A
aye
Гостин
На почетокот кога не знаев стално се возев со Глобал . Од Центар до Градска болница ми земаа по 90-100 денари. После се префрлив на Ројал тие земаа за истата релација околу 80 денари и на крај кога почнав со елит земаа по 70 и мислам дека таа е реална сум како и да е.Друго незнам дали си се возела со де лукс но тие имаат добар возен парк и имаат скоро секогаш коли.
Друго а и за тие што незнаат глобал има попуст од 1 км што значи дека на долги релации се поскапи од другите на пример.
Од Кисела вода до Железничка станица глобал ќе ви земе 60 ден. Додека останатите компании 70-80 ден.
Друг пример Центар, гтц до Ѓорче петров 2 повеќето компании зимаат 220 ден со попуст додека глобал ќе ви земе 270 ден. Разликата е што глобал не го наплаќа првиот км но потоа ја наплаќа фул цена. Додека другите имаат попуст од 40 ден до 300 ден над 300 ден 40% попуст.
Де лукс
Класик
Елит
Старо водно
Панорама
Додека пак ин такси не дава попуст.[DOUBLEPOST=1445158760][/DOUBLEPOST]
Сите што возат во Старо водно се над 50 години дали има 3 што се под 40 год. Ги знам сите таксисти од старо водно пошто кај мене на работа ги гледам по 100 пати дневно.
Не знам колку е точно но било која компанија т.е се земе такси а не е преку повик не ти наплаќаат со попуст освен ако не им кажеш.
Колку пати така ми се има случено последно беше со Ројал знам дека имаат попуст ама ај, не сум таква личност да се расправа и си платив +30 денари