Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Т

Триптико

Гостин
Дали знае некој на каков вид LTE мрежа работат тука операторите?
Сакам да земам нов телефон кој подржува само TDD LTE и ме интересира дали ке може да него да користам 4g.
800-1800 Mhz LTE-FDD. Кај сите е ова. Кој тел има само TDD? Немаш којзнае каква предност меѓу двата. Брзината горе долу е иста. Начинот на upload и download е различен. Не брзај.

D

deli

Гостин
800-1800 Mhz LTE-FDD. Кај сите е ова. Кој тел има само TDD? Немаш којзнае каква предност меѓу двата. Брзината горе долу е иста. Начинот на upload и download е различен. Не брзај.
redmi note 2
GSM (B2/B3/B8), TD-SCDMA (B34/B39), TDD-LTE (B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz)

дали ке може на него да се уклучи 3г?уште го немам порачано.

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Ај дечки ако можи да поможи некој.

Користам Galaxy S5 од T-Mobile купен пред една година со:

Baseband version:G900FXXUIANG8
Build Number: KOT49H.G900FXXUIANH6

Моментално работи на Android 4.4.2. Го имав рутирано и автоматски неговата гаранција е неважечка. Поради промената на системот со рутирање Samsung не ми дозволува да го апдејтирам на понов Android. Дали некој знај како да го вратам во Stock телефонот за да можам да правам понатамошни апдејтирања?
Побарав на интернет firmware за тој Build number и за Baseband version но нема.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ај дечки ако можи да поможи некој.

Користам Galaxy S5 од T-Mobile купен пред една година со:

Baseband version:G900FXXUIANG8
Build Number: KOT49H.G900FXXUIANH6

Моментално работи на Android 4.4.2. Го имав рутирано и автоматски неговата гаранција е неважечка. Поради промената на системот со рутирање Samsung не ми дозволува да го апдејтирам на понов Android. Дали некој знај како да го вратам во Stock телефонот за да можам да правам понатамошни апдејтирања?
Побарав на интернет firmware за тој Build number и за Baseband version но нема.
http://forum.kajgana.com/index.php?threads/73267/

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Луѓенца кој е поарен Samsung Galaxy S5 или овој новио S5 Neo? :rolleyes:
Читав спецификации горе долу се исти ама сепак да слушнам туѓо мислење...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Неможам да најдам ист firmware како мојата верзија.
Baseband верзијата е различна.
Нема веза што е различна тоа е понова верзија на модем немаш гајле за тоа само флешувај било кој фирмвер од европски земји

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Нема веза што е различна тоа е понова верзија на модем немаш гајле за тоа само флешувај било кој фирмвер од европски земји

А треба да припазам на Build number? или и тој нема врска?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
А треба да припазам на Build number? или и тој нема врска?
Нeма веза ти викам с5 има лолипоп сите се андроид верзија 5 влешувај некој европски фирмвер моја препорака е SEE тој да го флешуваш и ке имаш андроид лолипоп

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Нeма веза ти викам с5 има лолипоп сите се андроид верзија 5 влешувај некој европски фирмвер моја препорака е SEE тој да го флешуваш и ке имаш андроид лолипоп

Линк ако можи :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Имам проблем со facebook sync на HTC One M8s... Го додадов facebook акаунтот на телефонот, ама сеуште немам ниеден контакт синхронизирано... Се е штиклирано како што треба, да синхронизира контакти, пробувам и рачно да синхронизирам, ама пак ништо... Некој со сличен проблем?

Член од
1 декември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
86
Препорака за декодирање на сони е4г во Скопје? И дали има шанса iPad mini 2 ретина, заклучен со пин, да се отклучи и форматира со нов систем?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Препорака за декодирање на сони е4г во Скопје? И дали има шанса iPad mini 2 ретина, заклучен со пин, да се отклучи и форматира со нов систем?
За сите сони понови е малце поскапа цената за декодирање и тоа е единствено решение
за ајпадот се средува, само да не има ајКлауд или си го знае сопственикот? само паскод да се тргне ?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.626
Поени од реакции
31.828
Кај самсунг галакси ноут н7000, ми се појави проблем. Откако ќе го исклучам од полнач, и понатаму си покажува демек батеријата полни, па потоа прекинува и по некоја секунда пак истото, ако е исклучен од полнач. Налет друго екранот го вклучува ваквата реакција постојано да свети. Инаку купив нова батерија пред 4-5 месеци, така да не верувам да е до батеријата проблемот. Исто му напрајв ресет на телефонот, освен слики/видеа т.е USB data. И пак истото. Ако го исклучам, да ја извадам батеријата и пак да го вклучам, не сака да се пушти туку автоматски на екранот се појавува батеричето ко да е празно, па после со зелено и така до недоглед, дури не го вклучам на полнач и да го стартовам ко шо треба. И после пак истото од погоре со самополнење :)

Kajgana Shop

На врв Bottom