@vocko Druze nemaj gajle neka teraat seir Ok ti e 3.5ka za tie 30m2...tebe primarno ti e dnevna+kujna spalnata ne ke ja grees na 24, tamu ti treba 19-20 sto so poluotvorena vrata ke postigne, taman i klimata ti e tuka pred vratata od spalnata i ke prima del od toplinata samo ubavo nasoci ja desnata crna perka. Moze u najladnoto ke ti treba za spalnata panelka ama toa se 5-6 ili 10dena....ovie studentive bile so obicna klima a i spalnata verovatno celo vreme ja greele so panelka, koga ke gi soberes toa ti se 2 do 3Kw/cas zatoa im se tolku smetkite.[DOUBLEPOST=1441747210][/DOUBLEPOST]
Да студентите користеле панелка од 1,5 kw постојано во собата, а од обичната Беко велеа дека дневната и кујната биле нормално затоплени. Да климата е веднаш до вратата од собата и сега кога ја испробував климава на ладење по горештините ја насочив перката кон собата, но се чувствуваше разликата во температура. Собата беше потопла. Така очекувам да биде и во зима, поладна нормално. Сепак го делам твоето мислење дека со постојано греење без исклучување ќе биде пријатно за седење и ќе може да постигне 23-4 во дневната и кујната. Поздрав.