Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Ако влезе Алфа Ромео во Ф1 така ФИАТ ќе сноси трошоци и за Алфа Ромео плус. Но како што некој шпекулации велат дека Ред Бул би сакале да ги донесат Алфа Ромео во Ф1 и да им бидат генерален спонзор, тогаш е возможно бидејќи Ред Бул ќе бидат многу голема финансиска подршка. Изгледа Алфа Ромео на местото на Торо Росо. Ако не се заинтересирани Ред Бул, тогаш мислам дека е доволно Ферари да ги промовира на нивните болиди.

Дефинитивно ти немаш прочитано што сум напишал погоре и изминатите недели кажи ми која е разликата меѓу Infiniti и Reno, значи целта е да се промовираат брендовите на групацијата нема никаква друга разлика, значи тие пари што се планирани ќе се потрошат и ќе нема трошоци плус сите пари одат во Fiat без разлика дали ќе се продаде Ferrari ,Alfa ,Maserati ,Fiat Punto. Не го слушај многу тој другиот коментатор.

Ако влезе Алфа Ромео во Ф1 така ФИАТ ќе сноси трошоци и за Алфа Ромео плус. Но како што некој шпекулации велат дека Ред Бул би сакале да ги донесат Алфа Ромео во Ф1 и да им бидат генерален спонзор, тогаш е возможно бидејќи Ред Бул ќе бидат многу голема финансиска подршка. Изгледа Алфа Ромео на местото на Торо Росо. Ако не се заинтересирани Ред Бул, тогаш мислам дека е доволно Ферари да ги промовира на нивните болиди.
Нема ништо да се смени во тој случај бидејки знаеме сега дека Торо Росо е екипа-керка на Ред Бул а носи мотори на Ферари, само ебати името тогаш Алфа Ромео Ред Бул Ферари ? O.o хахахах не е логично и мислам дека ова со Алфа Ромео е чист муабет пуштен да лебди во воздух, моментално маркетинг Алфа Ромео си има на болидот на Ферари го носат нивното лого веднаш во тунелот за воздух зад возачот а тука се во иста групација така да .. исто како во Touring шампионатите каде што Ауди има свои возила S5 да влезе Фолксваген .. нема смисла и глупаво е .. попрво мислам дека Алфа Ромео би ја позиционирале во Формула 2 да служи како академија за носење на таленти одколку да влезе Алфа во Ф1 :D

Ќе се вика само Alfa Romeo Red Bull или

Alfa Romeo Haas f1
Maserati Haas f1
IVECO Haas f1
Fiat Haas f1

Или во случајов кај Mercedes да се вика Maybach WILLIAMS RACING

Тоа нема врска и е рекламирање и е од добивка за секоја групација, и ќе повторам дека не станува збор за никакво влегување туку само за преименување значи ништо не се менува.

Шпекулации направи тој другиот коментатор пошто нема поим и Коки се обиде да објасни но се изгуби на пола пат.

@Iceman. За Инфинити кога збореше те сфатив. Мислев сега дека правиме муабет за влез на Алфа Ромео како тим. Да си прави своја шасија а да користи PU на Ферари. А иначе само од маркетингшки аспект е ОК. Тоа е највозможно со Хас бидејќи им даваат голема техничка подршка па така Хас ќе може да вратат некој долгови.

А кажи ми ако се вика Аlfa Romeo Red Bull а не дава никаква техничка подршка, кој е ќарот кај Ред Бул? ФИАТ ќе треба да фрлат некој пари во тој тим за маркетинг така? Бидејќи како што знам ја Infiniti фрла дебели пари во Ред Бул.

Нема ништо да се смени во тој случај бидејки знаеме сега дека Торо Росо е екипа-керка на Ред Бул а носи мотори на Ферари, само ебати името тогаш Алфа Ромео Ред Бул Ферари ?
Не бе, ќе си се вика Alfa Romeo Red Bull Racing на пример. Како што Ред Бул се вика Infiniti Red Bull Racing.

Последно уредено:
2015 БРАЗИЛ ГП: НИКО РОЗБЕРГ ШАМПИОНСКИ ДО ПОБЕДАТА!!!

Нико Розберг ја продолжи победничката серија над својот тимски колега, Луис Хамилтон, и го подигна наjголемиот пехар за Големата Награда на Бразил. Германецот го издржа притисокот што го наметнуваше Хамилтон и го натера Британецот уште во првиот стинт да се откаже од борба за првото место.

Неговото оправдување беше дека и покрај доброто темпо, денес на оваа патека било невозможно да се претекнува. Но, кој губи има право да се лути, а дека може да се претекнува ни покажа летечкиот Холанѓанец, Макс Ферстапен, кој го имаше најдоброто претекнување на денот, по кој знае кој пат покажувајќи дека има Шампионски талент и храбар менталитет. Се разбира, сето ова ако успее да премине во конкурентен тим како Мерцедес АМГ или пак Ферари, кои според шпекулациите започнале борба за неговите услуги.

2015 Шампионатот се завршува за две седмици, на 29 Ноември со трката во Абу Даби, место каде во вторникот, веднаш по трката, Пирели ќе ја одржи својата последна 12 часовна тест сесија за оваа сезона. Таа ќе биде затворена за медиумите, а Пирели ќе издаде само соопштение како поминала.

Голема Награда на Бразил, Интерлагос, Сао Паоло
71 круга, 305.909км., Време: Сончево.

ПЛАСМАН:
П. ВОЗАЧ ТИМ ВРЕМЕ
1. Нико Розберг Мерцедес АМГ 1ч31:09.090
2. Луис Хамилтон Мерцедес АМГ + 7.700
3. Себастијан Ветел Ферари + 14.200
4. Кими Раиконен Ферари + 47.500
5. Валтери Ботас Вилијамс + 1 круг
6. Нико Хулкенберг Форс Индија + 1 круг
7. Дањил Квјат Ред Бул + 1 круг
8. Фелипе Маса Вилијамс + 1 круг
9. Роман Грожан Лотус + 1 круг
10. Макс Ферстапен Торо Росо + 1 круг
11. Даниел Рикиардо Ред Бул + 1 круг
12. Пастор Малдонадо Лотус + 1 круг
13. Серџо Перез Форс Индија + 1 круг
14. Фелипе Наср Заубер + 1 круг
15. Џенсон Батон Мекларен + 1 круг
16. Фернандо Алонсо Мекларен + 1 круг
17. Маркус Ериксон Заубер + 2 кругa
18. Вил Стивенс Манор + 4 кругa
19. Александар Роси Манор + 4 кругa

НАЈБРЗ КРУГ: Луис Хамилтон - 1:14.832

БЕЗ ПЛАСМАН:
Карлос Саинц ЈР. Торо Росо 5

Генерален пласман по 18 трки:
Возачи: Конструктори:
1. Луис Хамилтон 363 1. Мерцедес АМГ 660
2. Нико Розберг 297 2. Ферари 401
3. Себастијан Ветел 266 3. Вилијамс 257
4. Валтери Ботас 136 4. Ред Бул 178
5. Кими Раиконен 135 5. Форс Индија 120
6. Фелипе Маса 121 6. Лотус 73
7. Дањил Квјат 94 7. Торо Росо 66
8. Даниел Рикиардо 84 8. Заубер 36
9. Серџо Перез 68 9. Мекларен 27
10. Нико Хулкенберг 52
11. Макс Ферстапен 48
12. Роман Грожан 47
13. Фелипе Наср 27
14. Пастор Малдонадо 26
15. Карлос Саинц ЈР. 18
16. Џенсон Батон 16
17. Фернандо Алонсо 11
18. Маркус Ериксон 9

@Iceman. За Инфинити кога збореше те сфатив. Мислев сега дека правиме муабет за влез на Алфа Ромео како тим. Да си прави своја шасија а да користи PU на Ферари. А иначе само од маркетингшки аспект е ОК. Тоа е највозможно со Хас бидејќи им даваат голема техничка подршка па така Хас ќе може да вратат некој долгови.

А кажи ми ако се вика Аlfa Romeo Red Bull а не дава никаква техничка подршка, кој е ќарот кај Ред Бул? ФИАТ ќе треба да фрлат некој пари во тој тим за маркетинг така? Бидејќи како што знам ја Infiniti фрла дебели пари во Ред Бул.

Не бе, ќе си се вика Alfa Romeo Red Bull Racing на пример. Како што Ред Бул се вика Infiniti Red Bull Racing.
Jas mislam deka ova so Alfa Romeo e cista utopija nisto drugo :D Eventualno priklucuvanje so Haas za marketinski celo i ostvaruvanje na pogolem priho drugovo ne veruvam deka i Ferraro ke dozvoli nekoj od nivna grupacija da se spari so Red Bull, sto znam moxe da koristat nekoi beneficii od toa ako gi sparat Alfa i RB so cel RB da grado bolid au a ovie da "kradat" aerodinamicni resenija od karoserijata sto ke ja sostavi RB no i pokraj toa mislam deka nema nisto od toa :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Jas mislam deka ova so Alfa Romeo e cista utopija nisto drugo :D Eventualno priklucuvanje so Haas za marketinski celo i ostvaruvanje na pogolem priho drugovo ne veruvam deka i Ferraro ke dozvoli nekoj od nivna grupacija da se spari so Red Bull, sto znam moxe da koristat nekoi beneficii od toa ako gi sparat Alfa i RB so cel RB da grado bolid au a ovie da "kradat" aerodinamicni resenija od karoserijata sto ke ja sostavi RB no i pokraj toa mislam deka nema nisto od toa :D

Епа нема де, би можело само за маркетингшки цели :D Tоа им е и многу паметно на ФИАТ.
А околу Астон Мартин, ќе се приклучат со изработка на шасија или и они само спонзорство?

Епа нема де, би можело само за маркетингшки цели :D Tоа им е и многу паметно на ФИАТ.
А околу Астон Мартин, ќе се приклучат со изработка на шасија или и они само спонзорство?
Aston Martin India [emoji14] hahahah xD nemam podatoci okolu ova ama mislam deka ke ostane Force India okolu konatruiranje na sasija :D

Aston Martin India [emoji14] hahahah xD nemam podatoci okolu ova ama mislam deka ke ostane Force India okolu konatruiranje na sasija :D

Да но највероатно нема да биде Aston Martin India, туку ќе си биде Aston Martin Racing, као што читав. Значи тотално го превзимаат името на тимот. А тоа укажува дека Астон Мартин сигурно ќе го зголемат буџетот на Force India. Би требало да трошат колку Вилијамс. Како и да е ќе бидат уште еден вазал на Мерцедес :D

Да но највероатно нема да биде Aston Martin India, туку ќе си биде само Aston Martin, као што читав. А тоа укажува дека Астон Мартин сигурно ќе го зголемат буџетот на Force India. Би требало да трошат колку Вилијамс. Како и да е ќе бидат уште еден вазал на Мерцедес :D
Toa e losoto sto ke ima mnogu vtorostepeni timovi ... :/ ama barem ke ima natprevar za 5-6 mesto sekoja trka :D

Дечки тоа е договор меѓу Ferrari и тој што купува мотори, значи тоа е чист маркетинг на Red Bull или Haas f1 не им менува многу како ќе се вика моторот кој ќе го земат од Ferrari, а исто така не му менува ниту на Ferrari нешто многу.
Кај моторите купо-продажбата оди на пример тој што го купува мотор од Ferrari му дава попус во замена за рекламирање тој попуст може да е 10%, 20%; 30% или како и да е битно тој добива поевтини мотори а Ferrari добива по евтино рекламирање. Тоа се зависи и од каква соработка имаат тимовите.

Доколку и да биде Alfa Romeo посебна таа ќе ги користи старите шасии од Ferrari и нивните мотори тоа би дошло како втор тим, а се друго е приказна и фантазија и да стане партнер со Red Bull од тоа Ferrari ќе нема штета ниту пак загуба, како и да е Fiat групацијата е во добивка.

Размислував за можно е и да се вика Chrysler Haas f1 пошто и давете компании се Американски а Chrysler е во сопственост на Fiat.
Но ова е мој начин на објаснување како за пример, големи се шансите да биде само Haas f1 или Haas f1 Ferrari[DOUBLEPOST=1447698239][/DOUBLEPOST]ALO
12246856_2113103702161271_2506602426640584607_n_zps3gfzjo3g.png

Последно уредено:
Според изјавата на Фетел, шеснаесетото место не е поради проблем со болидот него станува збор за стратешка грешка. Ае барем ќе гледаме како претекнува болиди :icon_mrgr:
За Кими да победи треба чудо да се случи, така да ќе се надевам Росберг да победи да го изнервира Хамилтон уште толку. Барем веројатно е дека ќе го видиме Кими на подиум, одамна не сме го виделе.

А гледаше ли некој Race of Champions? Фетел искина :D

Тркава не ја гледав само стартот сеа на кратко делче од мк формула и стартов поинтересен од 90% од трките. Ке симнам торент да ја гледам вечер па после ке вадам заклучоци

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom