Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ima po mediumite veke deka ima problem so skype te pokazuva offline i ne saka da se konektira a jas probav da pisam stigaat porakite no me pokazuva offline ikonata desno non stop vrti kako pri konektiranje.

Луѓе, имам еден проблем. Пречесто ми се случува кога спуштам со торентот да се појави грешка, со сите можни се случува ова (Deluge, μTorrent, BitTorrent) -- Error: The system can not find the path specified. Знае ли некој чаре за ова?
Ако е многу долга патеката што ја одбираш за торентот, сам ја брише.
Пробај стави за патека да го симне торентот во D партиција во некој фолдер. или во C во некој фолдер што ќе го креираш.

Ако е многу долга патеката што ја одбираш за торентот, сам ја брише.
Пробај стави за патека да го симне торентот во D партиција во некој фолдер. или во C во некој фолдер што ќе го креираш.
Досега ми се спуштаа во Downloads во C. Прееска сменив, ставив да се спушта на Desktop во D и немаше проблем.

Ima po mediumite veke deka ima problem so skype te pokazuva offline i ne saka da se konektira a jas probav da pisam stigaat porakite no me pokazuva offline ikonata desno non stop vrti kako pri konektiranje.
Isto I kaj mene e

Знае некој како можам да го решам проблемов? Не можам да се пуштам на пола страни на интернет , ми вика ERR_NAME_NOT_RESOLVED на хром , пробав и на мозила , ништо. У главно тие што ги посетувам најмногу не можам да ги отворам.

Знае некој како можам да го решам проблемов? Не можам да се пуштам на пола страни на интернет , ми вика ERR_NAME_NOT_RESOLVED на хром , пробав и на мозила , ништо. У главно тие што ги посетувам најмногу не можам да ги отворам.
Network connections - Change adapter settings - десен клик на Lan или Wifi adapter - Properties - најди IPV4 кликни - на него Properties - кај DNS стави едно да биде 8.8.8.8 на другото од оператор нека си остане.

Zdravo. Koristam internet preku blizoo. Kupiv ruter pa me interesira dali vo setinzive treba da menuvam ip adresa ili dns server t.e dali ima podobri dns adresi za pobrz internet?

само што го реинсталирав виндоусот (пред 1 недела) и овие реклами ми се појавуваат, а неам отварано безвезни сајтови :( исто така често знае нов таб или виндоу да ми се отвори ... помош . .
8404739w.png

само што го реинсталирав виндоусот (пред 1 недела) и овие реклами ми се појавуваат, а неам отварано безвезни сајтови :( исто така често знае нов таб или виндоу да ми се отвори ... помош . .
8404739w.png
Рекламите ти се отвараат само замунда кога користиш или секогаш. Бидејќи ти реклами се вклучени на страната на замунда.

Рекламите ти се отвараат само замунда кога користиш или секогаш. Бидејќи ти реклами се вклучени на страната на замунда.

и на други сајтови ...

нишо не помогна ова, ќе му мавам реинстал . .

фала у секој случај

Хехе, реинстал само за тоа, на виндовс или на пребарувач, а инаку да си инсталираше малвер бајт и антиспајвер, и плус скоро на сите сајтови се појавуваат овиее малициозни аддонси посебно бет кладилници

Јас користам AdBlock na google chrome, ги блокира сите реклами што ги има на такви сајтови.

Дел инспирион 1525 мислам дека е не сака да ми ја покаже мрежата на бежичниот рутер?
значи сите други мрежи ми ги јавува само таа што ми треба ја нема?
некој совет ? апдејтирано со последни драјвери не сака
на дргите уреди мрежата си работи најнормално

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom