Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
А колку да чини за кола од 2006 година ?
Муабетов ми беше да не плаќам 10 + 60 за достава, да не знае некој друга варијанта, пример Бугарија да има или слично. А и 2015та да е, едно пластично капаче е, колку да чини?

Муабетов ми беше да не плаќам 10 + 60 за достава, да не знае некој друга варијанта, пример Бугарија да има или слично. А и 2015та да е, едно пластично капаче е, колку да чини?
Нема да е ефтино ! Не може дел за кола од 199х и 2015 да има иста цена. Новото со понови цени.

Нема да е ефтино ! Не може дел за кола од 199х и 2015 да има иста цена. Новото со понови цени.
Абе јасно тоа, не ни очекувам нешто многу да е ефтино, ама ко може да е за другиот дел од светот 10 евра, нереално е кај нас да е 7 пати повеќе. Буквално ми се исплаќа да појдам со Wizzair, да го купам делот сам и да си се вратам.

Абе јасно тоа, не ни очекувам нешто многу да е ефтино, ама ко може да е за другиот дел од светот 10 евра, нереално е кај нас да е 7 пати повеќе. Буквално ми се исплаќа да појдам со Wizzair, да го купам делот сам и да си се вратам.

Иди со Визер купи го делот и врати се. Скржавиот плаќа 6 пати

Јас сепак мислам дека келјав сакам нам да ни каже дека ние луѓето не треба да купуваме нови коли или половна ама да не биде над 94та максимум пошто само џабе пари ќе си даваме за далови скапи. Вака како тој што си кажува најубаво е да си купиме сите пи некој гољф 1,2,3 зависи кој број му е омилен па и плус зошто пари за нафта да даваме вака ко што кажува тој ќе можеме и на зејтин да ги возиме пошто прегорем зејтин од по рестораниве може и за без пари да го земеш.

Убаво. на мој чичко SDI 1.9 му троши 5 литри градска така да е неоправдано голема потрошњата на 1.4. Ем помал мотор, ем посложен има и турбина има, балансер на радилица и има и ланче.
Тој звук го има и како резултат на разлабавено ланче на балансерот. И да провери го и двомасниот замаец.
И прашај колку е замена на сет затегачи за ребрастиот.
Не ми е јасно како купувате половни коли и не менувате веднаш ребраст со сет затегачи. И која гаранција имаш дека тие затегачи нема еден ден да блокираат и после нов мотор ?

Имав и Фабиа 1.9 SDi, убедливо најбавна кола што сум ја имал до сега, а и потрошувачката и беше смешна, исто како Полово само ова е многу побрзо од неа :D
Иначе Полово (2005 год, 240.000) го купив лично јас со сервисна книшка и следна промена на ребраст со затегачи ми е за некои 16.000км. по фактурите што беа од него.Тука сменето филтри и уље, мегутоа ова тропањево некад знае да ме извади од такт, па при една брза (улична) проверка еден мајстор ми кажа дека дека можно е да не е ништо,туку ауспухот факал при палење на некоја пластика одоздола ама некако скептичен сум. Сепак ке проверам па ке пишам и цени чисто ориентационо да знае некој ако му треба. :)

Имав и Фабиа 1.9 SDi, убедливо најбавна кола што сум ја имал до сега, а и потрошувачката и беше смешна, исто како Полово само ова е многу побрзо од неа :D
Иначе Полово (2005 год, 240.000) го купив лично јас со сервисна книшка и следна промена на ребраст со затегачи ми е за некои 16.000км. по фактурите што беа од него.Тука сменето филтри и уље, мегутоа ова тропањево некад знае да ме извади од такт, па при една брза (улична) проверка еден мајстор ми кажа дека дека можно е да не е ништо,туку ауспухот факал при палење на некоја пластика одоздола ама некако скептичен сум. Сепак ке проверам па ке пишам и цени чисто ориентационо да знае некој ако му треба. :)
Sdi е кола само за жени искрено кола ли е тоа? Додека дадеш пун гас, прими ехее точак ќе те претрка. Кола се знае што е а не додека крене да испиеш и кафе. :D

Чим си имал SDI мотор,чисто информативно ме интересира колку е максималната брзина што ја постигнува тој мотор,од прва рака да прочитам..

Чим си имал SDI мотор,чисто информативно ме интересира колку е максималната брзина што ја постигнува тој мотор,од прва рака да прочитам..

Сум возел 1.7 SDI во Polo 6N и во Lupo. Lupoto со судни маки идеше 140 по Gps, polo то 135 Km/h. Од 0-100 по каталог беше 19 секунди. За град го бива а за надвор од град ако претекнуваш Бог да ти е напомош

Сум возел 1.7 SDI во Polo 6N и во Lupo. Lupoto со судни маки идеше 140 по Gps, polo то 135 Km/h. Од 0-100 по каталог беше 19 секунди. За град го бива а за надвор од град ако претекнуваш Бог да ти е напомош
и тава кола ли е ебаго?

Има разлика тоа е превозно средство. Има коли ама пари не се даваат.
Да речеме 1.8т со 150 коња во Голф 4 :) поарно амин.
Тој не оди на црвена нафта, само гољф двица :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom