10 дена не бев на форум и гледам дека ИСТИОТ МУАБЕТ се врти. Едните се нацисти (демек, иако зборот е промашен уште од првиот пост во кој е напишан), а другите се хумани...немаш појма колку. Голема слика, мала слика. На почеток, кога пишував, зошто ЕУ ги "вози" по копно, ме правеа неписмен и необразован. Се случи МОЕТО, не нивното. Кога пишував дека се најадени, напиени, дотерани, СО ПАРИ, ми враќаа дека сите таму биле богати. Како дијаманти да им растат на дрво во секој двор. Кога пишував дека таа Европа ќе затвори граници и ќе се сликаме со кампови во Македонија, Србија и Босна...Ма неее...Тие сакаат во Германија, Шведска, Финска. Ама, дали тие Германии, Шведски и останати ги сакаат нив е прашањето. Не ги пропуштај преку граница без евидентирање, напаѓаат полиција и квичат дека се тепани. Пропушти ги, како чума да поминала низ местата по кои поминале. Треба сожалување, имаш деца на шини, жени пиштат... Оди помогни, одбиваат. Сме ја бранеле Европа? Да ви го начукам јас и на таа Европа и на сите вас Терези овде и на терен. Граница се чува прво со збор, а потоа со оружје. Илегално преминување на граница значи нарушување на секаков суверенитет на таа држава. Се вртиме во круг како последица од неколку (па и стотини нека се) лигуши кои се лигават давајќи им шише вода, што го добиваат назад по глава. Не огради, туку минско поле и тешко вооружување на граница. Кој писне спротивно од закон, адиос на друга планета. Не за да ја заштитиме ЕУ. Ние да се заштитиме!!!