Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ако мојт така ќе му пишам не е проблем, незнам баш како идет овие работи, прв пат да нарачвам нешто преку интернет сам, па рејтинзи ова она не сум уште толку навлезен, овој гледам 94.4% ваљда е солиден, му пишав и ми прати и други слики од јакната, изгледат солидно и како на сликата, ваљда немат да заебит, само тоа за царината ме бунит и до колку е дозволено за да не се царинит? Да му речам 30евра да ја пишит? И дали постојт шанса да се дознајт за измамата и да наклапам појако после?
Немаш мамење осве да си ја утнеш големината нарачај најголем број што има оти ако си нарачуваш по цм и некои др мерки голема е веројатноста да ти биде мала. Плус види во долари колку ти иде тие слабо разбираат евра :)

Немаш мамење осве да си ја утнеш големината нарачај најголем број што има оти ако си нарачуваш по цм и некои др мерки голема е веројатноста да ти биде мала. Плус види во долари колку ти иде тие слабо разбираат евра :)
Му пишав и за големина според тоа на странта требит Л тој ми рече хл да нарачам, најголем ако зеам цел внетре после ќе требит да влезам и то не го биват.. Ако немат мамејне значит ќе ми го царинат, колку посто е царината?

Му пишав и за големина според тоа на странта требит Л тој ми рече хл да нарачам, најголем ако зеам цел внетре после ќе требит да влезам и то не го биват.. Ако немат мамејне значит ќе ми го царинат, колку посто е царината?
Царината е 15% ама нека ти пише помала вредност за да не ја платиш и тоа е :)

Уште кажи ми точна сума над која се царинит за да знам колку да му речам да пишит.
Не е страшно, обично самите ги пишат со помала вредност или негде и како подарок.
За вредноста на царинење е над 45 евра (вкупно вредноста заедно со трошоци за транспорт), ама зависи како се расположени, досега не ми пресметувале царина на нарачка над таа сума (и од Алиекспрес и од други страни).

Се дури не дојдат подобри времиња :)
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=C333599A04B2394DB3C43846F3291411

Posleden pat naracuvav patiki od aliexpres pred edna godina....sea sakam da kupam pak i gledam deka nisto nema od nike,adidas itn....ne sum vo tek,sto e rabotata ??? Im udrija zabrana golemive kompanii ??

Кај можам да видам до кај е производот шо го имам нарачано?

Која е финтата со купоните, како функционирет?

Која е финтата со купоните, како функционирет?
Тоа ти е за попуст на оделен асортиман производи , пример за облека , техника и слично коа ќе правиш нарачка ако имаш купон го внесуваш неговиот код и добиваш пример 10% намалување на цената реално ако се помачиш малку попуст ќе најдеш и добиеш без купонот.

Posleden pat naracuvav patiki od aliexpres pred edna godina....sea sakam da kupam pak i gledam deka nisto nema od nike,adidas itn....ne sum vo tek,sto e rabotata ??? Im udrija zabrana golemive kompanii ??
Има, само на сликите делуваат фалц. Пиши му порака на продавачот ќе ти испрати слики како што треба. Се штитат така.

Ако истечит ова времево од 8-9 дена за да ја доставит пратката во неговата пошта автомацки ми се враќет парите или требит жалби глупости? Уште 5 дена ми останаја, му пишам и ме маткат денес утре...

Му има на некој стигано пратка преку HK Airmail,ме интересира колку дена е транспортот до кај нас ако знае некој отприлика наводно продавачот вика дека било побрзо него преку china post

Му има на некој стигано пратка преку HK Airmail,ме интересира колку дена е транспортот до кај нас ако знае некој отприлика наводно продавачот вика дека било побрзо него преку china post
Имам две нарачки до сега преку нив, стигнаа за отприлика 3 недели (максимум) а преку кинезите месец дена најмалку им треба. Нормално, кога ќе стигне зависи и од твојот ксмет и од расположението на нашите поштари ;)

Ако истечит ова времево од 8-9 дена за да ја доставит пратката во неговата пошта автомацки ми се враќет парите или требит жалби глупости? Уште 5 дена ми останаја, му пишам и ме маткат денес утре...
Отварај жалба ако ти истечат деновите автоматски е ко да си ја добил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom