На која такси компанија најмногу и верувате?

A

aye

Гостин
Друго незнам дали си се возела со де лукс но тие имаат добар возен парк и имаат скоро секогаш коли.

Друго а и за тие што незнаат глобал има попуст од 1 км што значи дека на долги релации се поскапи од другите на пример.

Од Кисела вода до Железничка станица глобал ќе ви земе 60 ден. Додека останатите компании 70-80 ден.

Друг пример Центар, гтц до Ѓорче петров 2 повеќето компании зимаат 220 ден со попуст додека глобал ќе ви земе 270 ден. Разликата е што глобал не го наплаќа првиот км но потоа ја наплаќа фул цена. Додека другите имаат попуст од 40 ден до 300 ден над 300 ден 40% попуст.

Де лукс
Класик
Елит
Старо водно
Панорама

Додека пак ин такси не дава попуст.[DOUBLEPOST=1445158760][/DOUBLEPOST]
Сите што возат во Старо водно се над 50 години дали има 3 што се под 40 год. Ги знам сите таксисти од старо водно пошто кај мене на работа ги гледам по 100 пати дневно.
На почетокот кога не знаев стално се возев со Глобал . Од Центар до Градска болница ми земаа по 90-100 денари. После се префрлив на Ројал тие земаа за истата релација околу 80 денари и на крај кога почнав со елит земаа по 70 и мислам дека таа е реална сум како и да е.
Не знам колку е точно но било која компанија т.е се земе такси а не е преку повик не ти наплаќаат со попуст освен ако не им кажеш.
Колку пати така ми се има случено последно беше со Ројал знам дека имаат попуст ама ај, не сум таква личност да се расправа и си платив +30 денари :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
На почетокот кога не знаев стално се возев со Глобал . Од Центар до Градска болница ми земаа по 90-100 денари. После се префрлив на Ројал тие земаа за истата релација околу 80 денари и на крај кога почнав со елит земаа по 70 и мислам дека таа е реална сум како и да е.
Не знам колку е точно но било која компанија т.е се земе такси а не е преку повик не ти наплаќаат со попуст освен ако не им кажеш.
Колку пати така ми се има случено последно беше со Ројал знам дека имаат попуст ама ај, не сум таква личност да се расправа и си платив +30 денари :)
Значи прво и основно не смее да не ти дадат попуст во следните компании:

Де лукс
Елит
Класик
Старо Водно
Панорама
Парк

Се останатото е како се може така, значи доколку некој не ти даде попуст од наведените компании, слободно јави се во централа и пријави, зошто во тие компании е забрането да се наплаќа фул цена, мора да се даде попуст без разлика дали ќе се јавиш или ќе го стопираш на улица.

Доколку не ти дадат попуст и се јавиш во компанијата и пријавиш тие ќе го исклучат 48 часа и ќе оди на дисциплинска комисија каде што ќе одлучат дали понатака ќе вози за компанијата.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
De Luxe (Делукс)!
Едноставно најдобра компанија според мене, а би требало и според сите. Убави коли, дрес код имаат, попуст 40 денари, секогаш на време, културни таксисти. Немам забелешка едноставно.

Иначе, ќе се упукам ако некој ми го напраи уште еднаш муабетот НЕ ДАВААТ ПОПУСТ ОД МЕСТО, не е точно! КОмпанијата нуди попуст, тоа го прават само таксисти за да земат повеќе за себе. Не наседнувајте на глупи фори, ако тоа ви го кажете може л ида се јавиме до централа да прашаме за сигурно? Или па застанете 10 метри од него и викнете го преку телефон да ве „собере“... Кои се тие муабети...

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
[DOUBLEPOST=1445158760][/DOUBLEPOST]
Сите што возат во Старо водно се над 50 години дали има 3 што се под 40 год. Ги знам сите таксисти од старо водно пошто кај мене на работа ги гледам по 100 пати дневно.

Инаку многу е тапа компанијата навечер само по 1-2 коли после 12 им работи. За кисела вода и центар ги држат само во други населби џабе ќе бараш кола. Нема. :)
Temata e na koja taksi kompanija i veruvate, ne e parasanje kade se naj maladi vozacite iako ne sum primetil na toa, kolku sto imam razgovarano so niv tamu se site profesionalci so iskustvo od 20-30 godini kako vozaci, za razlika od poveketo kade sto se vreboteni kolku da se raboti nesto dodeka baraat druga rabota, mene toa mi vleva doverba, i kakva vrska imaat godinite za vozenje od tocka a do tocka b. Znam deka se malku koli no sepak koga se vozam so taksi gi izbiram niv.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Со палас колку плакаш 50 нели :D
од 50 до 80.

У глобала се океј возачите ама има некои покварени пример намерно врти лево место десно и место по теодосиј иде по партизанска и место 60 плаќам 100.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
од 50 до 80.

У глобала се океј возачите ама има некои покварени пример намерно врти лево место десно и место по теодосиј иде по партизанска и место 60 плаќам 100.
Знам дека има такви ама затоа друг пат ќе му кажеш од почетокот на возењето од каде сакаш :D и нема да има проблеми...

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Еве зошто го сакам Старо Водно откако пишував тука размислував за тоа и ми текна дека како мал ја сакав оваа песна и спот:cool:
8
За жал само од далеку може да се видат фирмите од близу се замаглени.

Последно уредено:

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Панорама и Лотус. Овие вториве се доста поевтинки. :D

S

SpaceTraveler

Гостин
Како да не. Сигурно од гимназијата до Сењак 2 нема да земе 40 ден.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ќе земе, дај му 40 денара и ништо нема да ти каже, а ако му дадеш цела 50ка секако дека ќе се напрае улав и нема да ти врне 10че, за сончоглед. Btw многу форумџии од овоа Сењако бе. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom