Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Си имаш напраено филм дека знаеш. А појма си немаш. Ти реков слободно прашај си ќе ти каже, а не од ракав муабети да вадиш.
Не е филм, зошто јас (пример) не влагам да модерирам во подфорум за домашни миленичиња. Знам дека таму Лу си ја решава работата.

Ако ти е тешко да разбереш што сакам да ти кажам, ќе ти нацртам, не ми е проблем.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.333
Поени од реакции
6.013
Дигање у облаци максимално. 10ка, главен креативец (?), алфа и омега у екипата, 100 милионско дете со една добра сезона изиграна. Ќе го прегорат.
Агент му е еден од најрасипаните луѓе у фудбалов и од сите тие негови преценети играчи само Ибра има успех и кариера пошто е мадафакер и не се замара со ништо.
Ова со Погба (изгледа) ќе испадне исто како Видал, има да летне за 2 години од Јуве за (тро)дупло помала цена од таа што кружеше низ медиумиве сезонава.

Нејќам да јадам гомна пошто стварно ми е сосема океј и добар играч ама не можам а да не спомнам дека е малце поише преценет и напумпан од медиуми, агенти исл. Во една глупа и небитна листа Ковачиќ имаше подобра статистика од него за ланската сезона, каде Погба со Јуве беше на праг на триплете.

Ќе го видиме сезонава како ќе издржи сериозен притисок на неговиот грб.
Не е една сезона туку ова му е четврта. Последниве 3 сезони е стандарден првотимец (2 со Конте, и 1 со Алегри), а првата полусезона кога дојде влегуваше на терен скоро секој натпревар, а од втората почна стандардно да си игра како првотимец.

За Видал никоаш не кружеше сума поголема од 60 милиони евра (остај го ти форумов и нечии замисли, и жолта штампа од типот на Тутоспорт и компанија). Плус, Видал заработи тешка повреда и имаше операција, а и годините им се различни,Видал има 28-29, а Погба има само 22 години, така да, не е баш иста сумата која фигурира по медиуми.

Ако се прашувам лично, веќе одамна фудбалот е забеган со сумиве, порано еден Баџо и Батистута можеа да се купат за 15 милиони, а сега за 15 милиони вреди еден Лука Цигарини.

Реално, секој е свесен дека Погба ќе си оди (барем, оние што стандард пратат), да беше Италијанец можеби ќе очекував верност итн, но од Погба сезонава останува, а максимум уште една што не верувам дека ќе се случи.

Тоа што си дигаат цена, не можиш да им замеруваш. Секој клуб си ги цени играчите.

Galliani: 'Balotelli's last chance' :facepalm:

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не е една сезона туку ова му е четврта. Последниве 3 сезони е стандарден првотимец (2 со Конте, и 1 со Алегри), а првата полусезона кога дојде влегуваше на терен скоро секој натпревар, а од втората почна стандардно да си игра како првотимец.

За Видал никоаш не кружеше сума поголема од 60 милиони евра (остај го ти форумов и нечии замисли, и жолта штампа од типот на Тутоспорт и компанија). Плус, Видал заработи тешка повреда и имаше операција, а и годините им се различни,Видал има 28-29, а Погба има само 22 години, така да, не е баш иста сумата која фигурира по медиуми.

Ако се прашувам лично, веќе одамна фудбалот е забеган со сумиве, порано еден Баџо и Батистута можеа да се купат за 15 милиони, а сега за 15 милиони вреди еден Лука Цигарини.

Реално, секој е свесен дека Погба ќе си оди (барем, оние што стандард пратат), да беше Италијанец можеби ќе очекував верност итн, но од Погба сезонава останува, а максимум уште една што не верувам дека ќе се случи.

Тоа што си дигаат цена, не можиш да им замеруваш. Секој клуб си ги цени играчите.

Galliani: 'Balotelli's last chance' :facepalm:
Грешно сум пишал, требаше `со една врхунска сезона`.
Како и да е, си стојам на тоа дека малце е дигнат у облаци пред се од Раиола, ќе го лаже, ќе го шета од екипа во екипа, овој ќе се богати а Погба ако нема силен ментален склоп ко Ибра ќе издиши како повеќето ѕвезди на Раиола.
Можда и вака ќе остане подолго време, не мора да значи дека не е италијанец ама тешко дека Раиола ќе `му дозволи` таков луксуз, сепак треба пари да се перат некако.

Тоа со цифрите океј, дискутираме за тоа како ќе пишат медиумите нели, па дали се точни или не тоа само од клубовите го знаат. Вртеа тие цифри од 60 милиони за Видал минатото лето, исто и сега 100ка за Погба.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Кико многу си културен према него,ѓоу у фаца само за него,тепаа у 93та па се курчат.

Грешно сум пишал, требаше `со една врхунска сезона`.
Како и да е, си стојам на тоа дека малце е дигнат у облаци пред се од Раиола, ќе го лаже, ќе го шета од екипа во екипа, овој ќе се богати а Погба ако нема силен ментален склоп ко Ибра ќе издиши како повеќето ѕвезди на Раиола.
Можда и вака ќе остане подолго време, не мора да значи дека не е италијанец ама тешко дека Раиола ќе `му дозволи` таков луксуз, сепак треба пари да се перат некако.

Тоа со цифрите океј, дискутираме за тоа како ќе пишат медиумите нели, па дали се точни или не тоа само од клубовите го знаат. Вртеа тие цифри од 60 милиони за Видал минатото лето, исто и сега 100ка за Погба.
УФО ти си?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кико многу си културен према него,ѓоу у фаца само за него,тепаа и 93та па се курчат.

УФО ти си?
Не бе, остај тоа се смиривме сеа.

Што кур замараш бе, не ли смеам да си кажам лично мислење? :D
Не мора све да е провокации и тролање да го ебам.

Него кога сме кај заебанции и досетки, @Дињата на Анчо дај некој твит од Силвио `пресмешен` Берлускони. Сигурно има нешто да каже после ова коло, на пример... ``Родриго Ели доби црвен картон, ама Интер го има Ранокија`` или ``Новиот Неста напраи пенал, ама Интер уште го има Скелото`` или ``Кондомија ху? хехе Бертолачи бичззззззззззззз`` :icon_lol:

D

Darko_ufo

Гостин
Единствен играч што вреди моментално во Јувентус е Погба, ама сезонава дека Јувентус ќе се усере, ќе му падне и цената на Погба... Денес тотално му ја утнаа позицијата на Погба, а и не може човекот да трча и за шест-димензионалниот Переира, кој ораше на теренот, само нема кој да му каже дека теренот не е нива па да се ора. Единствениот играч што го почитувам моментално од Јувентус е Погба, другото се е пиши пропало. Мислам се виде денес Дибала за кој тврдев дека ќе заврши и бетер од Итурбе, за него Итурбе ќе излезе трансфер на сезоната...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Единствен играч што вреди моментално во Јувентус е Погба, ама сезонава дека Јувентус ќе се усере, ќе му падне и цената на Погба... Денес тотално му ја утнаа позицијата на Погба, а и не може човекот да трча и за шест-димензионалниот Переира, кој ораше на теренот, само нема кој да му каже дека теренот не е нива па да се ора. Единствениот играч што го почитувам моментално од Јувентус е Погба, другото се е пиши пропало. Мислам се виде денес Дибала за кој тврдев дека ќе заврши и бетер од Итурбе, за него Итурбе ќе излезе трансфер на сезоната...
Само лоша и кинеска копија на Нигерот си :( Штета а имаше потенцијал

C

Castiel

Гостин
Не е филм, зошто јас (пример) не влагам да модерирам во подфорум за домашни миленичиња. Знам дека таму Лу си ја решава работата.

Ако ти е тешко да разбереш што сакам да ти кажам, ќе ти нацртам, не ми е проблем.
Ти реков бе прашај ќе ти кажат. И фала богу не се сите како тебе. Не си прај филмови. Појма си немаш што збориш. Прашај ако си толку сигурен дека е така. А не да измислуваш ко мало дете. Ај да имаш 10 години да те сфатам да лажеш али вака?

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
Ех камоли вака цела сезона да биди тензично помеѓу фановите и да има заебанции на сите страни....ама штета што пак Јувентус ќе почнат да победваат од ноември и тука Сикеира и Мондоико ќе изиграваат шерифи :D
Мондоико и Сикеира бе :pos:

Него прво коло е и не би било фер да влечеме заклучоци, но искрено очекував повеќе од Наполи на стартот, барем да не завршат со пораз од Сасуоло. Ај што ја заеба Јуве, ама реално потфрлија заедно со нив уште барем 2-3 тима. Сепак мислам дека првото коло е премногу рано за да се добијат сериозни показатели, но Јуве за да ја одбрани титулата ќе треба сериозно да се ангажира и да не настапува на теренот како денеска што настапија - идиотски и ноншалантно.

Сепак со уште два трансфери кои се очекуваат и со опоравени Мората, Маркизио, Ќедира и Асамоа би требало да гледаме друга слика.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
На автоматското писмо на телефонот ми е така напишан бе, сигурно првиот пат така сум го напишал и оттогаш навака само притискам горе и завршена работа.

Ти ебам лечестерот.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.499
Поени од реакции
10.255
На автоматското писмо на телефонот ми е така напишан бе, сигурно првиот пат така сум го напишал и оттогаш навака само притискам горе и завршена работа.

Ти ебам лечестерот.
Па лечестер и Ќедира ти се дефинитивно доџе ми да вриснем ка ќе те слушнам или напишаш да те ебам и без сол у очите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom