Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
45 дена се, не 60. Иначе ова вика кога ќе отидам на details кај кодот:

• 2015.07.26 10:01 (GMT-7): Departure from outward office of exchange
  • 2015.07.23 14:04 (GMT-7): Departure from outward office of exchange
  • 2015.07.22 13:11 (GMT-7): Collectio
провери го кодот на https://www.17track.net/en/

45 дена се, не 60. Иначе ова вика кога ќе отидам на details кај кодот:

• 2015.07.26 10:01 (GMT-7): Departure from outward office of exchange
  • 2015.07.23 14:04 (GMT-7): Departure from outward office of exchange
  • 2015.07.22 13:11 (GMT-7): Collectio
Отварај тогаш тужба ако не ти стаса до четврток за да си заштитиш парите. Стисни на open dispute purshe protection.

Дали може некој да каже некоја страна за тоа како можам да ги пратам до каде ми се стигнати проиводите кои ги имам порачано од aliexpress затоа што на нивната страна ми покажува само дека е излезен од фабрика и толку?

Дали може некој да каже некоја страна за тоа како можам да ги пратам до каде ми се стигнати проиводите кои ги имам порачано од aliexpress затоа што на нивната страна ми покажува само дека е излезен од фабрика и толку?
Стандард се овие http://www.17track.net/en/ http://trackitonline.ru/
Макар што кај тракинг бројот има и каде може да ја следиш истата.

Може некој да ми најде соларни ламби за во двор... најевтините и цел комплет да се купе 10-20... кај нас по продавниците се по 100 денара па некој ако може поевтини да најде ке му бидам благодарен
ddf3ed5a68fe5b066f866e6eee18489a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Фала ќе проверам, ама кај тој транкинг ордер не ми дава информација последно време тоа е проблемот
Обично нови информации добиваш за 10-15 дена на тракингот освен ако не е пуштена со лажен тракинг број или да касни статусот.[DOUBLEPOST=1441570590][/DOUBLEPOST]
Може некој да ми најде соларни ламби за во двор... најевтините и цел комплет да се купе 10-20... кај нас по продавниците се по 100 денара па некој ако може поевтини да најде ке му бидам благодарен
ddf3ed5a68fe5b066f866e6eee18489a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Човек прошетај кај нас повеќе малку ќе ги најдеш и по 80 денари не се исплати од али да ги чекаш за некоја ситна разлика па дури и иста цена.

Последно уредено:
Сакам да го вратам продуктот што ми стаса од Али експрес, не е таков каков што е опишан, е сеа во open dispute ме прашува да платам shipping fee затоа што го враќам назад.
Дали некој знае колкав е тој shipping fee кој треба да го платам, односно дали е фиксен или пак не мора да го платам?

Последно уредено:
Сакам да го вратам продуктот што ми стаса од Али експрес, не е таков каков што е опишан, е сеа во open dispute ме прашува да платам shipping fee затоа што го враќам назад.
Дали некој знае колкав е тој shipping fee кој треба да го платам, односно дали е фиксен или пак не мора да го платам?
Тоа е поштарина, барај овде колку ќе биде.

Дечки слушнав над 40евра ако било се царинело или незнам што, како ојт то и колку би ми била царината за овој производ?
http://www.aliexpress.com/item/Fash...ton-padded-winter-jacket-men/32273321962.html
Царинската стапка обично е 15% на вредноста , а да му пишеш на продавачот да ти пише помала вредност на производот за да не ти ја царинат ?

Царинската стапка обично е 15% на вредноста , а да му пишеш на продавачот да ти пише помала вредност на производот за да не ти ја царинат ?

Ако мојт така ќе му пишам не е проблем, незнам баш како идет овие работи, прв пат да нарачвам нешто преку интернет сам, па рејтинзи ова она не сум уште толку навлезен, овој гледам 94.4% ваљда е солиден, му пишав и ми прати и други слики од јакната, изгледат солидно и како на сликата, ваљда немат да заебит, само тоа за царината ме бунит и до колку е дозволено за да не се царинит? Да му речам 30евра да ја пишит? И дали постојт шанса да се дознајт за измамата и да наклапам појако после?

Дали може и како на секоја пратка да мењам адреса ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom