WordPress

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Пиши им на супорт тим да ти ги вратат парите за Хостингот со Веб-Билдерот... Доменот нема врска со тоа, може каде сакаш и кога сакаш да го пренасочиш :)
Нема кај да им пишам , само броеви има да се јавам .. Ако направам cancel на Website Bulder ке ми ги вратат парите? Иначе гледам и за Worldpress се наплаќа?

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Имат Live Chat Support треба да си логиран за да праеш муабет со некој од Супорт Тимот

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Некој плагин за вордпрес што овозможува визуелно да креираш табела по свој избор директно од Post и Page? Барав ама не најдов... Се ми излагат Price Table а не ми треба таков.

Член од
28 јуни 2015
Мислења
915
Поени од реакции
578
Некој плагин за вордпрес што овозможува визуелно да креираш табела по свој избор директно од Post и Page? Барав ама не најдов... Се ми излагат Price Table а не ми треба таков.
Обиди се со „TablePress“ ( https://wordpress.org/plugins/tablepress/ ), можеби ќе ти заврши работа.
Солиден плагин, добра документација и поддршка.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Дали е подобро да се прави страната офлајн па на крај да се прикачи на серверот или пак да се земе прво хостинг па таму директно да се инсталира wordpress и да се работи на стрaната онлајн?
И да уште едно побитно прашање: Дали можам да склопам фин сајт без да чепнам една линија код, освен можда некои мали работи околу цсс, али воглавно да се работи само со едитирање на темата (може да влезе во игра и некоја премиум тема од тие што се плаќаат) и со полнење на содржината.

Последно уредено:
Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Дали е подобро да се прави страната офлајн па на крај да се прикачи на серверот или пак да се земе прво хостинг па таму директно да се инсталира wordpress и да се работи на стрaната онлајн?
И да уште едно побитно прашање: Дали можам да склопам фин сајт без да чепнам една линија код, освен можда некои мали работи околу цсс, али воглавно да се работи само со едитирање на темата (може да влезе во игра и некоја премиум тема од тие што се плаќаат) и со полнење на содржината.
1. Подобро офлајн, зошто имаш поголема контрола над фајловите, полесно ќе менуваш што и да треба, нема да плаќаш хостинг додека сеуште работиш на концептот.
2. Зависи што подразбираш под фино - ако најдеш соодветна тема чиј автор под фино подразбира исто што и ти, тогаш да можеш. Ако темата има добар вграден дизајнер, тогаш веројатно нема да треба ни цсс да пишуваш.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
1. Подобро офлајн, зошто имаш поголема контрола над фајловите, полесно ќе менуваш што и да треба, нема да плаќаш хостинг додека сеуште работиш на концептот.
2. Зависи што подразбираш под фино - ако најдеш соодветна тема чиј автор под фино подразбира исто што и ти, тогаш да можеш. Ако темата има добар вграден дизајнер, тогаш веројатно нема да треба ни цсс да пишуваш.
Па фино, да речеме вакво нешто
http://donia.com.mk/
А дали транзицијата на сајтот од дома на сервер, може да помине без поголеми проблеми?

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
Здраво, да прашам имам направено слидер со ангулар и сакам да го имплементирам во ворпресс. Пробав со wp_enqueue_script и со wp_enqueue_style за цсс-от, и со hook да ги стави во header.php, ама не ми ги дава таму.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.493
Здраво, да прашам имам направено слидер со ангулар и сакам да го имплементирам во ворпресс. Пробав со wp_enqueue_script и со wp_enqueue_style за цсс-от, и со hook да ги стави во header.php, ама не ми ги дава таму.
Целиот слидер се креира со Javascript или има и хтмл дел?

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
како можам на вордпрес блог во нов пост да копирам слика од инстаграм со цела рамка ?

Член од
28 јуни 2015
Мислења
915
Поени од реакции
578
како можам на вордпрес блог во нов пост да копирам слика од инстаграм со цела рамка ?
1. Print screen / screenshot.
2. Уредување на сликата со некој photo editor.
3. Upload на сликата во Media („Add New“).
4. Внесување на сликата во нов пост со „Add Media“.

Ако ова ти се гледа како многу работа, побарај дали некој WP плагин може да го стори истото.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
1. Print screen / screenshot.
2. Уредување на сликата со некој photo editor.
3. Upload на сликата во Media („Add New“).
4. Внесување на сликата во нов пост со „Add Media“.

Ако ова ти се гледа како многу работа, побарај дали некој WP плагин може да го стори истото.
Мислев на нешто вака, јузерот да се гледа, лајкови....да не морам да правам скриншот. Embed кодот го копирам од инста во вордпрес на нов артикл ама не ми го дава како на сликата подоле. Треба плугин?

Член од
28 јуни 2015
Мислења
915
Поени од реакции
578
Мислев на нешто вака, јузерот да се гледа, лајкови....да не морам да правам скриншот. Embed кодот го копирам од инста во вордпрес на нов артикл ама не ми го дава како на сликата подоле. Треба плугин?
Можеби може и без плагин, но ако не се снајдеш, обиди се со некој од плагините...
- https://wordpress.org/plugins/search.php?type=term&q=instagram

Барај плагин кој што нуди додавање само на една слика, или на повеќе слики истовремено (доколку тоа ти треба).

Kajgana Shop

На врв Bottom