- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.747
- Поени од реакции
- 2.562
Јас го постирав документот за да му предочам на @Vanlok дека таа клима не е воопшто толку лоша како што тој сакаше да ја прикаже. И кога повнимателно ги разгледав податоците а истото и тој го стори, увидовме дека карактеристиките се толку добри што дури и се сомневаме во веродостојноста. Клими од таа ценовна класа на +7 даваат помалку топлина и притоа повеќе трошат, отколку оваа на -7.Ti go postirase dokumentot od 38-strana kao deka e do -7 ama ete ima u dokumantot i za na -15 i -22. Ladna/neladna zona, bitno ke raboti i na tie -15, u nekoja B klasa ili C klasa ama bitno ke raboti.
Uredot e so ist kompresor kako toj u evtiniot daikiin sto e na promocija, razlikata eventualno e ako e so dvoreden izmenuvac Dainikot i u cenata. Cozyto po servisnoto e so kapilara a Daikinot nemozam da utvrdam za 35kata, po servisnoto samo kaj modelot 50 i 60 stoi deka e so EEV sto nemoze da se procita od dijagramot i kaj 35kata.
Istiot kompresor go ima i kaj daikin vo 2 razlicni po kapacitet....35kata i 25kata, so nominalen PowerInput 940W 35kata a 700W 25kata.
@moongoses Stavam opklada deka gi ima na eurovent, ne bas site modeli ama gi ima...ako ti smeta da gi ima kako vivax ili druga nalepnica ondak gi nema a deka se isti isti se
А тебе не те разбирам што сакаш да кажеш, некако си противречен. Еднаш ја фалиш работи и на -15, после велиш дека не ја бива. И јас баш би сакал да најдеш и споделиш еуровент сертификат од конкретниов модел. Под кое сака име нека биде, но да е комплетно истиот модел, не само компресорот.