Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
ирис на влага се појавува кога ја вклучувам климата, оној првиот воздух топлиот има мирис на влага после тоа нема мирис, некое средство и начин како да го средам проблемов?
Смени го филтерот за воздух

Кога последен пат ја полнеше климата?
Каква врска има полнењето.[DOUBLEPOST=1440352711][/DOUBLEPOST]
ирис на влага се појавува кога ја вклучувам климата, оној првиот воздух топлиот има мирис на влага после тоа нема мирис, некое средство и начин како да го средам проблемов?
Или ти е хладњачето за парно,некое црево пукнато или некоја спојка попуштила

Каква врска има полнењето.[DOUBLEPOST=1440352711][/DOUBLEPOST]
Или ти е хладњачето за парно,некое црево пукнато или некоја спојка попуштила
Ако го оставам вака, понатака може да предизвика посериозни проблеми, или и ова е сериозен проблем?

Ако го оставам вака, понатака може да предизвика посериозни проблеми, или и ова е сериозен проблем?

Ne.Moze samo hladnjaceto da pusti, i da ti bide mokro kaj sovozackoto sediste. I da ti fali antifriz/voda t.e rashladna tecnost.Kazanceto kako kazance ne e skapo,kosta okolu 1000 denara, skapa e rabotnata raka. Mene vo AMSM mi pobaraa 5000 denara da go smenat, a lokalniot mehanicar istata rabota ja zavrsi za 2000 denara.

Чим си имал SDI мотор,чисто информативно ме интересира колку е максималната брзина што ја постигнува тој мотор,од прва рака да прочитам..

Seat Cordoba 1.9 sdi 2001 год. што ја имаше другарче пред 5-6 години на автопат ја збркавме до околу 170, по километражникот, а незнам дали и можеше повеќе, он си ја возеше, ама и требаше доста време и до тука ... Инаку истата Кордоба ја пробавме и од старт со Голф 4 со истиот мотор, од семафор до семафор и Кордобата се покажа како поагилна и побрза од старт и излезе повеќе од цела должина пред Голф-от... Е сега не се сеќавам како пишуваше во сообраќајните, ама мислам дека е и нешто полесна на килажа...[DOUBLEPOST=1440363002][/DOUBLEPOST]
Има разлика тоа е превозно средство. Има коли ама пари не се даваат.
Да речеме 1.8т со 150 коња во Голф 4 :) поарно амин.

1.8 турбо 150 коња чипнато на некои 180 и нешто ситно во Audi A4 - го има еден пријател и можам да ти речам дека е доста потентно машинче... Башка има спортски филтри и издув и кој звук го вади на цедење, мераци... Само 1000-ките ги гледаш низ ауспух многу брзо :D

Ауди А3 1.9ТДИ 2001 година со 5 врати
Ауди А3 101кс
Ауди А3 110кс
Ауди А3 131кс
Мислења,Добри,Лоши работи,искуства,задоволност?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom