МЕГА ГАЛЕРИЈА: FERRARI FINALI MONDIALI 2015

Себастијан Ветел и Кими Раиконен денес се дружеа со своите фанови на патеката во Муџело. Денот им помина во бескрајно потпишување автограми, позирајќи за селфи-фотографии, и пред се правејќи одлично шоу на патеката со болидите на Ферари. Подоцна, на прес-конференција ги дадоа своето размислување за изминатиот ден.

Кими Раиконен: "Ова е многу посебен ден и тешко e да се спореди со претходните вакви манифестации на кои сум бил присутен. Можеби е тоа затоа што сме во Италија, татковината на Ферари. Денешниот ден ме потсетува на забавата во 2007 година, откако го ја освоив Шампионската Титула. Како и да е, секогаш е убаво да се направи нешто за навивачите. Навистина сум среќен. Сега, останува ние да се потрудиме уште повеќе во преостанатите две трки од овој шампионат."

Себастијан Ветел: "Би било убаво да се одржуваат што почесто вакви настани, како што ние сме во можност да се сретнеме со луѓе кои не поддржуваат. Згора на тоа, ова беше совршен ден на топло и сончево време и одлична патека! Последната трка беше една од најлошите во сезоната во однос на резултатите, но дури и така, во Мексико нашето тркачко темпо беше охрабрувачко. Да се потсетиме дека пред осум до девет месеци, бевме околу 1.3, 1.4 секунди зад водечките, а сега дојдовме до половина секунда или дури и помалку. Јас им ветувам на нашите навивачи дека во следните две трки ние ќе го дадеме нашиот максимум. Идеално би било кога би биле на врвот пред сите останати... "

ФОТОГРАФИИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom