Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aj majkata me zamisli sea za ova so go kaza sea ke prasam za garancija ako ne e navedena vo garancijata[DOUBLEPOST=1441638900][/DOUBLEPOST]Mene mi e dilemata dali e 12 ili 24meseci po zakon t.e. kolku iznesuva vo slucaj koga ne e navedena. Vremetraenjeto na grancijata se vika Garanten Rok koj vo slucajov ne e naveden, no ako po zakon e 2godini nemoze da sporat deka e pomalku od toa. Sve podolgo od toj po zakon odreden najkratok rok spagja pod zakonot za oblligacioni odnosi, kako vo slucajov sto @viktort38 so Daikin ima dogovor na 36meseci t.e sigurno podolgo od zakonskiot minimalec.
Fintata e sto uredot prvin se plakja a odposle se dobiva garancijata koja ovaa "renomirana" firma si zema za pravo da ja iskoristi bez naveduvanje na garantan rok koj mislam mora da go navedeno vo sekoja garancija.
Pravnickava mi rece deka e 12 meseci ako ti e od nekakva pomos po zakonAj majkata me zamisli sea za ova so go kaza sea ke prasam za garancija ako ne e navedena vo garancijata
никој не ми одговори дали 3,5 ката од сет е добра за парите/гаранцијата?
или да одам со ломото?
Znaci pak nema odgovor na moeto prasanje.sega me faka inaet i nekoj raboti sto sakam da gi spodelam ne bi gi pisal.
Ebati forumot koga nekoj ke prasa nesto a drugite da go ignoriraat toa.
јас лани зимото приметив,беше -7 до -10,ја оставив цела ноќ да работи обична клима.
правеше дифрост ама моторот нонстоп работеше.и за среќа моја си дуваше топло
сега рачнунам да и ставам грејач позади на испаривач.има еден што става па ќе видиме како ќе биде зимово![]()
Zasto se mi se vrti vo glava deka 2 godini bese zakonska garancija za tehnika ako poinaku ne e navedeno.Pravnickava mi rece deka e 12 meseci ako ti e od nekakva pomos po zakon
ostaj gi,pederana,od zavidlk ne odgovaraatSo zdravje "novata" klima.
Pretpostavuvam te ignoriraa bidejki godina dena kako veke kupuvas klima. Super sto konecno se resi.
PS. Izvini ama morav da ti odgovoram.[DOUBLEPOST=1441651260][/DOUBLEPOST]

Се работи за надградба, односно станот се наоѓа веднаш под кровот на куќа од 3 спрата сосе мојот стан. Доле има постојано луѓе којшто греат зимоска. ПВЦ прозори на гипс картон со изолација, јужна страна комплетно. Од влезната врата се излегува по скали надоле. Скалите се затворени до доле. Помеѓу гипс картонот и кровот има изолација. Целосната квадратура на станот е 50 кв. На местото каде што имам сликано е дневната која е 20 кв сосе влезниот ходник и во продолжение (мое лево) по зидот е кујна 10 кв. Тоа е просторот којшто планирам (очекувам) да биде загреван од 3,5 kw инвертор.

...ЕВН

Bidi sreken ako ja zgrees dnevnata uopste koga ke padne pod nula.Ме интересира искуството на другите со греењето на друга соба со еден инвертер.
Еве како е кај мене поставено Ломото....Над влезната врата.Прегледај го приврзокот 128160 Се работи за надградба, односно станот се наоѓа веднаш под кровот на куќа од 3 спрата сосе мојот стан. Доле има постојано луѓе којшто греат зимоска. ПВЦ прозори на гипс картон со изолација, јужна страна комплетно. Од влезната врата се излегува по скали надоле. Скалите се затворени до доле. Помеѓу гипс картонот и кровот има изолација. Целосната квадратура на станот е 50 кв. На местото каде што имам сликано е дневната која е 20 кв сосе влезниот ходник и во продолжение (мое лево) по зидот е кујна 10 кв. Тоа е просторот којшто планирам (очекувам) да биде загреван од 3,5 kw инвертор.
Ме интересира што би можел да очекувам со останатите 2 простории (тоалет-се гледа вратата на сликата десно и спална-веднаш карши вратата од тоалетот, лепенка со дневната преку зидот којшто истотака се гледа десно)...
Дали би било реално при нормално студените денови да се почувствува топлина добиена од инвертерот во спалната и која би била очекуваната топлотна разлика ???
Во "грч" студените денови во спалната ќе догревам со панелка....
За тоалетот во најстуденото "ко преживи причаче"
Пред да го земам станов имаше кираџии којшто се грееле на обична Беко клима и панелки и велеа дека изолацијата е во ред и се чувствува топло (пријатно). Ги имам сметките за електрична енергија од изминатите две години и во најладните месеци (декември, јануари и фебруари)...опаааа 7000, 6700, 5800 денари.
Ваљда ќе заштеди нешто инверторот или ќе биде...ЕВН
![]()
![]()