Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ме мрзи. Мислев штом велиш дека би купил Хајер, дека знаеш што пишува во еуровент сертификатот, па да споделиш.Pa pobaraj i ke najdes

)

Абе ако е со пиво не е страшно. Да не бара нешто друго.... [emoji14]Eте ти добар предлог @Vlatko 967 (Hansol е модел Gree, а ќе имаш прилика да ја видиш и токму таа Тошиба која те интересира).
Само припази, сум слушнал дека влезница за кај @Sass се плаќа во пиво!![]()
Uopste ne sum alergicen na Gree, alergicen sum na lagi, kolku sto bi zel Haier bi zel i Gree za nekoja spalna soba od 12-13 kvadrata, za toa i sluzat ovie klimi, nikako za dnevna soba. Haierot kako kineska klima moze da ima eurovent, a Gree e demek remek delo so specifikacii kucani na excel za interna upotreba. Ne mi se vraka da ti kopiram postovi i da ti repliciram kolku demagogii imas pisano, ostavam vodata da gi ispere.@Vanlok Si videl li kako izgleda nadvoresna na Haier ?
Ke ja iskoristam tvojata slika od Lomoto cisto za sporedba....samo limot vidi go kakov e mlecno bel i eftin, mrezickata pred ventilatorot kolku eftino deluva, prasanje na vreme koga ke padne...pa zamisli vnatre kakva e. Mene ST bolje mi izgledaat od ovaa
Прегледај го приврзокот 131936
Kolku za sporedba so tvoeto Lomo
Прегледај го приврзокот 131939
ALi tipov poso e alergicen na Gree poprvo ke ja zeme gornava ...strucnjakov i proslata klima ja utna so tenekija vrz izmenuvac ja zema (ja pokrile da ne i studi)
Прегледај го приврзокот 131938
nema da me iznenadi i treti put da utne so izborot![]()

Go otvoram linkot, i kade stoi -25???http://energija.com.mk/wp-content/uploads/2015/07/Pages-from-haier_2015_HR_CRYSTAL.pdf
I sto pari e ovaja sto raboti do -25C
Ne go vidov vtoriot link, otposle si go stavil.Na vtorata strana gore kaj tie kvadratcinjata (4 kvadratce od levo na desno) -25C heating[DOUBLEPOST=1446191543][/DOUBLEPOST]A na vtoriot link kade sto e katalogot na strana 39/40 vo samata specifikacija[DOUBLEPOST=1446191797][/DOUBLEPOST]Prethodnikot na Crystal (Intelegent), mislam deka e prethodnik, vo Energija se prodavase za okolu 68000 so montaza.[DOUBLEPOST=1446191854][/DOUBLEPOST]a na eurovent
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC&select_partic=133&select_marque=HAIER&select_class=AC1 / A / S / R&select_model=AS12CB1HRA/1U12QE7ERA&champ_php=champ_12&retourpage=0&quicksearch=ok&filtre_prog=&filtre_marque=[DOUBLEPOST=1446191890][/DOUBLEPOST]sto i ne znaci deka ne gree na -25, samo kolku???