Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
@Jacobs намести на рутер да работи во mixed mode. Сигурно рутерот ти е наместен на N, а тебе ти треба b/g. Намести во него b/g/n и ќе ја покаже :)

@Jacobs намести на рутер да работи во mixed mode. Сигурно рутерот ти е наместен на N, а тебе ти треба b/g. Намести во него b/g/n и ќе ја покаже :)
абе се е тоа во ред ама руторот е на комшијата над мене :) иначе пред да почне да заебава ја појавуваше мрежата и си работеше најнормално...можно е да е кај мене проблемот, не кај комшијата

Аман кажете како да напрам да не ми излегвет разни рекламации по chrome не се трпит веќе кај да стегнам излегвит по нешто, дури и нигде да не стегам како бомби се темпирани на секој 30 секунди сами да се појавуваат

Аман кажете како да напрам да не ми излегвет разни рекламации по chrome не се трпит веќе кај да стегнам излегвит по нешто, дури и нигде да не стегам како бомби се темпирани на секој 30 секунди сами да се појавуваат
Ичисти со Malware Scanner, ичисти со CC Cleaner, избриши екстензии на хромот ако имаш ставено и решен проблем.

dali nekoj znajs zosto ne mozam ko ke gledam stream nekoj da go zgolemam niz cel ekran??

Другари ми треба некој што стварно знае како да сокрие идентитет и IP/MAC адреси. ИТНО Е !!

Дел инспирион 1525 мислам дека е не сака да ми ја покаже мрежата на бежичниот рутер?
значи сите други мрежи ми ги јавува само таа што ми треба ја нема?
некој совет ? апдејтирано со последни драјвери не сака
на дргите уреди мрежата си работи најнормално
IF YOUR LAPTOP DETECTS WIFI SIGNAL BUT STILL DONT CONECTS TO IT

This problem could some time occur due to misconfiguration of settings,, to be doing it simple -- go to control pannel>Network and sharing centre.. there u will see a option saying {manage ur wireless network} this will probably hav a list of all the the network u connected before.
Find ur network and delete it from that list and then try again if still problem persist u can get into the modem setting and re configure your wireless Network..

Дали има промена на speedtest.net страната или...?

Кај мене не ми излегува мапата со сервери во МК:

22599568592_1d0803f917_b.jpg

Дали има промена на speedtest.net страната или...?

Кај мене не ми излегува мапата со сервери во МК:

22599568592_1d0803f917_b.jpg
И кај мене нема. Од мобилната апликација си работи нормално, ама изгледа дека на веб сајтот има проблем.

Последно уредено:
Ок, фала, пошто чистам во меѓувреме од вируси и слични проблеми, мислев дека кај мене е проблемот

Како да наместам ip адреси, за да имам пристап до default на рутер и на модем? Си играм веќе саат и нешто и нема шанса. Бељата е што и ова cisco е 192.168.0.1 и tp-link исто. На модемот му ја оставам неговата, а на рутер се обидов со 192.168.2.1 и не сака у... нека иде. Ај тоа, па и друго не ми менува. Сакам wan адреса на рутер со адресата на провајдер да не е иста. Во смисла, цел свет ме гледа како една адреса, ама во рутерот да си стои од внатрешен лан, друга. Значи, сумарно го направив ова:

модем:192.168.0.1
рутер:192.168.2.1
субнет:255.255.255.0 на двете
wan на рутер ставив од модем:192.168.0.2

И сѐ е супер, само што после рестарт на рутер...шипак! Си стои старото како што си беше. Да не знае некој каде грешам? Или, како да му кажам на тој глуп модем, дека не сакам isp адресата да се копира на рутерот како wan адреса?
На секое менување морам да кликнам save, така што грешка од тој тип нема. Барем не би требало :)

Wi-Fi константно ми се дисконектира и веднаш потоа се конектира. Значи не паѓа интернетот туку нешто е до мојот лаптоп. Btw, станува збор за Neotel рутер на кој сум поврзан. Помош?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom