Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
9145363953686e59b9aba75db11ab7bc.jpg
Која е цената на производот 3.98 или 1.31? попусто 11.11 за сите корисници ли важи ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Цената на 11.11 ќе му биде 1,31 а сега е 3,98 си прават реклама инаку глобалниот шопинг фестивал секоја година се случува на 11,11 со огромни попусти мислам дека е нешто ко роденден на алиекспрес или некој голем кинески празник.

Може некој со сигурност да потврди колку се давачките за телефони? Царина и/или ддв?

Може некој со сигурност да потврди колку се давачките за телефони? Царина и/или ддв?
Мене ми стигна телефонот претходната недела, 18% ддв од целата вредност на телефонот (ако плаќаш достава и доставата ќе ти ја сметаат во вредност на тел)

Sent from my Elephone P8000 using Tapatalk

Мене ми стигна телефонот претходната недела, 18% ддв од целата вредност на телефонот (ако плаќаш достава и доставата ќе ти ја сметаат во вредност на тел)

Шо телефон порача ако не е тајна? Задоволен си? Има доста попусти утре на 11-ти па може да се искористи нешто.

Шо телефон порача ако не е тајна? Задоволен си? Има доста попусти утре на 11-ти па може да се искористи нешто.
Elephone P8000. (Не го порачав од алиекспрес но тоа со ддв е исто) кога ќе ти стигне ќе ти бараат фактура за вредноста на телефонот (извештај од платежна картичка и принтскрин од порачката од алиекспрес)

Elephone P8000. (Не го порачав од алиекспрес но тоа со ддв е исто) кога ќе ти стигне ќе ти бараат фактура за вредноста на телефонот (извештај од платежна картичка и принтскрин од порачката од алиекспрес)

Добар телефонот?

Денеска нарачав 14 нарачки :) Се надевам сите ќе се погодат како на сликата :D

Обавезно барај слика од тоа шо купуваш, не таа шо му е на сајтот од производот,

Sent from my iPhone using Tapatalk

Булшит беше. Жити 11.11. Половина од производите не ни беа на попуст, прво накачена цената и после од накачената намалено :)

Последно уредено од модератор:
И јaс дoстa испaзaрив, еднo десетинa рaбoти, a првпaт пoрaчaв нештo пoскaпo oд сaмo ситници, дa видиме шo среќa имaм.

11.11, 4000 MKD оставени на АлиЕкспрес. Ќе ме пукне од пцуење поштарот.

Инаку не сум гледал, ама имало на ТВ пред извесно време, се жалеле од македоснки пошти дека не можеле да постигнат, имало премногу пратки од Кина и повикувале на забранување на овој сервис во МК. Пример за тоа колку ретардирана земја сме. Па ако не можете да постигнете вработете нови луѓе, не туку да се жалите за се и сешто.

11.11, 4000 MKD оставени на АлиЕкспрес. Ќе ме пукне од пцуење поштарот.

Инаку не сум гледал, ама имало на ТВ пред извесно време, се жалеле од македоснки пошти дека не можеле да постигнат, имало премногу пратки од Кина и повикувале на забранување на овој сервис во МК. Пример за тоа колку ретардирана земја сме. Па ако не можете да постигнете вработете нови луѓе, не туку да се жалите за се и сешто.
Нема везе ова друже што го збориш поштата секако има исто работа дури и да не постои алиекспрес,ибеј... нив тоа им е работа поштарот пак ке шета по улици и ке носи плика,царината пак ке си царини и прегледува пратки, ние пак сме добри, оди види само Србија каква мизерна царина има по 30 дена стои пакетот на царина,уште не испратен до пошта по 3 месеца чекаат :D а да не зборам за тоа и дека на скоро се ги царинат

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Нема везе ова друже што го збориш поштата секако има исто работа дури и да не постои алиекспрес,ибеј... нив тоа им е работа поштарот пак ке шета по улици и ке носи плика,царината пак ке си царини и прегледува пратки, ние пак сме добри, оди види само Србија каква мизерна царина има по 30 дена стои пакетот на царина,уште не испратен до пошта по 3 месеца чекаат :D а да не зборам за тоа и дека на скоро се ги царинат

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Реков дека не сум гледал, но имало не телевија, на вести или некоја емисија не знам, така ми пренесоа.[DOUBLEPOST=1447322371][/DOUBLEPOST]п.с. разбарав сега по нет и го најдов исечокот за кој веројатно е зборено. Потврда дека не треба да се шири непроверена информација :icon_lol: До кога ќе верувам на рекла-казала муабети само не знам.

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=82742

Нарачани 4 пратки, ниту една не е регистрирана на пошта.мк.
Еве една денес ми стигна не е регистрирана од МК пошта а е препорачана, на 17трак нет стои дека влегла во Македонија пред 1 недела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom